Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!

"Парите от държавата щедро се лееха в Бургас"
26 мар 2013 14:09,
87
Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

С ново писмо изненада медиите и гражданите на Варна кметът в оставка Кирил Йорданов, след като вчера обяви, че се обръща към хората за последен път. Днес той отново твърди, че поставя точка в традицията си да пише изявления до четвъртата власт и обществеността. В писмото си, дълго няколко страници, Йорданов отново обяснява заслугите си за развитие на морския град, обвинява определени политици и партии за състоянието на Варна и за обстановката в града. 

“Варна не е запуснат бостан, а сложен градски организъм, работил и развивал се при ясно определени и разумни правила. „Определението „Варна - занемарен град” е измислено, пришито на гражданите и използвано срещу мен. И в този момент е достатъчно варненци да излязат от града си, за да видят другата част на България, за да разберат истинските болки на другите хора, проблемите на другите градове”, обяснява Йорданов.

По повод развитието на Бургас той е на мнение, че градът е единствената новосъчинена и къса приказка на доскоро управляващите, в която планираният хепиенд много бързо ще се промени. Достатъчно е само разказвачът да спре кранчето на парите от републиканския бюджет, които щедро се лееха по черния бургаски пясък.

В словоизлиянието си кметът на Варна в оставка казва, че се гордее с „новите градски улици и булеварди, десетките разширени кръстовища, съвременните светофарни уредби”, както и с организацията на движение в града.

За пореден път Кирил Йорданов критикува БСП и техния градски лидер, тотално пренебрегвайки факта, че три мандата беше подкрепен именно от червените. “За Марешки предстои да разберем, дали паричният му ресурс и лекарствените му средства са достатъчни, за да постави под упойка съвестта на 60-70 000 варненци”, пише още Кирил Йорданов.

По повод твърденията на Яне Янев за злоупотреби с 1,5 милиарда лева той подчертава: „Явно пишещите и говорещите тези безумия са стигнали до такива изчисления в мечтите си за собствените им пропуснати ползи”. Писмото завършва с благодарности към варненци и още: “Вие бяхте моите партньори и моята партия. Повтарям, оттеглям се с чиста съвест и с обич към родната Варна. Вярно е - градът ни е многолик, но затова пък, човек винаги може да си избере лицата, които да обича. Всяко едно от тях носи името Варна. А това, колкото е тъжно, толкова е и оптимистично”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
17
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Мръсен наглец, вместо да дрънкаш небивалици, по-добре обясни на варненци защо администрацията ти не печели проекти? Много просто, никой не е луд да дава пари на крадци. Варненци не са вчерашни *** гадно, много добре знаят, че парите за Варна са точно толкова, колкото и за Бургас, само че нашия кмет за разлика от теб краде малко ( не е света вода ненапита разбира се ) . Все едно Йоан да беше обвинил държавата, че дава само за Варна, когато за 3 мандата занемари града тотално.
62
2
 
20
 
! Отговори
нагъл до безобразие преди 11 години
Аз съм от София. Преди 12 г Варна минаваше за най-хубавия български град. С приятелите ми се радвахме да отидем през лятото за седмица-две и беше супер. Това, което направи този ***, няма аналог в никой български град. Не може да се сравнява нито с упадъка в Северозапада например, нито където и да е било, щото Варна си е запазила и индустрията и хората. Няма никакво извинение.Да припомним ли, че киро винаги е бил с тези, които са на власт, така че няма как да каже, че не е могъл да вземе пари
61
1
 
11
 
! Отговори
Селски плач преди 11 години
Селски плач на селски кмет.... Нашето град е по-убаво от вашето ама немаме късмето....*** БЕЗПОДОБЕН...РАДВАМ СЕ КАТО БУРГАЗЛИЯ ЧЕ НАЙ-СЕТНЕ И ВАРНА ИМА ШАНС ДА ТРЪГНЕ НАПРЕД.,,
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aaaaaa смешника обвини бургас:DDD Това е малко като американското "blame Canada":))
59
1
 
