Експериментатори ме махнаха от кметския стол!

Те обаче не искат да управляват Варна, казва в писмо Кирил Йорданов
18 мар 2013 14:58,
50
Експериментатори ме махнаха от кметския стол!
Кирил Йорданов Снимка: БТА

Кметът в оставка Кирил Йорданов нарича екпериментатори двама варненски политици заради това, че са поискали той да напусне кметския стол. Това става ясно от поредното съобщение, разпратено до варненските медии от пресцентъра на общината.

“Лошото е, че експериментаторите, поне двама, заявили се открито засега – Борислав Гуцанов и Веселин Марешки, всъщност провеждат коварните си опити за сметка на гражданите на Варна. Още по-лошото е, че кукловодите са анонимни и, както му е редът, са зад сцената. И докато те направляват действията на Гуцанов и Марешки, съдбините на града ще се решават в ръкопашни двубои пред общината, а рефер ще им бъде полицията... В условията на истинска демокрация съдбата на родния град би трябвало да е в ръцете на варненци и на техните законни избраници”, пише Кирил Йорданов.

Той допълва, че политическите кръгове, инвестирали в свалянето му от власт, нямат никаква готовност за управление на града и няма кой кой да поеме отговорност за следващите пет-десет дни, а какво остава за по-дълъг период.  

Ето и пълния текст на писмото:

Все повече виновни, гузни и дезориентирани физиономии ще сменят ехидните, доволни от резултатите на платените протести лица. Все по-ясно става, че политическите кръгове, които организираха и инвестираха операцията по свалянето ми, имаха сила и въображение да предизвикат желаната оставка, но очевидно никаква готовност за управление на града. Въпросът: “Как, кой и с кого?” става все по-актуален.

Няма спор, вече с просто око се наблюдава сериозна дезинтеграция на отделните общински структури, осигуряващи нормалните функции на сложния градски организъм. Исканията на хората лавинообразно се увеличават – и те няма да спрат днес, те ще искат още и още, и още; липсата на мотивация у държавните и общинските служители расте; страхът завладява и най-смелите... Нормално е, всички са хора.

Все по-ясно става, че няма кой да поеме отговорност за следващите пет, десет дни. Да не говорим за по-голям период! Случва се нещо, за което предупредих общинските съветници, когато лидерът на социалистите във Варна поиска оставката ми и постави началото на този процес, който днес, вече убедено, можем да наречем “експериментът Варна”. Датата беше 20 февруари 2013 г., а заседанието на Общинския съвет – с номер 15.

Лошото е, че експериментаторите, поне двама, заявили се открито засега – Борислав Гуцанов и Веселин Марешки, всъщност провеждат коварните си опити за сметка на гражданите на Варна. Още по-лошото е, че кукловодите са анонимни и, както му е редът, са зад сцената. И докато те направляват действията на Гуцанов и Марешки, съдбините на града ще се решават в ръкопашни двубои пред общината, а рефер ще им бъде полицията... В условията на истинска демокрация съдбата на родния град би трябвало да е в ръцете на варненци и на техните законни избраници.

Кои са кукловодите? Ако гражданите на Варна не разберат кои са те, то със сигурност, ще усетят деструктивната им сила на гърба си. Уви, краят е неизвестен.     

Такова е положението днес. Градът ни е в тежка управленска криза. Говоренето и исканията трябва да се срещнат с волята на ясни управленски субекти с реални законови правомощия. В противния случай – хаосът и разрухата са неизбежни. За всички.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ВарнаКирил Йорданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
гошо гледа лошо преди 11 години
Не само Марешки и Гуцанов. И останалите общинари не падат по-долу. Общ. съвет да се разпусне, какво чакате?!
42
0
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Кирчо, пропусна хората на Янко Станев, разгледай всички записи, ще ти забележиш, Румен Пишманов, Павлина Николова, Ангел Ангелов, Виолета Харизанова и много други
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този постоянно говореше за гражданското общество, а когато същото това гражданско си влезе в правата, освен в задълженията да плаща, на тоя му се превижда конспирация. Същите тези политици и експерти по вносна демокрация само симулират, че произвеждат демокрация. Те практикуват олигархия и изведнъж - О, Боже от къде с пръкна това гражданско общесто?! Токова го подтискахме и манипулирахме и то пак избуя....
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Йорданов и Тиквата Борисов опищяха света, че народа ги изгони с камъни и дърве! Хора изгоряха заради герб - те си мислят, че е поредното чеверме на Миро мършата! ***!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ренегат герберски
38
1
 
