Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище

С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев
Обновена: 22 мар 2013 21:29 | 22 мар 2013 19:20,
233
Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище
Учителят Христо Данев Снимка: Dnes.bg

Учителят по английски език Христо Данев от хуманитарната гимназия в Пловдив, който беше принуден да напусне работата си заради скандала с танца "Харлем шейк", ще работи в друго училище в града. Това стана ясно, след като министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев се срещна както с ръководството на училището, така и с родители и уволнения учител.

„В най-кратък срок ще му бъде намерено място в друго училище и аз ще бъде гарант за това.“, заяви проф. Милошев.

Припомняме, че учителят  беше обвинен в това, че е организирал учениците си да се снимат заедно с него в клип от стила "Харлем шейк", който завладя света през последните седмици. Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Въпреки това директорката на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"  Соня Киркова уволни учителя като заяви, че подобен тип танци с неприлични жестове не са позволени в образователната институция.

Още по темата

„Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката!“, заяви директорът на гимназията.

Днес преди да влезе на среща с педагозите от гимназията Милошев коментира пред журналисти, че по принцип не вижда нищо лошо в този танц, "въпросът е обаче къде и как се изпълнява".

„Грешки са направени от всички страни", каза проф. Милошев след разговорите. Въпреки желанието на учениците, Данев няма да се върне в същото училище, заради колегите му, които са категорично против него“, призна министърът пред БНТ.

От своя страна родителите поискаха оставката на директора на учебното заведение и се заканиха, че ще преместят децата си в други училища. Преди близо две седмици 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя. Според тях нито той, нито учениците са направили нещо нередно, което да уронва престижа на училището.

„Сега след като се запознах с него, той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам.“, заяви министърът на образованието проф. Николай Милошев след срещата си с учителя.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат, ще изтеглят децата си, министърът отговори: "Ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за  подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място.

„С огромна болка ще оставя своите деца. Ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение – нека те внимателно премислят всеки един свой ход. Целта е децата да се обучават добре и да се представят добре.“, заяви уволненият Христо Данев.

Той допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
7
 
! Отговори
US Veteran преди 11 години
До "Човекът Долар"Не работиш на Уол Стрийт, а се буташ в разни геймърски мрежи на различни сървъри под името "iTriplex".И престани да спамиш
121
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И там ли даскалът ще направи така, че учениците да подскачат като шебеци?
120
3
 
24
 
! Отговори
Асан Шейк преди 11 години
Разлика между Харлем Шейк и Маанета не правя. Първото е дело на американски ***, а второто от родни. Тея дето се друсат по чалготеките и на харлем са с еднакъв акъл т.е. никакъв.Утре ще дойде модата на *** отзад и обичайните заподозрени ще се наредят пред магазините на зеленчуци и лубрикант.
119
7
 
17
 
! Отговори
от 127 преди 11 години
"Народ, който не почита миналото си, няма бъдеще!" - еврейска пословицаС американската отрова напред, към новото Османско робство!То така се започва - първо с деморализиране на една нация и след това нейното покоряване.Само си представете турски или американски ученици, които играят български танци!...
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сократес, 469 пр.н.е. - 399 пр.н.е пр.н.е. = преди Христа, ми да ви кажа има нещо много логично в това което е казал Сократесинтересно
117
1
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
До анонимен 140-вземи смени стила малко, че имам чувство , че от 140 поста ,70 са твои.
116
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Harlem shake танцуват всякакви хора по света...цели стадиони танцуват това,пожарникари,полицаи,доктори,обикновени работни....какво сте се заплюли бе да ви се невиди племето пропаднало.Хората се забавляват тея скапаняци тука почнали да плюят!Така ще си умрете в храчки! И ББ пак ще ва клеца 4 години и не кожата ами кокалите ви ше снеме!
115
3
 
14
 
! Отговори
Гербераст преди 11 години
Ние,от партия ГЕРБ, понеже си имаме много калинки, обичаме да танцуваме "Калинка моя"
114
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Младото поколение не зачита традициите, не зачита боговете, не зачита по-възрастното поколение,за него няма ценности и, общо взето иска да прави каквото си иска".......хайде сега слагайте минусчета на Сократ. Кучетата си лаят-кервана си върви. Преди пет века инквизицията е преследвала танцуващите Сарабанда, тъй като в очите на тогавашните моралисти е бил сексуално-обусловен танц. За Бийтълс арестуваха, сега Харлем Шейк е сатанинско нещо....
113
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле кви моралистчета живеели в морално пропадналата България!
112
8
 
14
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и отричам и осъждамHarlem Shake.Sent from my iTriplex
111
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато децата танцуваха в съпровод на азис,беше наред.ноvтанца "Харлем шейк"развръщава децата.ех,Чалгарио!
110
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как така с лекота сравнявате Бийтълс с Харлем шейк, музикално ли, поетично ли, философски ли, какво общо, освен че има възмутени учители и родители. Много са ми смешни възрастните, които отказват да си влязат в ролята. И на мен ми харесва свободата, детството, о миг поспри :p
109
3
 
26
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
И понеже сега не сме тоталитарна държава, трябва да отхвърлим всякакви норми и правила, така ли? Къде е границата на етиката и морала днес? Ако едно общество няма никакви правила, то няма и общество, имаме ***, сбирщина някаква.
108
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли почва за морал в България и знаем ли какво е това? Като чета написаното до тук.... ЕМИ, НЯМА!!! Щом е морално да имитираш секс, да се кълчотиш и пушиш в двора на училището под благосклоният поглед на супер авторитетния си учител... Много добре преподавал английски език. Поправете ме, ако греша - това не е ли случайно работата, за която получава заплата и не е ли длъжен да я върши по съвест и добре? А в университета педагогика дали се преподава още?
107
4
 
17
 
! Отговори
102 преди 11 години
121, щом танцуват невъзмутимо харлем шейк (и по-точно с екс бъзици) пред учителя (на когото му дошла великата идея), утре ще почнат да ви подритват по улиците, понеже въобще не им пука. А е спряло да им пука, защото или родителите или учителите седят и пляскат разрадвани, че децата са отворени за нови неща. Ей, харлем шейка бил виновен, днеска се казва така, утре по друг начин, а всички виждаме какво е
106
3
 
19
 
! Отговори
качо преди 11 години
Защо не се коментира и това ,че учениците пушат на клипа?Тук защитниците ще кажат,че е режисьорско решение на даскал Харлем Хайманата и е нормално по сценарий.Е аз такъв "сценарист" не желая да обучава децата ми ама явно има много други желаещи 'родители"
105
6
 
2
 
! Отговори
Lazarov преди 11 години
До Анонимен 127 ***
104
5
 
20
 
! Отговори
никой преди 11 години
Щом като тези простотии ни станаха мерило за интелект-Harlem Shake и Азис,тежко и горко за нацията ни!
103
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Училището не е място за извратеност, каквато този учител подстрекава, а духовен храм, където се добива мъдрост.Без морал, няма образование, няма нация, няма бъдеще!