Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!

"Парите от държавата щедро се лееха в Бургас"
26 мар 2013 14:09,
87
Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

С ново писмо изненада медиите и гражданите на Варна кметът в оставка Кирил Йорданов, след като вчера обяви, че се обръща към хората за последен път. Днес той отново твърди, че поставя точка в традицията си да пише изявления до четвъртата власт и обществеността. В писмото си, дълго няколко страници, Йорданов отново обяснява заслугите си за развитие на морския град, обвинява определени политици и партии за състоянието на Варна и за обстановката в града. 

“Варна не е запуснат бостан, а сложен градски организъм, работил и развивал се при ясно определени и разумни правила. „Определението „Варна - занемарен град” е измислено, пришито на гражданите и използвано срещу мен. И в този момент е достатъчно варненци да излязат от града си, за да видят другата част на България, за да разберат истинските болки на другите хора, проблемите на другите градове”, обяснява Йорданов.

По повод развитието на Бургас той е на мнение, че градът е единствената новосъчинена и къса приказка на доскоро управляващите, в която планираният хепиенд много бързо ще се промени. Достатъчно е само разказвачът да спре кранчето на парите от републиканския бюджет, които щедро се лееха по черния бургаски пясък.

В словоизлиянието си кметът на Варна в оставка казва, че се гордее с „новите градски улици и булеварди, десетките разширени кръстовища, съвременните светофарни уредби”, както и с организацията на движение в града.

За пореден път Кирил Йорданов критикува БСП и техния градски лидер, тотално пренебрегвайки факта, че три мандата беше подкрепен именно от червените. “За Марешки предстои да разберем, дали паричният му ресурс и лекарствените му средства са достатъчни, за да постави под упойка съвестта на 60-70 000 варненци”, пише още Кирил Йорданов.

По повод твърденията на Яне Янев за злоупотреби с 1,5 милиарда лева той подчертава: „Явно пишещите и говорещите тези безумия са стигнали до такива изчисления в мечтите си за собствените им пропуснати ползи”. Писмото завършва с благодарности към варненци и още: “Вие бяхте моите партньори и моята партия. Повтарям, оттеглям се с чиста съвест и с обич към родната Варна. Вярно е - градът ни е многолик, но затова пък, човек винаги може да си избере лицата, които да обича. Всяко едно от тях носи името Варна. А това, колкото е тъжно, толкова е и оптимистично”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Това *** пак съчинило небивалици...Киро, да беше станал писател-фантаст, а не да ни заливаш с лъжите си!Не ти стигнаха 3 мандата и половина да грабиш, ами пак надигаш глава...!Защо си мълчиш за далаверите и подкупите, с които си купи имоти в Турция и Швейцария?За такива важи поговорката *ти го плюеш, то казва дъжд вали*!!!Ега ти наглото впиянчено мекотело!!!
82
0
 
7
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
Егати Гьонсурата, абе къде да се разходи човек извън града бе Нещастнико, те хората искат да се разхождат в града си, който си направил една развалина отвсякъде, с безумното му незаконно застрояване,защо ли не ти направят една проверка, за да се види колко от новите строежи са без акт16, дали има 10 метра улица без дупки??***, ако видят хората и площада, дето си го направил, за да ремонтираш по 5 пъти в годината....МОШЕННИКОО, Засрами се , отиде си човек заради Лакомията ти с *** !
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко пари се пръснаха от културата по разни руснаци и руско-български културни обмени за плажни цели.
80
0
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Ми да - не е запуснат! Само дето прилича на бомбардиран град. Варненци - правете струвайте, но тоя го пребийте с камъни, барабар с ***-аджийте, които ви съсипаха града!
79
0
 
9
 
! Отговори
До всички от Варна преди 11 години
Успех, ама не плюйте по Бургас!
78
0
 
6
 
! Отговори
шефче преди 11 години
ей, тоя кмет остави града на просешка тояга, изкара много милиони на кукловодите си, самия той арогантно управляваше некадърно Варна в продължение на колко, 13г. ли се насъбраха, и сега като се измъкна безнаказано (засега), крадеца вика "дръжте крадеца". Не, Кирчо, благодарим на теб и на твоите авери от БСП и ГЕРБ (през различните мандати). Чакаме да видим кой ще сложат твоите кукловоди, за да почнем и него...ти вече знаеш как. ;)
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 78Баси бостана, единствения град със положителен прираст при последното преброяване ...Момчета, не злобейте толкова по Варна, че от комплексите ви ще излязат пришки. А специално за Бургазлии бих добавил, пазете си града, особено сега след като герб ги няма и със сигурност няма да ги има повече. Не позволявайте да бъде разрушено постигнатото.
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с този ***....ЧУЛИ НЕДОЧУЛИ ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ....*** ЧЕ ***.....Стига глупости. Аз пък ги подкрепям за всяко начинание което е добро за Варна....
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!"Махнете едно "не" и изречението става точно в десятката, ето:"Кирил Йорданов пак с писмо: Варна Е запуснат бостан!"
74
3
 