16
 
! Отговори
аааа преди 11 години
АБЕ ЧУПКАТА БЕ,СЕГА СИ НИКОЙ
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя е типичният теснногръд, твърдоглав бюрократ, който не може да приеме поражението си.на такива все другите са им виновни.добре, че го изритаха от там, иначе щеше да царува до смъртта си.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Млъкни, наглецо, млъкни. Месеци наред мълча като г*з, сега всеки ден ни бомбардираш с безумиците си. Млъкни и помисли защо лицето ти е противно за всеки жител на Варна и околността. Ти си жертва на самия себе си, на собствената си самовлюбеност, наглост, граничещи с безумие. Хората ти казват, че те ненавиждат, че те смятат за лично виновен за разрухата в града, ти им говориш за личните си терзания, за достойнството на семейството си, за името си и пр. Наред ли си с главата?
35
5
 
8
 
! Отговори
Врачанин във Варна преди 11 години
За съжалиени Кирил Йорданов е прав. Въпреки това не го оправдавам, по простата причина, че и той е в играта.Моето лично мнение, че варненци избрах по-малкото зло в лицето на Кирил Йорданов(може би ГЕРБ не посмяха да излъчат алтернатива на него).Но на следващите избори не трябва да гласуват за: К. Йорданов, Гуцанов и Марешки, както и за всеки бизнесмен искаш да стане политик.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EKSTRAMENTO4ISTA4I OTSRANIHA EDIN EKSTRAMENT , EKSPERIMENT NA " BKP - DS - KGB -------------
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да пише безмислени писма нека напише как продаде на *** и за колко "Плод зеленчук" -Зеленчукова борса заедно с магазините. Как и за колко продаде на Мишо Биратавинпром Димят и Пивовара докато беше Областен Управител.Колко струва на Варненци 1кв.м.от площада.Как се изгради отсечката от Черна море до Фестивалния .Моля нека да обясни защо паветата едва след 2-рата година започнаха да се рушат. Моля те Киро пиши по тези неща, пиши на кого и за колко продаде "Инжстрой инженеринг"
32
1
 
18
 
! Отговори
Пипо преди 11 години
Тоя крадлив нагъл *** презира всички протестиращи и всички варненци!Той мисли, че като е крал толкова години необезспокояван, сега ще го върнат будалите пак да краде.Абе бунак недомаслен, всеки може да стане кмет, но с тоя общински съвет нищо няма да върви както трябва. Докато не се свалят общинарите, които са ***, подчинени на ***, нищо няма да върви в града. Ще правят золуми нарочно, за да злорадства Киро и да се прави на незаменим.А той е за затвора тоя крадлив *** и нищожество!
31
1
 
17
 
! Отговори
присъда преди 11 години
От кметския- на електрическия стол.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се махне и общинския съвет. Без това да стане все едно нищо не се е случило. Тия са отговорни за абсолютно всички решения в общината. Всичките са хора на *** без изключения.
29
1
 
14
 
! Отговори
ПЕШО преди 11 години
КИРО (ВАМПИРО( МНОГО МУ Е МЪЧНО ЧЕ НЕМОЖЕ ДА КРАДЕ Е МНОГО ЛЕСНО СЕ ЖИВЕЕ С МИЛИОНИ ДА МУ КОНФИСКУВАТ ВСИЧКО ДА ВИДИ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВИК КАК ЖИВЕЕ
28
0
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
кмет може и някой/ клошар/ да бъде/ важното е конците
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кмете, радвай се че не се наложи хирурзи да ти вадят срасналия стол от ***...12 години и нямаш насищане...
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още ми е много странно тая украинка жена му как успя да го излъже че си е направила дете от него. Голяма хитруша, ей! Предните му две жени (доказано плодовити) изобшо не можаха да го свярят трезвен.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна прилича на бомбандирана марсианска падина, малкия бизнез умира, тоя пръч не се чувства виновен за нищо
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е най-крадливия *** на света! знае, че нито прокурора нито съда вършат някаква работа и е спокоен. наглец долен