Жива верига обгради общината във Варна

Протестиращи искат оставката на Общинския съвет
Обновена: 22 мар 2013 09:58 | 22 мар 2013 09:55,
46
Жива верига обгради общината във Варна
Палатковият лагер край Община Варна остава. Снимка: Булфото

Жива верига окупира двата входа на община Варна с искане местния парламент да подаде оставка. Тя обаче не попречи на общинските служители да влязат в сградата и да започнат работа.

Над 50 души с националния флаг в ръце се подредиха на символичен протест тази сутрин, блокирайки централния и страничния вход на сградата. Живата верига остана там около час, като хората обещаха, че пак ще се върнат.

Сред недоволните са членове на Отворения обществен съвет и на инициативния комитет, както и един от лидерите на протестите Иван Петров. И този път обаче протестиращите се разделиха на два лагера.

Хората от живата верига са на мнение, че Общинския съвет незабавно трябва да се разпусне, но не липсваха и други протестиращи покрай тях, които настояват той да продължи да работи.

Зад живата верига са опънати въжета, а зад тях има кордон от представители на полицията и жандармерията. До ексцесии не се стигна.

Двете палатки, които бяха опънати снощи пред Община Варна, все още са там. До тях са кръст и ковчег, на който пише: „Навършват се 40 дни от кончината на партии. Не се връщайте никога!”.

До края на деня се очаква палатковия лагер в тревните площи пред сградата на Община Варна да се увеличи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: протестВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
sistemata преди 11 години
На страната,като цяло и на всяко населено място е необходима ПОДХОДЯЩА СИСТЕМА НА УП-РАВЛЕНИЕ.Трудно е да се изгради,но не и невъзможно.Ако продължаваме да залагаме на "ня-кой да ни оправи",можем да сме сигурни.че такъв ще се намери.Както досега,защото СИСТЕМАТА,КОЯТО ДЕЙСТВА СЕГА,стимулира,даже налага това.При тази позиция,ние стоим и гледаме,как някой ни "оправя".А ПРИ ЕДНА ДРУГА СИСТЕМА,това трябва да правим сами съссебе си(като общество).И ТОГАВА, НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ БЕЗУЧАСТНО,А ЩЕ ДЕЙСТВАМЕ
40
5
 
2
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 11 години
Баси умрялата жива верига. Те нямат 20 човека....
39
1
 
8
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Браво на варненци!Ако в цялата страна сме упорити,като тях,няма начин нещата да не тръгнат към подобрение.В нормалните европейски държави всичко е постигнато с цената на 300 годишна борба а ние едва сега започваме.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на протестиращите,мафията разбира само от силови действия.Нужни са още по-радикални дйствия срещу олигархичната мафия.
37
1
 
9
 
! Отговори
Стан преди 11 години
Ех, варненци и вас ви превзеха! ако знаехте добре закона за местната власт, щяхте също така, да знаете, че преди кмета, да разпише нещо, то това НЕЩО се гласува от Общинския съвет. там са лобитата, там са подкупите. не, че кмета не играе с тях. НО ИСКАМ ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ СА СВЪРЗАНИ НЕЩАТА. каквото се гласува, това се и изпълнява документално и юридически от кмета.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еее това е
35
0
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Ами да на българите им наложиха Нане-Вутевското мислене,но първо народът трябва е нахранен-----ти когато си гладен не вярвам да мислиш за нещо друго,а да не говорим ако са гладни децата ти-------така 4е достоиното същесвуване се изразява в достоино заплащане,работа възможност да си плащаш сметките и т.н и т.н
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как да достигнем това достойно съществуване?Като се извозваме взаимно.Държат ни в мизерия,защото мисленето ни е такова-клишето "не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" си е в пълна сила при нас.Ти мисли по-този начин пък чакай развитие.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,браво и браво
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислене с глад не се променя те за това ни държат в мизерия----гладният не може да мисли за еволюция-----първо трябва да постигнем достоино съществуване
31
1
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
За съжаление си прав.То поради тази причина сме в това положение.Живеем като крепостни селяни,защото всеки гледа да извози другия.Трябва еволюция в мисленето,иначе нищо хубаво не ни чака.
30
0
 
7
 
! Отговори
Варна преди 11 години
На Варна и България трябват 4естни ръководители милеещи за Род и Родина пове4е никакви продажници да не допускаме
29
0
 
8
 
! Отговори
91 преди 11 години
Само това е пътят,борба до краи
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала на варненци
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някои има възможност да провери миналото на г-н Караден4ев и на г-н Иван Луков
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вси4ки общински съветници вън
25
2
 
8
 
! Отговори
6666 преди 11 години
Тази жива верига трябва да огради и министерския съвет и президентството в София!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,варненци!!!Нека да изхвърлим Портних,Гуцанов,Марешки,Неделчо Михайлов,Бозов и всички други продажни *** на бунището на историята!!!Това да им е за урок и на бъдещите тарикати!!!Варна НИКОГА повече няма да гласува за ГЕРБ!!!И повече НИКОГО няма да търпим да ни краде!!!НИКОГА!!!
23
1
 
7
 
! Отговори
гагаузин преди 11 години
Браво------вси4ки други думи ще бъдат излишни
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала на варненци