Лазар Колев: Абсолютно невинен съм!

Убиецът на сестрите Белнейски с доживотен затвор
Обновена: 28 мар 2013 18:47 | 28 мар 2013 18:46,
65
Лазар Колев: Абсолютно невинен съм!
Лазар Колев Снимка: Булфото

„Абсолютно невинен съм, моля съдът да ме оправдае”. Това бяха последните думи на Лазар Колев - обвинения в двойното убийство на сестрите Белнейски.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

В Пловдивския апелативен съд приключиха пледоариите по делото. То се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане, а присъда се чака до 30 дни.

Още по темата
В края на днешното съдебно заседание Лазар Колев заяви пред магистратите, че е напълно невинен. Той получи наказание „доживотен затвор без право на замяна” от Окръжния съд в Пазарджик.

Той е признат за виновен, че с особена жестокост и по особено мъчителен начин умишлено е умъртвил сестрите Христина и Росица Белнейски, с цел да прикрие изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен.

С присъдата на Пазарджишкия окръжен съд Колев е осъден да  заплати на родителите на сестрите Белнейски обезщетение за претърпени морални вреди от общо 400 000 лева. 

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание, а защитата настоява за оправдателна присъда заради пропуски в разследването.

„Доживотната присъда означава напрактика, че Лазар Колев ще бъде екзекутиран, защото му се отнема живота, а той е невинен”, заяви в пледоариите си адвокат Марин Марковски.

„Апелативният съд ще се произнесе в законовия тридесетдневен срок.”, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: делоБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
влади преди 11 години
много ясно че ще мълчи....ако има друг де..Иначе идва въпроса-Ти от къде знаеш бе Лазарчо? абе мани ги-нека се забавляват, само да не хвърлят кал по невинни и да не сочат с пръст че е гадно...
35
2
 
16
 
! Отговори
от 33 преди 11 години
И още много неща има над които да се замислят тези с "конспираторските" теории.Стига да могат да мислят де. И да могат да събират 2+2. А друг, човек че има замесен - ИМА. То не е никаква конспирация и в мотивите е отбелязано наличието на "неустановено лице". Само дето Л.К. си мълчи за него - не за друго, а защото не може хем да твърди че няма нищо общо, хем да даде показания за него. Ако свидетелства за другия, признава и собственото си участие. Затова и мълчи.
34
2
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
щи кажа що ти слагат минуси-Щото им е скучен живота и не щат да приемат че нещата са прости и доказани. За тях винаги трябва да има някой от властта виновен, съдебната система трябва непременно да не работи и всички да са подкупени. Логиката и форензиката са им чужди думи...
33
0
 
8
 
! Отговори
от 33 преди 11 години
Тогава МОЖЕ БИ, ще се замислите и ЗАЩО дни след убийството, подсъдимия Л.К. е НАПУСНАЛ работата си (с която преди се хвалил, че се справя добре и че е добре платена) и заминал да живее в София. МОЖЕ БИ, също ще се замислите върху факта, че една от установените и разпитани като свидетели интимни приятелки на Л.К. е била на "зрялата възраст" от 12 (ДВАНАДЕСЕТ) години.
32
3
 
7
 
! Отговори
От 33 преди 11 години
Тогава МОЖЕ БИ, също ще се замислите ЗАЩО, след като случая гръмва по ТВ, подсъдимия Л.К., преди да е бил търсен по какъвто и да е повод от полицията, сам е отишъл при семейството на своя позната и е искал от тях, ако някой пита, да кажат че петък срещу събота (вечерта на убийството), той е преспал у тях ????
31
1
 
11
 
! Отговори
От 33 преди 11 години
Що ми слагате минуси бе хора ??? Питам колко са чели мотивите на съда и вместо отговор, гледам минуси летят. Ами, че като ви интересува случая - прочетете бе !Тогава МОЖЕ БИ, ще се замислите над някои неща ОСВЕН ДНК експертизата. Като например ЗАЩО незабавно след обявяването по ТВ, че са намерени труповете на Белнейски, Л.К. продава ново-купения си автомобил на цена над ДВА ПЪТИ по ниска от пазарната, с изрична уговорка, че иска да се разкомплектова ?
30
4
 
