Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище

С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев
Обновена: 22 мар 2013 21:29 | 22 мар 2013 19:20,
233
Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище
Учителят Христо Данев Снимка: Dnes.bg

Учителят по английски език Христо Данев от хуманитарната гимназия в Пловдив, който беше принуден да напусне работата си заради скандала с танца "Харлем шейк", ще работи в друго училище в града. Това стана ясно, след като министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев се срещна както с ръководството на училището, така и с родители и уволнения учител.

„В най-кратък срок ще му бъде намерено място в друго училище и аз ще бъде гарант за това.“, заяви проф. Милошев.

Припомняме, че учителят  беше обвинен в това, че е организирал учениците си да се снимат заедно с него в клип от стила "Харлем шейк", който завладя света през последните седмици. Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Въпреки това директорката на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"  Соня Киркова уволни учителя като заяви, че подобен тип танци с неприлични жестове не са позволени в образователната институция.

Още по темата

„Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката!“, заяви директорът на гимназията.

Днес преди да влезе на среща с педагозите от гимназията Милошев коментира пред журналисти, че по принцип не вижда нищо лошо в този танц, "въпросът е обаче къде и как се изпълнява".

„Грешки са направени от всички страни", каза проф. Милошев след разговорите. Въпреки желанието на учениците, Данев няма да се върне в същото училище, заради колегите му, които са категорично против него“, призна министърът пред БНТ.

От своя страна родителите поискаха оставката на директора на учебното заведение и се заканиха, че ще преместят децата си в други училища. Преди близо две седмици 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя. Според тях нито той, нито учениците са направили нещо нередно, което да уронва престижа на училището.

„Сега след като се запознах с него, той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам.“, заяви министърът на образованието проф. Николай Милошев след срещата си с учителя.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат, ще изтеглят децата си, министърът отговори: "Ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за  подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място.

„С огромна болка ще оставя своите деца. Ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение – нека те внимателно премислят всеки един свой ход. Целта е децата да се обучават добре и да се представят добре.“, заяви уволненият Христо Данев.

Той допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 178Малко си тъпичък... А по принцип съм за даскалчето. Само е пораздвижил келешчетата, да се спортуват, не да пушат, да се чукат на по 14-15 години, да се боцкат, да псуват на баща и майка. Така с физическо и емоционално натоварване им излизат гяволите от компа на раменете им. Само един л.йнар на преден план в клипа правеше просташки немощни имитации на секс, но всяко стадо си има *** въпрос на домашно възпитание. А иначе другите много сладко скачаха и се кефеха. Нищо лошо!
161
4
 
15
 
! Отговори
супер анонимен преди 11 години
Ето това е "криворазбраната педагогика"! А този "учител" на своя клип, показва доста похотливо поведение....Учениците го подкрепяли...ама разбира се, те подкрепят всяка простотия, но родителите!? Срам и позор, ако това са учителите днес! Нямат място такива учители в образованието, в някой публичен дом- може!
160
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Хайде да разсъждаваме по темата. Има ли място този танц в училище?Ако има,то тогава в "Денсинг старс" ще учим математика.Ако мястото за този танц беше площад "Централен" в Пловдив,с удоволствие щях да отида да им се радвам и да ги аплодирам,но и тогава щеше да има хора,които са против.При наличие на толкова дискотеки,стадиони,площади,спортни зали,поляни в планините учудващо е защо всичко това е станало в училище?Може би да се дискредитира учебното заведение или може би директорката.Мнението на РИО на МОН няма да чуете,защото няма мнение,а и нали министърът дойде.Всеки чака да чуе какво ще каже
159
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ъм, в хореографското ли ще го приемат?
158
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ученическа възраст все още се формират идеите за света и реда в него, абсурд е учител да поощрява, че дажи и да организира такива прояви. Това ли е длъжността на УЧИТЕЛЯ? Да налага пошлостта като нещо нормално, купонджийско и заслужаващо окуражаване!
157
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквито и моди да има, един учител не може да оглави връщането към животинското и примитивното, аз не съм съгласна децата ми да виждат учители, които популяризират просташки и елементарни модели на поведение. Ако не сте чели, и една библиотекарка от Оксфорд е загубила работата си, защото студенти са танцували в нейната читалня същия глупав танц, защото бил модерен сега в САЩ. Кълченето и сексуалните намеци не са изравняване с напредналия свят в културно и духовно отношение.
156
1
 
