Нов свидетел по делото „Белнейски”

Защитата на Лазар Колев поиска мярка „подписка“ за подсъдимия
19 фев 2013 21:22,
7
Нов свидетел по делото „Белнейски”
Снимка: Dnes.bg

Нов свидетел по делото "Белнейски" твърди, че Владимир Славов - Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на сестрите. Ангел Атанасов беше разпитан на заседание в Пловдивския апелативен съд. В същото време защитата на Лазар Колев пък поиска мярка „подписка” за подсъдимия.

Ангел Атанасов е бивш затворник. Лежал е 18 години в затвора. В съдебната зала заяви, че Ишерковеца е получил облага, за да свидетелства срещу осъдения на доживотен затвор без право на замяна Лазар Колев. Той разказа за случаи, в които Владимир Славов е натопявал хора за различни престъпления. 

Още по темата

“Иширковеца е психопат и ме е страх от него, много хора е вкарал в затвора с лъжи”, твърди Ангел Атанасов.

От своя страна Ишерковеца отрече обвиненията и потвърди показанията си, че Лазар Колев е убиеца на сестрите Белнейски и че има втори човек, който е помагач в престъплението.

„Стоя зад думите си и не лъжа”, заяви пред журналисти Владимир Славов.

Според адвокатите Марковски, Лазар Колев е невинен и те са убедени, че ще докажат това.

„Съдът не уважи искането на Лазар Колев да бъде променена мярката му за неотклонение от „Задържане под стража ” в по – лека такава, като прецени, че не са нарушени разумните срокове за справедлив процес, както и че не са налице новопостъпили обстоятелства.”, съобщи за Dnes.bg говорителят на съда Марияна Кирезиева.

Съдът остави без уважение искането на защитата да бъдат разпитани настоящата съпруга и сина на свидетеля Ангел Атанасов, тъй като същите са разпитани по приложените и изискани следствени дела и разпитът им не е във връзка с предмета на доказване по делото.

Делото беше отложено за 26 март от 9 часа. Дотогава се очаква да бъде изготвена и представена петорната арбитражна комплексна експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Лазар КолевБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 10 години
*** полиция ,следователи ,разследващи ,прокурори и резултата е на лице.
1
0
 
3
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Брех Брех от колко години не приключи това дело