7
 
! Отговори
влади преди 11 години
Абе аман от конспиратори тук.....те хората от сащ, австрия и къде ли не подвърдиха че днк-то е на Колев!!!Как точно ако блъснеш 2(две) момичета скалъпваш изнасилване, та и днк им вкарваш в...да не казвам къде(бог да ги прости момичетата) и тва всичко на момента.....аре стига бе! Петърнейчев та Петърнейчев....Баш Колев си ги е убил, и американците ви го казаха!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чак наскоро за Кенеди излезе факт, че неговият шофьор го е застрелял смъртно. Осуалд е само заблуждаващ реквизит. Сложно. Както и сега.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и да е невинен. Стават грешки. Ако е виновен нека Господ да го съди. Може и да е натопен. Не вярвам на системата. Пълно е с абсурди из *** на съда. Ако някой има достатъчно влияние да плати делото да поеме в друга посока това може да е резултата
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, големите форумни капацитети по разследване, криминалистика и всичко друго, пак намериха място да се изказват. НЯКОЙ ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ ВЪОБЩЕ ЧЕЛ ЛИ Е МОТИВИТЕ на постановените присъди до момента ??? Публични са. Има ги онлайн в сайта на Окръжен съд Пазарджик. Само да има желание човек да ги прочете. Ама е много по интересно да се чете коя врачка какво казала и да се плюе, как тоя не бил убиеца, щото на Бай *** винаги му е хубаво да има интрига. Тей, *** народ, братче...
26
0
 
6
 
! Отговори
OK преди 11 години
Не откриха ли поне малко следи на друг човек?Ако да- да се направи масово изследване на всички в района, вкл. някаккъв Пертърн.чев ли беше къв беше.Или направио да обвиним Костов предлагам!
25
4
 
17
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Лазар Колев знае всичко. Но не е убиец, а само съучастник, което не го прави автоматично невинен. Той е участвал в престъплението, вероятно е помагал на убиеца да се прикрие, срещу пари. И понеже е простовато момче, натопили са го да поеме цялата вина. Лазар Колев НЯМА мотив да извърши толкова тежко убийство, че и на двете момичета наведнъж. Психиатрите също не са казали, че е психопат. Ако проговори обаче, това е краят му и той го знае. Но пак казвам, едва ли е напълно невинен.
24
3
 
5
 
! Отговори
. преди 11 години
До 27 , мисля че си в грешка , никога не можеш да знаеш със сигурност кой какъв човек е , поне не само по външния вид без да познаваш лично човека . Аз лично приличам на бандит и крадец , измамник . абе съмнителен вид имам :) :) :) ама през живота си не съм крал , мамил , бил или убил някой ....кой е убиецът не знам , но не мога да твърдя на 100 % нещо, което не съм видял сам ...Историята е показала много съдебни грешки , а самият факт че делото се точи 7 години също говори сам по себе си....
23
8
 
5
 
! Отговори
бг преди 11 години
този а реалния истинския убиец само като го видиш 100 процента дебилен патологичен закоравял маниакален престъпник
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е че наще ченгета хал хабер си нямат кой ги е убил момичетата , просто ги изкарват тези да има някой обвинен... в бг трябва да си забравиш личната карта на место престъплението за да те хванат...
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с връзкари работа не се вършите ходят на работа само да взимат заплаткаедин прокурор в районна прокуратура взима над 1500 лв. + 13+14 заплата+2 средномесечни заплати за страната на година за дрехиабе баровци-европейциедин учител е с 450 кинта на месец...ба си...
20
7
 
11
 
! Отговори
рекс преди 11 години
Тоя ,може би ,е един от убийците,но е виновен и е убиец!Как така и до днес не даде смислено обяснение дали познава сестрите и защо го свързват точно него с тях.Ако беше работата да се натопи случаен човек,най-лесно беше да го отнесе някой гьоптин.И как така и на каква цена го защитава адвоката на мафията?Ще мине време и сам ще си каже истината.Но е виновен-на лицето му е изписано.
19
2
 
15
 
! Отговори
Gude преди 11 години
100 Procenta ima neshto skrito v cqlata taq istoriq koi znae kakvo sa videli tiq sestri za da sa bili ubiti!
18
1
 
2
 
! Отговори
ISTINA преди 11 години
NE MISLQ ,4E TOZI E YBIECA .MOJE DA E KRIMINALNO PROQVEN ,NO ZADA SE PROTAKA 7 GOD TOVA DELO NE6O NE E NARED TYK.A DRYG E VAPROSA ,4E DVETE MOMI4ETA NE SA BILI MAI CVETE ZA MIRISANE ,A MAIKATA NQKAK SI MNOGO SPOKOINA IZGLEJDA VINAGI .MNOGO NEIZQSNENI NE6A ,MNOGO MISTIKA .DAI BOJE NA PO-MALKO HORA DA SE SLY4VA TOVA .
17
9
 
6
 
! Отговори
тя преди 11 години
Много са прости т. н. следователи и оперативни работници, затова и нищо не направиха по това тешко престъпление.