6
 
! Отговори
Пеци преди 11 години
Да трябвало е да танцува ламбада.
155
4
 
4
 
! Отговори
циганин до 184 преди 11 години
Повръщай бе . Абе я най добре се запали за изгориш .
154
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представете си Харлем Шейк в някое турско училище!В Турция, която се готви да завладее не само нас, но и цяла Европа!Никога няма да го допуснат не само турските политици, но и турските учители.
153
13
 
10
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 11 години
ПРАЩАТ ГО ДА РАЗВРАЩАВА И ДРУГАДЕ ДЕЦАТА НИ!А НИЕ ГЛЕДАМЕ " У М Н О "
152
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повръща ми се от този противен даскал с морал на ***! Повръща ми се от новия министър на просветата ,който явно за педагогика не е чувал!Повръща ми се от мерки взети за да се успокоят някакви 200 души, дето протестираха ,а останалите просто не бяха чути! Повръща ми се от лицемерие и беззаконие! Писна ми!!!!
151
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До родител ДА И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН.Нека и родителите застъпници потанцуват.Нали е просто един танц безобиден.А всъщност вече освен безобиден стана и възпитателен след като има толкова много подръжници издигнали го в култ.А ПОТАНЦУВАЙТЕ не се срамувайте - нали няма от какво.
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И вълкът сит, и агнето цяло. /А в статията за Цв. ЦВ. искат йава скрипт, за да пишеш/
149
2
 
6
 
! Отговори
даскал преди 11 години
ми като промиват мозъци да не мислите че и даскалите не страдаме? и ние сме с промити мозъци, често не знаем кое е правилно и грешим. то като общуваш с деца и ти ставаш като тях, настъпва изравняване на фазите на психофизичните вибрации. децата поумняват даскалите изтъпяват. година след година. работил съм малко и в лудница, там се полудява само от атмосферата повярвайте ми! според мен изтрещяването е професионално заболяване и трябва да се третира като таково по Кодекса на труда....
148
10
 
9
 
! Отговори
Успех! преди 11 години
Пожелавам му успех! Всяко зло за добро!!!
147
5
 
19
 
! Отговори
родител преди 11 години
Имам.....предложение.Да се съберат всички родители застъпници да ударят и те един Харлем Шейк в подкрепа на каузата си.Дали им стиска?Дали децата им ще одобрят поведението им?Любопитн ми е........хайде дами и господа ДОКАЖЕТЕ ПРАВОТАТА НА ТЕЗАТА ЗА ЗАСТЪПНИЧЕСТВОТО СИ.
146
8
 
12
 
! Отговори
учител преди 11 години
е кой ще го вземе тоя.бил в добри отношения с учениците.да ама не там е местото дето трябва да се кълчи.има си достатъчно чалготеки дето ако иска да се клати до сутринта.нещо е объркал местото.
145
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Публикувайте й снимката на таЯ директорка!Сигурно има гооляама бенка на носа и дискретни черни мустачки под него,леко прошарена коса,грижливо подстригана АЛА ДКМС,шалче на врата и мирише на лавандулов одеколон /4711 KOELNISCH WASSER/.
144
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Децата не са виновни ,че го харесват.Та те са още незрели за да разбират кое е стойностно и правилно от морална и естетическа гледна точка.Знаете децата искат да са бунтари,различни и збележими.Приемат за правилно по-лесното.Аз се чудя на родителите тръгнали да подкрепят поведението на децата си ,но тъй е по-изгодно за тях инък трябва да се засрамят и да признаят пропуските във възпитанието им.
143
7
 
11
 
! Отговори
Ехо преди 11 години
По-различният подход на учителя,който министъра приемал,говори единствено за нивото на самия него.Ако познанията му по земетресенията са като педагогическите-тежко ни и горко!