Млада жена загина при инцидент с паднало скеле в Габрово

Обявиха бедствено положение в града заради силния вятър
Обновена: 15 мар 2013 09:14 | 14 мар 2013 21:27,
39
Млада жена загина при инцидент с паднало скеле в Габрово
Силният вятър нанесе щети и в Хасково Снимка: Булфото

20-годишна жена е загинала на място при инцидент с паднало скеле в Габрово, съобщиха от общинския съвет по сигурността.

„Вероятно е паднало част от скеле, което е било издигнато на една от сградите на територията на града. Предполага се, че жената се е движила в обхвата на сградата, която е доста висока. Вероятно от силните ветрове конструкция се е откъснала и жената е попаднала под него”, каза кметът на Община Габрово Таня Христова.

Тя обяви със заповед днес в 20 часа бедствено положение на територията на общината. Причината е ураганният вятър със скорост 122 километра в час. Утрешният ден е обявен за неучебен за габровските училища.

Няма конвенционално електрозахранване в Габрово в следствие на силния вятър, мобилните мрежи са претоварени и разговорите често прекъсват, съобщи областният управител Мариян Костадинов. Най-тежко е положението в общините Габрово и в Трявна.

Още по темата
„В следствие на силния вятър в Габрово покривът на една от подстанциите е стоварен върху електрически съоръжения и сега голяма част от града е без електрозахранване”, каза Костадинов. Има много паднали дървета по улиците.

Областната многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Тота Венкова" също е с поражения, нанесени от ураганния вятър в града, съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Засегнати са три отделения на болницата, счупена е външна дограма. Откъртена е част от новата външна фасада на лечебното заведение. Няма пострадали пациенти, посочиха от МЗ и увериха, че министърът на здравеопазването проф. Николай Петров е информиран за създалата се ситуация.

На място са ръководството на болницата, представители на Регионалната здравна инспекция и Гражданска защита, които правят оглед на щетите. Пациентите са преместени в други структури на болницата, а от утре се очаква да започне възстановяване на засегнатите части от сградата.

„Предупреждаваме хората да си стоят по домовете, тролейбусният транспорт е спрян, осигурени са траншеи за преминаване автомобилите на „Пожарна безопасност и защита на населението” и на линейки”, каза още областният урпавител Мариян Костадинов. Много паднали дървета в следствие на силния вятър има и в Трявна.

„Положението е много сериозно, вятърът е на пориви”, каза Костадинов. Няма информация за пострадали в Севлиево и Дряново. „Не виждам никаква превенция, която можем да осъществим, освен това, което правим – да предупреждаваме хората да стоят по домовете си”, каза още той.

Силни ветрове има и на територията на областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Благоевград и Ловеч.

Информацията е актуализирана към 22:10 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Сутринта по новините казаха, че жената е била 34 годишна, но това едва ли е от значение много жалко за жената, нелеп инцидент!
31
0
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
SEGA 6TE SE OPRAVDAYAT 4E SKELETO NE E BILO VDIGNATO DO GORE I ZA TOVA NE SA SPUSNALI PREDOHRANITELNI MREJI,A TO STOI TAM 6EST MESECA.
30
0
 
1
 
! Отговори
футболен фен преди 11 години
До АнонименЖълтеницата сепренася от"калинките"......покривите се изграждат с т,н,противоветрови връзки...скелета за такива сгради се приемат с протокол ама кой да знае .всичко се продава и така до края на света.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по - нелепи причини, поради които да загубиш живота си през нашия век от подобни на тази. Да ти се стовари нещо на главата (което ми напомня за 2те момичета в центъра на София преди години), да те нахапят кучета в града и подобни ненормални истории.Щото всички знаем съвременните рискове, включително и болести.Все едно да умреш от жълтеница през 2013та. Жалко за момичето.
28
4
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
И ко сега? Досега не беше имало силен вятър, сняг или наводнение. Обаче сега вече има и всичко това е от климатичните оръжия. Между впрочем кога ще е следващото предсказание за Апокалипсиса? Нещо закъсняват... Маса пари се завъртяха пак при последното такова. Чакай да отида да завъртя копчето за дъжд, че да изляза на балкона да събирам мълнии с вдигнати ръце. Баси глупостите неземни.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще се разщъкат разните пущараци. Ще изплува немърливостта на строителите, дребните сметки за печалба на всяка цена, липсата на всякакъв контрол от страна на компетентните органи. И дотам. По добър нашенски обичай всичко ще се размие с времето. И няма да е нито първия, нито последния случай. Жалко за отнетия по такъв нелеп начин млад живот и тежко на близките, за които няма да има утеха!
26
0
 
8
 
! Отговори
от 28 -продължение преди 11 години
многокилометров лед е покривал близо 2/3 от познатите ни днес Европа и Северна Америка. Мисля да спра дотук...Климатът е динамична и деликатна система и всяко рязко нарушаване на баланса реагира бурно и непредвидимо. От друга страна спомените ни са нещо твърде субективно и незаслужаващо доверие. Ако беше внимавал малко повече в часовете по география, щеше да си припомниш какъв месец е Март и в какво се изразява променливостта му. На тоя свят не всичко непременно е CHEMTRIALS и HAARP.
25
0
 
