Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!

"Парите от държавата щедро се лееха в Бургас"
26 мар 2013 14:09,
87
Кирил Йорданов пак с писмо: Варна не е запуснат бостан!
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

С ново писмо изненада медиите и гражданите на Варна кметът в оставка Кирил Йорданов, след като вчера обяви, че се обръща към хората за последен път. Днес той отново твърди, че поставя точка в традицията си да пише изявления до четвъртата власт и обществеността. В писмото си, дълго няколко страници, Йорданов отново обяснява заслугите си за развитие на морския град, обвинява определени политици и партии за състоянието на Варна и за обстановката в града. 

“Варна не е запуснат бостан, а сложен градски организъм, работил и развивал се при ясно определени и разумни правила. „Определението „Варна - занемарен град” е измислено, пришито на гражданите и използвано срещу мен. И в този момент е достатъчно варненци да излязат от града си, за да видят другата част на България, за да разберат истинските болки на другите хора, проблемите на другите градове”, обяснява Йорданов.

По повод развитието на Бургас той е на мнение, че градът е единствената новосъчинена и къса приказка на доскоро управляващите, в която планираният хепиенд много бързо ще се промени. Достатъчно е само разказвачът да спре кранчето на парите от републиканския бюджет, които щедро се лееха по черния бургаски пясък.

В словоизлиянието си кметът на Варна в оставка казва, че се гордее с „новите градски улици и булеварди, десетките разширени кръстовища, съвременните светофарни уредби”, както и с организацията на движение в града.

За пореден път Кирил Йорданов критикува БСП и техния градски лидер, тотално пренебрегвайки факта, че три мандата беше подкрепен именно от червените. “За Марешки предстои да разберем, дали паричният му ресурс и лекарствените му средства са достатъчни, за да постави под упойка съвестта на 60-70 000 варненци”, пише още Кирил Йорданов.

По повод твърденията на Яне Янев за злоупотреби с 1,5 милиарда лева той подчертава: „Явно пишещите и говорещите тези безумия са стигнали до такива изчисления в мечтите си за собствените им пропуснати ползи”. Писмото завършва с благодарности към варненци и още: “Вие бяхте моите партньори и моята партия. Повтарям, оттеглям се с чиста съвест и с обич към родната Варна. Вярно е - градът ни е многолик, но затова пък, човек винаги може да си избере лицата, които да обича. Всяко едно от тях носи името Варна. А това, колкото е тъжно, толкова е и оптимистично”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марихуаната не прощава.
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киро е подлец,крадец и *** и заслужава съд и затвор.Както и много *** *** в общината и областната управа.Освен европкроекти ГЕРБ наляха доста пари в Бургас-истина е,не го отричайте.Както и наляха във Варна,когато почнаха протестите- изведнъж се сетиха,че може да се асфалтират булеварди и да се облагороди центъра.След три години-късно е либе-ГЕРБ е тотално зачеркнат във Варна-справка за спомен-Иван Костов и Добрин Митев!Те двамата най-добре знаят откъде тръгна падението на СДС!
41
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати наглеца. Варна е цялата в дупки, с парите за 10 км се асфалтира само 1 км а останалите се открадват. Града е потънал в бурени и ръжда. Давам награда за тоя дето намери НЕсчупена плочка по тротоарите. На всеки 100 метра има светофар по всяка улица и малка и голяма, през всеки 50 метра има изкуствена бабуна. Средната скорост на колите е паднала на 17 км/час и те бълват пушеци на всеки светофар. Някой краде яко от парите за тези светофари. По крадливо и малоумно управление Варна не е имала.
40
0
 
37
 
! Отговори
Гражданин на Бургас преди 11 години
Аз лично се радвам, че варненци го изритаха този! бях във варна преди 7 месеца и не можах да повярвам как за повече от 12 години тоя с овчия поглед успя да превърне един цъфтящ град в една голяма дупка!!! пожелавам на варненци да си изберат човек, който ще изправи градът и ще с отърве от ***, които са нещо като галевите - един тумор за градът им!!!!!
39
0
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Варна не е занемарен град, а съсипан град!
38
1
 
