Дават пари за Варна само на избори!

Кирил Йорданов пак пусна писмо до медиите
Обновена: 17 апр 2013 10:54 | 17 апр 2013 10:53,
43
Дават пари за Варна само на избори!
Кирил Йорданов Снимка: БТА

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов продължава да изпраща писма до медиите, въпреки че всеки път обещава да е за последно и вече не е начело на морския град.

Този път за новото писмо на бившия кмет е изказване на Пламен Орешарски, който в неделя заяви, че Варна трябва да си върне славата на най-добър за живеене град в страната.

В писмото Йорданов надълго и нашироко припомня за годините, в които Варна водеше класацията за най-добър град за живеене в България, като изнася факти и цифри за тройната коалиция и ГЕРБ. 

“Не крия, че ми беше приятно да чуя г-н Орешарски да свърже името на Варна с класацията “Най-добър град за живеене в България”. Намирайки се именно в нашия град в края на отминалата седмица, визирайки своя евентуален бъдещ принос за развитието и разхубавяването на морската столица. Накрая той допълни, че въпросното национално признание се било случило на Варна по времето, когато той бил финансов министър", припомня Йорданов. 

"Самото припомняне на тази тема звучи някак свойски, сближаващо – по домашному, бих казал, въпреки че не съм съхранил спомен за посещение на г-н Орешарски в общината. Нито за негова покана да поговорим за проблемите на Варна в министерството, което ръководеше. През всичките 4 години от мандата му на финансов министър!”, пише бившият кмет на морския град. 

В следващите редове той обяснява, че правителството на тройната коалиция, както и това на ГЕРБ давали пари на града само по време на избори.

Кирил Йорданов не пропуска да спомене и настоящите кандидат-депутати, за които твърди, че след вота ще напуснат Варна, оставяйки в града само обещанията си.

Писмото завършва с цитат на германския канцлер Ото фон Бисмарк – “Най-много се лъже преди война и по време на избори” и пожелания за успех на “състезателите в предизборното строителство”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
rr преди 11 години
хора всичко е до симпатия от управляващитеако ще центърчето на бурките от злато да направят като няма работа там ще си обикалят не че във Варна има...референдум и североизточна България към Румъния ще си направим мостове над дунав и т.н но няма да приема мнение ,че само при бурките и София имат общински съвети с капацитет да печелят проектиПоморие
36
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Настъпват други времена и силно вярвам, че ще бъдат добри за Варна.Бургас ? - извадихте късмет ,че кмета ви беше от ГЕРБ и партията му се забрави във финансирането на града.За кой друг град в България са давали толкова много ?, но .....Господ си знае работата.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
последните четери години се наливаха пари в София и Градчето на фамилия Златеви----бургас----останалата част на България беше тотално изоствена,а бургазлииските Адидаси нема какво да коментират Варна,като не им харесва нито да ходят там нито да я гледат на снимка дори,а щом не виждат че само в техното градче се наливаха пари значи са ***
34
2
 
2
 
! Отговори
До-37 преди 11 години
От Бургас съм ,преди се радвах на Варна на спортната зала на делфинариума на морската ви градина със сградата където имаше аквариуми с риби от Черно море......Тогава Бургас нямаше нищо.Но сега вече е нещо друго промяната е голяма .А за движението си прав ,но да се надяваме че всичко ще си доиде на мястото си.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Варна съм,но гласувах плюс на 34!Само да вметна-колкото и пъти да съм чакал да се включа в движението в Бургас,никой е спирал и никой не ми е давал път!Никой!Това във Варна няма как да стане,колкото и да ни плюете!И аз се извинявам на нормалните бургазлии!И на мен ми беше болно за града им преди години,когато главната им беше пълна с магазини за един лев...Сега обаче се радвам за тях!Дай,Боже повече такива градове в България!!!
32
0
 
3
 
! Отговори
НВ преди 11 години
ЕХ СЛАДЪК Е КОКАЛА КАК ДА ГО ПУСНЕ ЧОВЕКЪТ
31
4
 
3
 
! Отговори
27 преди 11 години
Вижте колко минуси ще съберат коментари 31 и 32 и ще разберете колко са заслепени и високомерни голяма част от "морските столичани". На нормалните варненци се извинявам и им пожелавам успех във всяко едно начинание!
30
6
 
5
 
! Отговори
27 преди 11 години
П.П.А фамилия Златеви са родом от Правец, Златев Старши е бил кмет на града още по времето на Тато....от двете кладенеца вода ще донесете само и само Бургас да е виновен за разбития ви град...Ама знаете ли какво, вие си лайте, нека Бургас да просперира. Ние с вас няма какво да делим....
29
14
 
