Кметът на Варна хвърли оставка

Името ми е накърнено, каза Кирил Йорданов
Обновена: 6 мар 2013 15:00 | 6 мар 2013 12:07,
356
Кметът на Варна хвърли оставка
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка, след като беше начело на града 13 години. Името ми е накърнено тежко и не мога с достойнство да представлявам града ни, заяви той на извънреден брифинг.

Докато течеше изявлението на кмета, много варненци се бяха събрали пред сградата на община Варна, за да запалят свещ и положат камъни на грамадата, която е издигната в памет на самозапалилия се Пламен Горанов.

Още по темата
Йорданов каза още, че  е предупреждавал за „безвластието и омразата”, които се случват в града и ще предостави стенограма от заседание на Общинския съвет, с която ще докаже твърдението си. 

"Къде отиваме и кой ни води?", попита кметът в оставка и помоли да не се търсят отговори на тези въпроси от него.
Йорданов подчерта, че се оттегля от поста в труден момент за Варна и за страната , а тези, които са поискали оставката му, очевидно не са мнозинство и той я подава в ущърб на тези, които са му гласували доверие. 

„Ето я оставката ми”, показа документа варненският кмет в оставка и обясни, че тъй като няма на кого да я връчи в момента, ще я внесе в деловодството на местния парламент. 

Йорданов обясни пред присъстващите накратко и това, което е свършил по време на управлението си, изброявайки построените детски градини, училища, ремонта на Драматичния театър и други. 

„Пламен направи страшна стъпка в живота си. Моралният ангажимент е водещ”, коментира Кирил Йорданов по повод трагичната смърт на 36-годишния мъж, който се самозапали пред сградата на общината.

Кирил Йорданов получи златен скункс от "Господари на ефира", който прие, като си тръгна, без да отговаря на нито един от журналистите. Вървейки към кабинета си, той каза, че до края на седмицата ще се въздържа от коментари, а от следващата ще бъде на разположение на медиите.

Оставката на варненския кмет предизвика различни коментари сред присъстващите на изявлението му, както и сред хората, които научиха новината пред сградата на общината. Едни съжаляваха, че си заминава един достоен човек, управлявал града в продължение на 13 години, други се чудеха кой ще бъде следващият кмет, трети се радваха искрено и изразяваха надежда,че Варна най-после ще тръгне по нов път. Чуха се и множество мнения, че е време и Общинският съвет да последва примера на кмета, защото той също е виновен за затъването на морския град.

Припомняме, че десетки хиляди варненци поискаха оставката му на протестите в морската столица, а миналата седмица варненският градоначалник два пъти свиква извънредни брифинги, на които се очакваше да си подаде оставката, но направи това едва днес.

Атаката срещу него се засили след смъртта на 36-годишния Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна, като преди това призова за оставката на Йорданов.

Кирил Йорданов е четвърти мандат кмет на Варна. През 1999 година е избран за кмет на града с подкрепата на БСП. Втори мандат Йорданов спечели през 2003 година, след като зад него застана ДПС.

Последния си мандат Йорданов спечели с подкрепата на ГЕРБ. Навръх националния празник на страната ГЕРБ съобщиха официално,че Кирил Йорданов вече не е техният човек и щом хората искат, кметът трябва да се оттегли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
14
 
! Отговори
?????? преди 11 години
Какво стана със страшните неща които щеше да казва?
255
2
 
3
 
! Отговори
TIM преди 11 години
NAI-POSLE TIMADJIISKA GNIDA MRASNA!!!PRODADE GRADA NA MUTRITE I GO PREVARNA V RAI ZA KORUMPIRANI ***!!!
254
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, не сте от Варна и не разбирате положението...може само да плюете удобно от столчетата зад мижавите си бюрца. ТОЗИ го избраха ***, никой не е гласувал за него последните 3 мандата. Ама нали не са ви на вас *** на главите, молете се и да не дойдат...че на там е тръгнало и ще видите стотици като този да ви го наместват о*зад.
253
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варненци,не забравяйте какво искаше Пламен-оставка на кмета и ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!!!Борбата не е свършила!!!Протестите продължават!!!Заради Пламен и заради нас самите!!!Довечера сме пак там!!!
252
3
 
12
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
То се видя доста сте го мразели този на снимката,то няма и какво да му се хареса на човек на прилича,пожелавам ви да си изберете един хубав кмет и се надяваме цяла България вече след оставката на кмета да спрат тези самоубийства във Варна.Заради един кмет половината Варна се самоуби
251
4
 
