Варна изпрати Пламен в последния му път

Близки, приятели и непознати се преклониха пред паметта му
Обновена: 6 мар 2013 13:58 | 6 мар 2013 13:53,
84

Снимка: БТА

Стотици варненци се стекоха днес преди обед на опелото на Пламен Горанов, което се състоя в църквата „Света Петка” в града. Точно в 11 часа камбаните на храма забиха траурно.

Опелото, отслужено от отец Светослав, започна половин час по-късно. Хората запалиха свещи и донесоха цветя, за да отдадат последна почит на самозапалилия се в знак на протест 36-годишен мъж, който почина от раните си на 3 март.

Пламен се запали сутринта на 20 февруари пред сградата на Община Варна. Младият мъж беше настанен в специализирана клиника с над 80 на сто изгаряния. До края си той не дойде в съзнание. 

Още по темата
Почти всички носиха на реверите си пламъчето, което се превърна в символ на варненеца. Всички, които дойдоха в храма, коментираха постъпката на младия човек, прекланяйки глава пред паметта му.

Пламен Горанов ще бъде кремиран в София, а след това прахът му ще бъде върнат във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: протестВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ се опита да си направи пиар, или както там се вика - за пред Европата! Пламен е една жертва (навярно) от многото жертви на сегашното статукво, просто го е направил по-видно и не къде да е. И медиите гръмнаха, и ББ се почеса по главата - нали са негови хора. Сигурно е имал близки приятели, но все пак не са успели да доловят и спрат жестоката развръзка. Бог да прости Пламен!
62
1
 
0
 
! Отговори
Тревоман преди 11 години
До 72:Ти мислиш, че го жалят ли или че просто са там, за да се изтъкнат като добри хора и да съберат малко медийно внимание."Мамо, дават ме по телевизията!"Никой не жали, не се интересува и най-важното - през чорапа им е за всичко.
61
3
 
7
 
! Отговори
поля преди 11 години
Става въпрос разбира се за бедността. За това, че вече няма какво да губиш, за това че не виждаш смисъл да живееш. Да, Пламен е герой по своему, защото се самоуби за кауза. Но преди всичко живота трябва да се уважава. И един герой трябва да внушава това.
60
1
 
15
 
! Отговори
bla bla преди 11 години
Напразна саможертва...Светът отдавна знае за дереджето ни.,,,Единствено той знае какво е целял с тази си постъпка.., както и всеки посегнал на живота си..
59
4
 
18
 
! Отговори
поля, бла бла и др преди 11 години
много важно какво мислите и искате, дребнави, мижитурски душички! важното е, че в чуждите медии писаха и светът научи за саможертвата на Пламен в знак на протест срещу беззаконието в ''демократична''България и как нито една телевизия не е отразила, че Пламен е викал ''Долу ***'' Това беше целта на Пламен - светът да научи за българската политическата мафия,а не да впечатли еснафскте ви мозъчета, И не е ставало въпрос Поля, за бедността на Пламен и да му се давали пари,а за мизерията на България
58
11
 
2
 
! Отговори
errere преди 11 години
sega gori vuv ada
57
8
 
16
 
! Отговори
bla bla преди 11 години
Не разбирам- защо ден на национален траур! Колко хора сложиха край на живота си - точно защото изнемогват от скапаната ни система и управление- колко? Техния живот по малко ли струва, че не бе отразен с такава сензация и врява...Моите уважения, но не им правя чест- това е бягство от проблема, не решение..И какво сега всички ще съчувстват на семейството му.С какво ще помогнал на близките си? Оставя една голяма празнота единствено в техните души, защото утре всеки ще е забравил за Пламен.
56
7
 
12
 
! Отговори
поля преди 11 години
Ако всички, които сега жалят за Пламен се бяха интересували от човека Пламен, който е живял в крайна бедност и му бяха подали ръка, нямаше да свърши така. цяла Варна дето е са на улицата да му беше давала по 1 ст на ден, нямаше да се стигне до тук. Ни ние все искаме Държавата да се грижи, като че ли Държавата не е сбор от лошите хора, които сме. *** на всички лицемери дето жалите Пламен сега, късно е!
55
5
 
16
 
! Отговори
поля преди 11 години
Мир на праха му!Но моля Ви нека идолите ни да не са самоубийци! Достойно е да се бориш. Самоубийството е бягство от живота, който всички сме тук за да изживеем и да го преборим! Борци трябва да са идолите ни!
54
2
 
11
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Ами той от какво се е боял като се самозапалва,ОТ КАКВО????Има хиляди хора в този час които се борят за живота си , болни от СПИН,болни от рак, след катастрофи и мн. други.
53
0
 
10
 
! Отговори
СТИГА преди 11 години
ДА БЪДЕ СВЕТЛА ПАМЕТА МУ,ДБОГ ДА ПРОСТИ ТАЗИ МЛАДА ДУША,ИЗВЪРШИЛ ГО Е ЗАЩОТО ТОЙ СИ Е ПТНЕСЪЛ ТАЙНАТА,МОМЕНТ НА УМОПОМЪРЧЕНИЕ НА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ.
52
3
 
8
 
! Отговори
СС преди 11 години
До Анонимен 62 - Ти си ***, мойто момче! И най-вероятно Варна си я виждал само на снимка!Лека му пръст на Пламен!
51
2
 
2
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Каквото не ни хареса унищожаваме го барабар със себе си!
50
2
 
16
 
! Отговори
д-р Любенова преди 11 години
Чета коментарите и се ужасявам от бесовете в душите на българите. Това ние ли сме, ние - народа на Ботев, на Левски, на Гоце Делчев.Това ние ли сме или техните гени са заличени, а са останали само тези от "културното присъствие" - някои съседни държави и до днес убиват с камъни момичето, погледнало или, не дай си Боже, говорило с момче. Защо е тази злоба към този млад мъж? Никой не те кара насила да скърбиш, на мен сърцето ме боли и не ми трябва лицемерието на държавата. Поне от Бога се бойте...
49
3
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Направо станахме като Японските ""камикадзета".
48
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе стига сте прославяли някакъв идиотЗапалил се е, защото е бил ненормален. Нормалните хора не правят така.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варненци,не забравяйте какво искаше Пламен-оставка на кмета и ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!!!Борбата не е свършила!!!Протестите продължават!!!Заради Пламен и заради нас самите!!!Довечера сме пак там!!!
46
1
 
7
 
! Отговори
ясно ми е преди 11 години
искате да кажете, че по-добре да се беше взривил в парламента... отколкото да се самозапали пред общината. и аз искам - "смърт, смърт и пак смърт" както е казал Дякона, но това е избрал той като начин... тибетските монаси и те се палят - имайте уважение!
45
14
 
11
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
За какво споменавате Левски И Ботев да им омърсите имената,ВИЕ ТАМ ВЪВ ВАРНА СТЕ СЕ ПОБЪРКАЛИ ВСЕКИ ДЕН ПО ЕДИН САМОУБИЕЦ
44
1
 
3
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Точно така Анонимен