6
 
! Отговори
27 преди 11 години
Варналии си мислят, че са най-великите, неповторимите, а Варна е най-красивия град. Колкото по-бързо разберат, че не е така, толкова по-добре за тях. Много смешно изглежда отстрани грандоманщината им и злобата, която изливат върху другите. Не се ли усещате, че досега сте обвинили, Бургас, Бойко, силистренци, шуменци, добричлии, държавата и кой ли още не, но не и себе си?! Всеки друг е виновен за състоянието на Варна, но не и гражданите й! От къде това самочувствие, от къде тази злоба към другите
28
10
 
4
 
! Отговори
27 преди 11 години
Прочетох всички коментари и съм поотресен. Винаги съм се опитвал да оправдая варненци, бяха ми страшно симпатични по време на протестите. Но тяхното високомерие и наглост минават всякакви граници. Да определяш хората от другите градове, като ***, турци, *** и т.н. показва само колко културен човек си ти. Никой не избира къде а бъде роден и кои да са му родителите, но всеки има права да търси своя късмет и щастие из света.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 28 Те Варненлии не знаят ,че стартира проект за цялостна реконструкция на центъра на Бургас около Альошата.Концепцията е съвременна и подчертавам финансирана по Европейски проекти.Като придобие по голяма гластност строителството пак ще възроптаят.А истината е ,че това не е състезание между два града.Трябва по малко крадене и съвременен поглед за развитие.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тоя тапир Орешарски добре се омаза. Ние какво, ще избираме сега премиер на Варна, пък другите кучета ги яли така ли?! В главите на комунистите вече и бръмбари не живеят...Не може да обещаваш светло бъдеще на един град, докато Северозападна България е най-бедния регион в Европа. Там трябва да са огромните инвестиции на държавата! Големите градове имат и големи бюджети, имат и възможности за развитие. Някои се научиха да работят и с европарите и дърпат напред. Какво да правят общините с 50 млн?
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 14Първо, пари държавата в Бургас не е наливала, парите в последните 4 години са от еврофондове и по програми, а това не го определя правителството, второ Бургаската община е с втория най-голям дял към държавния бюджет след София, трето въпреки че Бургас винаги е внасял повече в държавния бюджет , Варна се ползвала с по големи облаги/ субсидии от власта - разбираи кредяло се е в повече !!!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кирилие, *** смешен, с какво Варна е нещо повече от другите градове, че да и дават пари допълнително пари? Пък било и то само на избори! Аз доколкото знам всяка община има годишен бюджет и не си спомням някога, някоя община да не си го е получила. Кажи къде са тези 180 млн годишно, които се дават на Варна, защото явно не са вложени в града! Кажи и как общини като Габрово и Бургас си взимат още един бюджет от еврофондовете, а Варна не може и 50 млн да си докара! МУМИЯ ВМИРИСАНА!
23
0
 
6
 
! Отговори
шквал преди 11 години
всичко от кмет нагоре крало тасе забравило всичко на гилотината е може някои само да се пообесят публично какво чакате
22
1
 
8
 
! Отговори
Подръжник на кирууу преди 11 години
Ама кириле ти още ли си тук.Пък ние ти писахме в Цюрих .Създадох ме инициативен комитет като заслужил кмет на града да те издигнем на следващите местни избори за кмет на Цюрих.Имали проблем с пътищата и и градината на езерото няма ли нови кооперации,така че си ти.И да не забравиш и за безработицата да им помогнеш, детските градини им били повече че да ги продадете на тайни търгове.
21
0
 
5
 
! Отговори
5 преди 11 години
23, то само у Варна да са ви такива съветниците и кмета, с мед да ги омажеш, ама не би... Навсякъде, навсякъде.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В краденето на парите на Варна всички партии са съюзници. Там линията е кмета и съветниците от една страна срещу гражданите от друга.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя отново се пребоядиса на комунист и взе да пуска едни дълги мазни езици на БСП. Естествено е Варна да е в разруха като се отпускат пари за един километър асфалтиране на цената на 10 километра. Асфалтира се 1 километър ан останалите 90% отиват по джобовете на кмета, съветниците и изпълнителя. Същото е и с всички останали поръчки. 90% от парите се открадват и с 10% се прави поръчката. И понеже с 10% се прави калпаво след 2-3 годи - оппа отново е необходим ремонт и отново има пари за крадене.
18
2
 
23
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
Варненци ,честно . Мислех си че по-нагъл човек от Йоан Костадинов не съществува , ама вашият официално го бие. Евала , че го разкарахте.