31
 
! Отговори
морски преди 11 години
Бургас подкрепя братска Варна.Киро вън от общината!
58
1
 
25
 
! Отговори
Stan- burgas преди 11 години
Варна ми е любимия град..жалко ,че смотания ви кмет го съсипа. Дано нещата се оправят :-) Само една магистрала ни трябва между двата града и още повече ще почнем да се разбираме :)
57
2
 
36
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
Не забравяте ли че преди на Варна се казваше че е морската ни столица?Ние от Бургас се радвахме на това че един морски град носи това име независимо кой е.Идвахме във Варна и ви се радвахме на ДЕЛФИНАРИУМА на СПОРТНАТА ВИ ЗАЛА не съм забравил и морския музей......Нека някой от Варна който е идвал в тогава в Бургас да каже какво тогава имаше в Бургас ?Това че сега се направи нещо за Бургас не завиждайте .Аз бих се радвал не само за Бургас. Нека всеки наш град да бъде по хубав от колкото преди.
56
3
 
22
 
! Отговори
_|_ преди 11 години
Парите за Варна се отклонявали към Бургас... Хахахахахаха, ***!
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей голям наглец!Тротоарите масово се ронят като халва, кръпките по асфалта се отмиват от следващия дъжд, на светофарните уредби масово не работят индикаторите за времето, морската градина е занемарена до немай къде, хубавата при откриването площадка под пантеона е вече в руини. Сега се сети да плюе БСП, а като *** дундуркаха 3 мандата мълчеше като комунист.То стана вече и смешен и жалък с тези сълзи и сополи дет ги лее.
54
1
 
20
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Само се дърли. Що не се обади като беше на власт ? Или май *** не му даваха да гъкне и само работеше с тях. Сега пък Бургас му бил виновен. А преди като се лееха пари към Варна те пък се оплакваха. Все пак от която партия е кмета натам се леят пари - винаги е било така.
53
1
 
10
 
! Отговори
miro преди 11 години
това лике сега се опитва да настрои гражданите срещу самите себе си, долняр некадърен
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Варна трябва да влязат танковете и да започнат с общината, имотите на Киро, Марешки, и ***.
51
2
 
10
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Много ми е антипатичен този човек, ама кво да се прави така са го създали
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кириле, затваряй си устата ако не можеш да подкрепиш твърденията си с факти. Факт е, че преди теб градът беше на светлинни години по-добре, отколкото сега.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типичен наглец,тип селски тарикат.Вместо да каже: Аз съм некадърен,само крада и не ми пука за града,той тръгнал да обвинява държавата и Бургас.Мишок,скрий се някъде и не се показвай повече,че варналии ще пречукат с камъни някъде.
48
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото вярно в това, което е казал е, че средствата за Варна действително се отклоняваха към Бургас.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вкарайте го най после тоя *** в затвора и да млъкне.не е интересен
46
1
 
5
 
! Отговори
жж преди 11 години
Те крадците и некадърниците по върховете в България са правило. Изключения на практика няма. И никой вече не вярва, че някога ще бъдат наказани. Отратителното е, когато на всичко отгоре са и толкова нагли. Същия е и тиквата и цялата останала шайка. Омазали са се, хората са се отвратили от тях, поне да отидат и да си плюскат ограбеното на скрито място, а те продължават да дразня. Станахме страна на живите факли, на отчаянието и ужасяващите съдби, а той ще ми се прави още на свестен
45
4
 
25
 
! Отговори
Vini преди 11 години
Варна бяха добре при Тодор Живков защо ли.Не завиждайте на Бургас .Парите дадени на Бургас при управлението на ГЕРБ са толкова и на Варна.Само че във Варна има доста некадърници за да ги управляват.А за Бургас не се притеснявайте има добри стопани.
44
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КИРО,70 000 ДУШИ НА УЛИЦАТА НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗКАРВАЛ СРЕЩУ СЕБЕ СИ !!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ,МАЛОУМНО ПИЯНДЕ !!!