Кметът на Варна хвърли оставка

Името ми е накърнено, каза Кирил Йорданов
Обновена: 6 мар 2013 15:00 | 6 мар 2013 12:07,
356
Кметът на Варна хвърли оставка
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка, след като беше начело на града 13 години. Името ми е накърнено тежко и не мога с достойнство да представлявам града ни, заяви той на извънреден брифинг.

Докато течеше изявлението на кмета, много варненци се бяха събрали пред сградата на община Варна, за да запалят свещ и положат камъни на грамадата, която е издигната в памет на самозапалилия се Пламен Горанов.

Още по темата
Йорданов каза още, че  е предупреждавал за „безвластието и омразата”, които се случват в града и ще предостави стенограма от заседание на Общинския съвет, с която ще докаже твърдението си. 

"Къде отиваме и кой ни води?", попита кметът в оставка и помоли да не се търсят отговори на тези въпроси от него.
Йорданов подчерта, че се оттегля от поста в труден момент за Варна и за страната , а тези, които са поискали оставката му, очевидно не са мнозинство и той я подава в ущърб на тези, които са му гласували доверие. 

„Ето я оставката ми”, показа документа варненският кмет в оставка и обясни, че тъй като няма на кого да я връчи в момента, ще я внесе в деловодството на местния парламент. 

Йорданов обясни пред присъстващите накратко и това, което е свършил по време на управлението си, изброявайки построените детски градини, училища, ремонта на Драматичния театър и други. 

„Пламен направи страшна стъпка в живота си. Моралният ангажимент е водещ”, коментира Кирил Йорданов по повод трагичната смърт на 36-годишния мъж, който се самозапали пред сградата на общината.

Кирил Йорданов получи златен скункс от "Господари на ефира", който прие, като си тръгна, без да отговаря на нито един от журналистите. Вървейки към кабинета си, той каза, че до края на седмицата ще се въздържа от коментари, а от следващата ще бъде на разположение на медиите.

Оставката на варненския кмет предизвика различни коментари сред присъстващите на изявлението му, както и сред хората, които научиха новината пред сградата на общината. Едни съжаляваха, че си заминава един достоен човек, управлявал града в продължение на 13 години, други се чудеха кой ще бъде следващият кмет, трети се радваха искрено и изразяваха надежда,че Варна най-после ще тръгне по нов път. Чуха се и множество мнения, че е време и Общинският съвет да последва примера на кмета, защото той също е виновен за затъването на морския град.

Припомняме, че десетки хиляди варненци поискаха оставката му на протестите в морската столица, а миналата седмица варненският градоначалник два пъти свиква извънредни брифинги, на които се очакваше да си подаде оставката, но направи това едва днес.

Атаката срещу него се засили след смъртта на 36-годишния Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна, като преди това призова за оставката на Йорданов.

Кирил Йорданов е четвърти мандат кмет на Варна. През 1999 година е избран за кмет на града с подкрепата на БСП. Втори мандат Йорданов спечели през 2003 година, след като зад него застана ДПС.

Последния си мандат Йорданов спечели с подкрепата на ГЕРБ. Навръх националния празник на страната ГЕРБ съобщиха официално,че Кирил Йорданов вече не е техният човек и щом хората искат, кметът трябва да се оттегли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
11
 
! Отговори
Пак ази преди 11 години
Проверете във фейсбук "младежко обединение БСП Варна" - ще ви излезе информация за участниците там по имена,Светлана е журналистка към варненска телевизия,май Черно море,Павел Раличков е на хубава позиция на летише Варна.Това са фирми на *** във Варна.Участници имаше и от СДС Варна,но ако видите само господинът от "СДС" пред вас ще изникне старозаветна гаргамелска мутра.Известните лица от младежките партии не бяха по протестите,за да не ги разпознаят.Въпреки това БСП младежи имаше.
235
1
 
17
 
! Отговори
SS преди 11 години
Само гледайте на слеващите избори да не си стоите у дома и после да се оплаквате ,че *** от Максуда са ви избрали пак неподходящият кмет !
234
2
 
3
 
! Отговори
bai_jordan преди 11 години
Спомням си че като го избрахме за първи мандат направи много за Варна. Целят център беше осеян с барачки в коити *** продаваха парцалки като на битака! Оправи уличното осветление, малко от малко облагороди града само за мандат. Какво се случи след това не мога да разбера?! Втория, третия и последния четвърти мандат Варна дръпна страшно назад!!! Абсолютно нищо не се правеше...просто нямам идея защо стана така!?
233
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казва се: името ми е ОПЕТНЕНО. Не НАКЪРНЕНО! Може САМОЧУСТВИЕТО ти, екс-кмете, да е НАКЪРНЕНО. Но едва ли!! Когато си мислиш, че вали дъжд, огледай се, че може случайно да те плюят!
232
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа политици, ЗАПОЧНА СЕ!!! И това е едва началото! Един по един ще се сбогувате с властта, в която се бяхте вкопчили като злобни мършояди!https://bivol.bg/***-nashia-grad.html Варненци, продължавайте напред! ПЛАМЕН е с нас!!!
231
1
 