8
 
! Отговори
void преди 11 години
Прави сте, че ББ спря парите за Варна. Но това е колкото тъжно, толкова и правилно - защото в нашия град както всички знаем нещата не се случват както трябва. Първо градът е собственост на *** и те си го управляват. Второ общинарите са толкова неадърни, че не могат да подготвят нито един проект в срок, по който да кандидатстват за въпросните спрени пари. И трето - дори да се изготви проект, *** ще си вземат своя рекет и парите ще трябва да се връщат след европейска проверка. Тъжна история...
73
1
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 11 години
Вижте сега аз имам едно предложение върху което да се помисли. Занимавам се счетоводни и данъчни консултации 8 години. Предлагам да направим една ревизия на община Варна за последните 12 години с общи усилия и един наистина НЕЗАВИСИМ доклад за това точно колко е откраднал КИРЕТО / все ще се намерят още доста кандидати които да помогнат / и на съд. Вярвам че Кирето ще покрепи идеята щото той се държи като девица!!! А тия от сметната палата с техните одити и доклади да бъдат наказани също!
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е САМАТА ИСТИНА. Б.Б. се зарече че ще превърне Варна в село, но НЕ МУ СТИГНА ВРЕМЕТО. И с какви очи иска да води листата за изборите от Варна . Съвсем да я довърши. Колкото и да сравнявате Варна и Бургас ,все пак Варна си е най-хубавия град в България И НЕ ГО ЗАМЕНЯМ ЗА НИТО ЕДИН ГРАД ИЗКУСТВЕНО НАПРАВЕН ОТ ГЕРБ ПЪРВЕНЕЦ.
71
0
 
9
 
! Отговори
DO 28 преди 11 години
DO 28Ама ти наистина май си се взел на сериозно. Повреме на БСП всичко било прозрачно и не се крадяло!!!! Айде моля ти се!! Не си пробутвай предизборно идеите тук. Народа не е плиткомозъчен и късопаметен. Всички помнят че Кирето направи за Варна каквото направи първите няколко години от там насетне яко КРАДЕНЕ и с БСП и с ГЕРБ и сингъл и всякак си!!!!
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киро не е цвете но е вярно,че Бойко Борисов откак дойде на власт и спря парите за Варна.Парите отиваха за двата единствени тогава ГЕРБаджийски града - единия естествено е столицата а другия е Бургас.Е за тва Бургас дръпна през последните 4 години.
69
3
 
5
 
! Отговори
плевен преди 11 години
да за едно е праВВВВВ до скоро имаше само два града и две области в България----------------бургас и София останалите 26 сякаш не същесвуваха нека не отри4аме 4е бургас се управляваше от Правец поне за това Киро ментата е прав
68
3
 
10
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
И в допълнение ще кажа, че Свободния университет на "западналата" Варна се пълни с бургазлии, а в същия, в Бургас, няма никой от Варна. При цялото ми уважение към Бургас и бургазлии, радвайте се на развитието на града си и не злобейте толкова на тема Варна.
67
4
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Кирчо е пълно менте, нека с това започна, имаше 12 години на разположение и чак сега взе да "приказва"...Обаче е прав за фаворитизирането и всички, които си мислят, че Бургас не се ползва с благосклонността на държавата, са заблудени. Супер ме радва развитието на Бургас, но ме отвращават приказките за Варна... До преди 3-4 години, когато Бургас не се развиваше, никой от варна не е изразявал такова мнение. И хайде ще ви замоля с приказките колко е западнал града в който живея, че е смешно.
66
1
 
8
 
! Отговори
КОКО преди 11 години
ТОЯ КИРО АЙДУКА ОЩЕ ЛИ СЕ ПОКАЗВА ПО МЕДИТЕ КИКА СКРИ СЕВЕЧЕ ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА ПЛАШИШ МИ ДЕЦАТА СКРИ СЕ НЯКЪДЕ ЗАЩОТО ПРОКОРАТУРАТА МОЖЕ ДА ТЕ ПОГНЕ
65
5
 
8
 
! Отговори
vn преди 11 години
Бугразлия ,никой не ви завижда освен екс-кметът.Аз се радвам ,че в Бургас се правят хубави неща,дано и други градове попият от вас (вашия кмет) ли не знам :)
64
2
 
8
 
! Отговори
Тортила преди 11 години
Добре, де, сега психиатрията във Варна не може ли да се самосезира, чувайки шизофренните излияния на Кирето?