16
 
! Отговори
Д0 38 преди 11 години
АМИ Я КАЖИ - ЗАЩО КИРО, КОЙТО БЕШЕ ПОДКРЕПЕН ОТ ГЕРБ НЕ ВЗЕ ТЕЗИ 240 МЛН ЗА ВАРНА? САМО ЗА СВЕДЕНИЕ: ОТ ТЕЗИ 240 МЛН ОКОЛО 8 МЛН ГИ ДАДЕ ДЪРЖАВАТА НА ХИДРОСТРОЙ ЗА СТРОЕЖА НА ЮЖЕН ПЪТЕН ВЪЗЕЛЛ, КОЯТО ФИРМА СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ***!!!!!! ТАКА ЧЕ СТИГА С ТОЗИ БУРГАС И КАК СЕ ИЗЛИВАЛ РОГ НА ИЗОБИЛИЕТО ТАМ!!! АКО БЕШЕ КАДЪРЕН, ЩЕШЕ ДА ВЗЕМЕ ПАРИ И ЗА ВАРНА!!!
37
1
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Ама, те тези "много други градове" викаш кандидатстваха с добри проекти, а?!Гоу фак йорселф :)
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СЕ НАСЛАЖДАВА НА ПЕНСИЯТА СИ И ДА НЕ МЪТИ ПОВЕЧЕ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА, ЗАЩОТО НАКРАЯ ЩЕ ГО УБИЯТ С КАМЪНИ!!!!!!!!!!!!!!!!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тОЗИ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ХОРАТА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ ПРИКАЗКИТЕ МУ, А ТОВА, ДО КОЕТО МОГАТ ДА СЕ ДОКОСНАТ, ДА ВИДЯТ! В СЛУЧАЯ ВИЖДАТ САМО СИВОТА И УПАДЪК!!!!!!!!!!
34
1
 
16
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Аре, стига спорихте! Евала на Варна, че се вдигнаха! Дано прогресират като нас.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре би било думите да се подкрепят със снимки! обаче аз мога да изкарам едни други съвсем свежи, още топли снимки от центъра!!!!! и да обясни тогава Киро как се случва така, че не са намерили пари да ремонтират един център а са намерили пари за светофари уредби!!!!!!!!!!! НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ги е знаел всички тези неща , защо им е позволил да властват в града !Престъпно е да се правиш , че не забелязваш как другите крадат и си кротуваш !Ясно е , че накрая ти почваш да крадеш !
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде отидоха 70-те милиона, които приказваше за пътища?А къде отидоха много милиони, които бяха за снегопочистване?Само да кажа, че от Варна до Обзор пътя беше ужасно почистен, а от Обзор до Бургас - много добре, сами можем да си направим изводите за парите и къде отиват.
30
0
 
19
 
! Отговори
Бургас&Трудовите преди 11 години
Варненско ***! Граби, граби без да ти пука за съгражданите ти, сега търсиш виновни.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
може и да не е крал както казва, но със сигурност тогава е абсолютен некадърник!!!!! НЕ МОЖЕ ДА СИ КМЕТ, ПОДКРЕПЕН ОТ ГЕРБ И ДА НЕ ВЗЕМЕШ МАКСИМАЛНО ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ГРАДА!
28
1
 
11
 
! Отговори
Джедай мастър преди 11 години
Варна е занемарен град. Не бях ходил от години, но това което видях януари беше покъртително. В централната част малко по-надолу от фонтаните в посока хотела Черно море е пълна разруха - огромни дупки, белите плочи са разбити и изхабени и пустеещи бараки, които едно време са били магазинчета - изобщо скръб.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да си замълчи с достойнство и да с оттегли и да се радва на краденото - прави се а света вода ненапита! Бургас бил виновен! на кривата ракета космоса й виновен!!!! даже за само минаващите през града от прозорците на колите се вижда каква разруха е в града! хлопащи плочки по центъра, морската градина е с пейки от 100 години, а плажът....!!!! нямам думи!!!!!!!
26
18
 
8
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Аз лично обвинявам ГЕРБ за падението на града! Киро се разкара от БСП, защото нямаше корупция и всичко беше прозрачно. Никой нямаше никакви проблеми и всички си живееха нормално, но откакто той се присъедини към тях: нещата ескалираха и кражбите започнаха!
25
0
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Човееееееек! Лицеее и манияк, как ще напишеш "***"?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тези сълзливи послания Киро темерута се държи недостойно! като дете, отнели му любимата играчка! аз не знам къде ги видя тези модерни булеварди, освен в мечтите си! като Серго, който едно време се привикна от чутовния връх Бузлуджа, как мечтите си виждал магистрали, заводи и т.н.! явно и двата са виждали най-вече розови слонове!!!!