9
 
! Отговори
ТакаСиЕ преди 11 години
До АнонименДостатъчно е да се проверят някои от лицата на младежко обединение БСП Варна-Светлана Такева,Петър Раличков и други до тях,има ги във фейсбук,навързани са като свински черва нещата.Да,оплетени са нещата,доколкото някои от хората,участващи в БСП-Варна работят дори във фирми на ***.Всичко е във фейсбук,просто трябва да се прочете.Гуцанов също ще яде бахура,защото и той е замесен в далавери и скандали.Бесерати се пръскат по митингите,за да не бъдат разпознати,но ги има в интернет!
230
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До избирател-безпартиенплатена герберастка мишко, колко пъти ще спамиш един и същ *** и безмислен въпрос!
229
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като додат Рускините лятото -забравете протести варналии!
228
1
 
22
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Кметът на Варна Кирил Йорданов най-после подаде оставка... Сега дълго и напоително ще се анализира кой носи отговорност за него - ГЕРБ или БСП, какво е политическото му минало и т.н. Истината е, че Кирил Йорданов е една от политическите мистерии на прехода и много отдавна създаде модела на Бойко Борисов във Варна. Но ако има нещо вярно, то е, че е човек на групировката ***. А *** е един от стълбовете, които вкараха и държаха Боко във властта... Твърдя, че не Йорданов е проблемът, а ***. От тях зависят твърде много неща в държавата, не само във Варна. Като почнеш от това, кой ще изкупи пшеницат
227
1
 
35
 
! Отговори
3,5 преди 11 години
Била съм на 14 когато е станал кмет сега съм на 28, 14 години продължи тази "приказка" за него. Трябва да сме смени закона и кметовете да нямат право на повече от два мандата, защото явно след втория свинщината идва в повече...
226
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
свалих те го и внимавайте да не спечели някоя мутра и мафиот - Марешки да ви маниполира със сладки приказки .А този кмет ми изглежда добър с добро излъчване
225
1
 
14
 
! Отговори
Даниела преди 11 години
И плевенският кмет трябва да подаде оставка !!! Супер некадърник и *** !!! Псуван и мразен от целия град !!! Нищо добро не е направил за Плевен !!! Да си хваща автобуса за Провадия и да се измита по най-бързия начин !!!
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
252-ти си сам,да не си от ЧЕ...?
223
4
 
11
 
! Отговори
тъжна констатация преди 11 години
четох, че пламен е от добрич..и се питам, трябваше ли някой от друг град да се самозапали, за да се събудят варненци?..трябва ли все да се чака да дойде някой с кораб по дунав или с конницата от копривщица, за да има промяна? знам, че ще сложите минуси, но това е горчивата истина..все чакаме някой отвън..дано сега нещата се променят..
222
2
 
16
 
! Отговори
един преди 11 години
една *** по малко
221
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега е време да изгоним и кмета на Пловдив - най-големия измамник, който разсипва града, по-голям *** от него до сега сме нямали!
220
1
 
22
 
! Отговори
Реалистът преди 11 години
Имах си хас да НЕ си е подаде оставката Другаря Киро Йорданов!.. Него НЕ го мислете.. за тия мандати и това *** и мазане на политическо-икономически "г _ _ _ ве" и слугинаж на ***-аджиите Другаря Йорданов е оправил живота откъм финанси сигурно и на пра- пра- внуците си!!!.... Сега може вече "спокойно" да се оттегли в някоя своя или подарък за вярна служба от *** хасиенда в Швейцарските Алпи или пък Лазурния бряг :( ! Жалко... Много жалко за момчето,което си отиде така! ИЗГОРИ...ЗА ДА СВЕТИШ!!
219
1
 
4
 
! Отговори
varg преди 11 години
Браво
218
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Пловдив сме наистина доволни,най-накрая ,да случим на кмет!
217
1
 
13
 
! Отговори
мда... преди 11 години
кметицата на добрич - сдс, после ндсв, сега от герб..само че и 1/3 от дупидатите са на същия принцип май..начело с екс-премиера..дпс да не би да не бяха членове на бкп и дс? ами половината сдс? а ндсв кадрите? цецка цачева, кунева? комсомолските секретари плевнелиев и яне янев?