20
 
! Отговори
Мо преди 11 години
Не е време за обвинения и политически лакардии, домовете и автомобилите на много хора са пострадали, загинал е човек! Като знам какво е икономическото състояние на града, се чудя от къде ще намерят средства да си поправят покривите и колите ... А вие с какви простотии се занимавате! Какъв ГЕРБ, какво БСП, какви световни конспирации ?! Направо ми се повръща от вас, как се търпите вие - не знам .
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27, айде първо кафенцето, после вестника, между тях някъде и хапчетата и ... тогава с коментарите за климата.За твое лично сведение - светът никога не е бил тихо и спокойно място. Преди около 37 - 40 млн. години по тия места е било немислимо да се живее - вулканите, лавата и земетресенията, много над 10 по Рихтер, са били ежедневие.Само преди 75 хиляди години изригването в Тоба е свело човешката популация до възможния минимум в световен мащаб. Преди малко повече от 20-на хиляди -
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откак дадохме безплатните бази на американците и започнаха да преминават над България самолетите дето оставят химическите следи ,изведнъж климата ни рязко се промени и зачестиха всякакви природни катаклизми.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкото момиче! Да си отиде толкова млада и по толкова нелеп начин! Бог да прости!
21
2
 
13
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Вятър да събори скеле това означава,че скелето е некачествено или е издигнато от некачествени работници. И не е ли облечено със защитна мрежа ? Лека му пръст на момичето.
20
1
 
15
 
! Отговори
er преди 11 години
Климатично оръжие и то срещу Габрово .....ти наред ли си.....промяна в климата да но нищо повече и много е преувеличено всичко за 3 ламарини и 5 дървета
19
13
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Това е ураганът Бойко !
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тъпан ,кмета на Габрово е *** *** и Тиквун е неговият ментор, ако преди е членувал в БСП, то това само доказва принадлежността на Тиквун към партията майка!!!
17
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ли кърши сега пръсти Бойко Борисов... Такъв шанс да се покаже по телевизията като спасителя на Габрово!!!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕРАЗУМНИЙ НАРОДЕ(ЮРОДЕ) ОБЪРНИ СЕ В ПРАВИТЕ БОЖИ ПЪТИЩА, ЗА ДА БЪДЕШ СПАСЕН.ТОВА Е ЦЕНАТА, КОЯТО БОГ ИСКА ОТ НАС.И НЕ ПОЖЕЛАВАЙ НИЩО МАТЕРИАЛНО, ЗА ДА ЖИВЕЕШ ПАК, НО В БОЖИЕТО ЦАРСТВО.КОЙТО Е ОТ БОГА РАЗБИРА И СЕ СТРАХУВА САМО ОТ НЕГО!ТОВА Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ, НЕ РОПТАЙТЕ, А СЕ СТРАХУВАЙТЕ И НЕ ПОЖЕЛАВАЙТЕ НИЩО, ЗА ДА БЪДЕТЕ СПАСЕНИ.КОЙТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ТАКЪВ ЩЕ МУ Е КРАЯ - ГОСПОД ГО Е КАЗАЛ ЧРЕЗ ПРОРОЦИ И АПОСТОЛИ.КОЙТО ТЪРСИ СЛАДЪК ЖИВОТ ТУК, ЩЕ БЕРЕ САМО ГОРЧИЛКА - ПРЕДСКАЗАНО Е!!
15
8
 
23
 
! Отговори
Инж. преди 11 години
Стандартите при демокрацията са такива, че е нормално при силен вятър всичко да се срутва. При демокрацията се гони печалба на ВСЯКА ЦЕНА, а качеството е навряно в някоя дупка на някое куче. Важното е гушата да е пълна и това е за сметка на човешки животи. Ето сега например, едно 20 годишно момиче е платило с живота си за разкоша на някакъв местен дерибей, който смуче пари по европейски програми и е член на партия.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При такъв вятър не винаги има виновни, понякога са чисти инциденти. Тъжни, смешни, ужасни, но инциденти. Стига с политическите ви тъпотии и форумно раздаване на правосъдие. Никой не е доказал пще, че става въпрос за немарливост и прочее. По-добре мълчете, че само се излагате.
13
7
 
13
 
! Отговори
znam преди 11 години
До 11когато има загубен човешки живот от немърливост , от липсата на пари ( дали са откраднати или кмета е просто лош мениджър и не може да ги осигури) , или от това, че се е опитало да се спести от сигурност, то тогава няма как да не говорим за политика. Та до скоро пак същата тази кметица след прекалено много оплаквания ...уволни една кадърна ( лично я познавам) служителка, за да прикрие това, че за дупките убийци в Габрово е виновна тя- кметицата - никой друг !!!