3
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
Истината е една, варненците най-накрая се усетиха колко неработеща е управата в техния град и решиха да поправят грешката си. Всяка година държавата превежда бюджета на Варна...къде отива той и дали гражданите го усещат вие ще кажете. Но е абсурдно да се твърди, че който и да е бил парламент е виновен за състоянието на един отделен град. Нали затова има общински и областни институции. Спрете да ревете как някой ви е съсипал града ами почвайте да оправяте вашите грешки.
250
6
 
2
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
Би ли показал в коя медия го пише това, понеже не вярвам подобна нагла закана да не е отразена широко. Аз такова нещо не вярвам да са казали, та дори не помня и други политици да са изричали подобни простотии. Или ти е удобно да виниш ГЕРБ за състоянието на Варна? може би Бургас или София са виновни, че вие избирахте този кмет 4! ПЪТИ. Да ти кажа, че тогава Кирил Йорданов беше от БСП. Трябва ли пак да вадя снимки на оная сграда на районно кметство за няколко млн и таблици с договорени ЕС пари?
249
3
 
1
 
! Отговори
Harmonchev преди 11 години
tasi godina bg narod ste ima nov praznik na smeha, humora i na srednia prast - den na demokratichnia bg majoritaren izbor !idva vremeto na kelnerite i kamerierite v BG s nai-dobar service v sveta!partiinite korumpirani mafioti na tovarnite bg vlakove - i puf - paf - iznos na bg bukluk za recycling v Sweden! adios muchachos!
248
9
 
7
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
До ПротестиращКакъв траурен ден за цяла България,кой му е казал да се самозапали.Пак повтарям жал ми е за близките му
247
3
 
6
 
! Отговори
anakin преди 11 години
Повтарям пак, сега е момента да вземем Бойко Борисов за кмет , който не го харесва.... , на мене лично ми се иска да реже лентички във Варна на пътища, детски градини и спортни зали вие в София не знаете въобще за какво става въпрос . Варна е град със затихващи функции. Моля тези дето не са от Варна да не ми коментират , защото това , че си от няколко години във Варна не те прави Варненец
246
3
 
9
 
! Отговори
Протестиращ преди 11 години
Приятели, ние извоювахме траурния ден в памет на загиналите в името на протеста на народа, Обърнете внимание,че правителствените телевизии, радиа и всичките техни институции не признават траурния ден, Национален траур, а няма спуснат в цяла България нито един черен флаг-министерства ,министерски съвет, народно събрание, общини и пр,Това означава,че тези,които са вътре не ни признават и ни ДЕБНАТ,
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна да внимава сега кой ще си изберат. Само като си помисля, че пратиха на балотаж Марешки и тръпки ме побиват....
244
3
 
7
 
! Отговори
Обидени ли сте? преди 11 години
Я,когато говоря против мафията съм разбиран и одобряван.Когато споменах за *** и руски мутри в БСП движенията и ми се слагат минуси.Що бре,вие сте чужденци в България,защо ме мразите,че аз,като Българин не ви желая в България?Национализмът е изконно право на всеки човек,като добрият стандарт на живот и доброто здраве.Елате в България,след като си заминете по Русия и Индия,но елате като туристи,оставете пари културно и си заминете!България на Българите,само национализъм и изолация за нас!
243
2
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Е голям *** името му било накърнено,да връща ся парите който откраднаааа помияраааа
242
2
 
19
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
Браво, Варна! Сега искам да видя един интелигентен, енергичен и деен кмет, който да изправи града! От ВАС зависи да го изберете и вярвам, че ще го направите! Всички сме с вас, както вие с нас. Време е да се събудим, прегърнем и подкрепяме - всички българи от всички градове, заедно да направим живота си по- добър! Всички на улицата - информирани и ясни искания! Ще се справим българи и България ще пребъде, вярвайте го!
241
4
 
8
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Я да видим следващия дали ще ви се хареса, може да има златни топки!
240
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изберете си сега кмет от Максуда,калъфи!!!
239
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sega idva red na *** da se mahat
238
4
 
11
 
! Отговори
Продължение преди 11 години
Червените кхмери си мислеха,че просто ще се смени властта по добре познатият стар начин,но за тяхно разочарование това не е факт и те би трябвало да осъзнават,поне тези млади хора от столетницата,че принадлежността им към терористи и масови убийци,чужденци в България ги прави национални предатели.С руски и *** мутри сте,личи ви по лицата.Колкото и да се криете вече сте осветлени!Аз изпълних мисията си!Нека читателите четат и разпространяват тези факти,те са важни за всички!
237
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Smao 6te kaja .Uraaaaa.A ida obqsni ot kadee ima tolkova pari da mu se t1rsi otgovornost na tozi hi6nik