Лазар Колев: Абсолютно невинен съм!

Убиецът на сестрите Белнейски с доживотен затвор
Обновена: 28 мар 2013 18:47 | 28 мар 2013 18:46,
65
Лазар Колев: Абсолютно невинен съм!
Лазар Колев Снимка: Булфото

„Абсолютно невинен съм, моля съдът да ме оправдае”. Това бяха последните думи на Лазар Колев - обвинения в двойното убийство на сестрите Белнейски.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

В Пловдивския апелативен съд приключиха пледоариите по делото. То се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане, а присъда се чака до 30 дни.

Още по темата
В края на днешното съдебно заседание Лазар Колев заяви пред магистратите, че е напълно невинен. Той получи наказание „доживотен затвор без право на замяна” от Окръжния съд в Пазарджик.

Той е признат за виновен, че с особена жестокост и по особено мъчителен начин умишлено е умъртвил сестрите Христина и Росица Белнейски, с цел да прикрие изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен.

С присъдата на Пазарджишкия окръжен съд Колев е осъден да  заплати на родителите на сестрите Белнейски обезщетение за претърпени морални вреди от общо 400 000 лева. 

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание, а защитата настоява за оправдателна присъда заради пропуски в разследването.

„Доживотната присъда означава напрактика, че Лазар Колев ще бъде екзекутиран, защото му се отнема живота, а той е невинен”, заяви в пледоариите си адвокат Марин Марковски.

„Апелативният съд ще се произнесе в законовия тридесетдневен срок.”, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: делоБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Преди време, до колкото си спомням, в един вестник имаше интервю с една врачка (името не мога да си спомня). Та, по този случай тя беше споменала в интервюто - че в това убийство има замесен политик, или по-точно "виден" човек. Това просто е масовка за да ни се замажат очите, че нещо се върши по случая. И на мен не ми се вярва този да е убиеца...просто той е изкупителната жертва. Не го защитавам, обаче като знам каква ни е съдебната власт и всичко останало в корумпираната ни държавичка ми е ясно
15
5
 
14
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Виновен си е, просто не е бил сам.Няма смисъл да измисляш всичко това в държава където можеше просто да си остане поредното неразкрито убийство.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България няма правосъдие!
13
3
 
22
 
! Отговори
Не бъдете наивни преди 11 години
Именно миналото на този човек го прави лесна изсупителна жертва. При това е простоват и елементарен, а това го прави още по подходящ за ролята. Всъщност нещата се коренят в дълбочина и като, че няма много ентусиасти да ги извадят на светло...поне за сега...
12
4
 
28
 
! Отговори
тя преди 11 години
изнасилване и блудство ,а после и жестоко убийство на две жени от един мъж , най- малко необяснимо как е станало? Има нещо необяснимо в цялата работа.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се изчисти масонското лоби във всички етажи на властта! Едва тогава Лазар ще види бял ден.
10
7
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Убийствата носят всички белези на масоно-станински ритуал!А този човек макар и рецидивист е просто бушон!
9
1
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
До ИванИ кой е сина на богаташа ?
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за Атанас Петърнейчев кво ново? Как е, добре ли е? И да почерпиш Насе, че докъде го открием тоя балама Лазо! Бе важното е, че оправихме нещата, айде...
7
2
 
18
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Да не говорим че е съден за изнасилване и преди...
6
7
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До Anonimenизобщо не си наясно, това е поредния дребен бандит, който го отнася заради сина на богаташ...
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТСклонен съм да му вярвам. Прекаленно много хора искат да му препишат престъплението и да бъде осъден, това ме кара да си спомня мотивите за отмяна на смъртното наказание... Дано истината излезе наяве, но едва ли...
4
7
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Kakvo obshto ima fizionomiata, s tova dali gi e ubil. Ima hora s angelski fizionomii i v syshtoto vreme sa brutalni ubiici. Vinoven e.
3
6
 
23
 
! Отговори
Иван преди 11 години
не е виновен, но е подходящ да носи чуждата вина...
2
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свобода за Лазар Колев!
1
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МИСЛЯ,.ЧЕ Е ВИНОВЕН,ВИЖТЕ МУ САМО ФИЗИОНОМИЯТА! НЕ ИЗГЛЕЖДА НА ЧОВЕК,КОЙТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО ТАКОВА!А ЕДИН УБИЕЦ СИ ЛИЧИ САМО КАТО ГО ПОГЛЕДНЕШ