Сузуки помля каруца и уби човек

66-годишен жител на село Глава почина на място
5 май 2013 14:52,
35
Сузуки помля каруца и уби човек
Снимка: Bulphoto

66-годишен жител на село Глава загина, след като каруцата, в която се возеше, бе ударена от лек автомобил, съобщи Дарик.

На 4 май около 21,40 часа на четвъртокласен път между град Койнаре и село Глава лек автомобил Сузуки "Гранд Витара", управляван от 33-годишен жител на Кнежа, при шофиране с несъобразена скорост и неспазване на необходимата дистанция е блъснал в задната част движещият се пред него конски впряг.

В каруцата са се возили двама мъже от село Глава, като 66-годишният е починал на място, а синът му, 36-годишен, е транспортиран в Спешна медицинска помощ - Червен бряг с охлузни рани. Оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Тестът за алкохол на шофьора е отрицателен.

Извършен е оглед на местопроизшествието и лекият автомобил е иззет за извършване на допълнителни процедуално-следствени действия.

Уведомен е прокурор. Разследващ полицай продължава работа за престъпление по чл. 343, ал.1, буква "в" във връзка чл. 342 от Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Глъвъ преди 10 години
Дано пукне и другата "гад" от каручката :))
21
4
 
3
 
! Отговори
до Жо от driv3r преди 10 години
Бил съм на доста. И точно тази еднозначна гледна точка ме е дразнела винаги. Не мисля обаче,че това е правилния форум да бъдат дискутирани тези неща в детайли. ;-)Успех ти пожелавам!
20
15
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
Bulgarski *** na kola
19
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21:40 е тъмно каруцата е неосветена не пожелавам това на никой шофьор когато разрешената скорост е 90км извън населено място и карате даже с 60км скоростта е убийствена при неосветени каруци и незаконни пътни превозни средства които не познават закона за движението защо няма нито един глобен пиян водител на каруца или нито един глобен водач на каруца които системно нарушават закона искам мвр да каже колко глобени каруцари има глобени.забранете каруците мястото не им е на пътя а и защитете животни
18
17
 
16
 
! Отговори
Крети преди 10 години
Не пишете , дали е *** защотото *** рядко искарват до 60 години. За къде бързате *** прости , най ми е кеф да взема на на брат ми нисана когато съм в България и карам с 60 в града и някой се набира и *** с клаксона да пусна колата с 20-30км и да гледам в огледалото как селянина отзад позеленява.
17
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименГранВитара-та имала ли е фарове и били ли са включени?*** *** - каруцата била виновна...
16
8
 
22
 
! Отговори
Жо до driv3r преди 10 години
НЕ ЗНАЯ дали си присъствал в съда на дело за ПТП. Не ти го пожелавам.Там съдията и адвокатите задават съвсем простички въпроси на обвиняемия- Защо не успяхте да спрете, когато пред вас се появи препятствие?
15
15
 
36
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ТОВА Е четвъртокласен път- тесен и с много завои. Всеки, който има мозък в главата трябва да се досети, че е възможно да застигне каруца или пешеходец в тъмното. Затова са фаровете- на къси те осветяват на 50 метра, а в завои без видимост просто трябва да намалиш колкото трябва. При удар отзад, вината винаги е в застигащия автомобил Това, че караш джип не те прави извънземен.
14
4
 
29
 
! Отговори
driv3r преди 10 години
Жо, ти само до чл.23 (1) ли стигна? Знаеш ли на колко още места се говори не само за видимост, дистанция и скорост ,но и за ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО --- БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА ВОДАЧИ НА МПС , ППС ИЛИ ПРОСТО СА ПЕШЕХОДЦИ.За съжаление обаче много хора стигат в четенето до това място,което касае техните права и задълженията на другите спрямо тях...ЗАКОНА Е НАПИСАН ЗА ВСИЧКИ,КОИТО ПОЛЗВАТ ПЪТЯ И УЧАСТВАТ В ДВИЖЕНИЕТО - ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО !Ако нещо не ти е ясно- питай ! ;-)
13
18
 
14
 
! Отговори
Жо преди 10 години
"Чл. 23 (1) ВОДАЧЪТ на ППС е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него превозно средство, че да може да избегне удара в него."- Закон за движение по пътищата.Това означава, че водачът трябва да се движи с такава скорост, позволяваща му да спре в осветения от фаровете участък от пътя, за да не удари друг участник в движението- независимо дали е каруца или пешеходец. Скоростта не е фиксирана в ЗДП. Водачът носи отговорност. Оправданието- "Не го видях" не се приема в съда.
12
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес пътувах по второкласен път Попово-Търговище,по пътя срещнахме поне 10 каруци,които създават предпоставка за ПТП .Ако искат да използват това превозно средство нека го правят по черни пътища! Те са убийците !
11
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във всички цивилизовани държави е забранено движението на каруци по пътищата. Нямат мигачи, нямат фарове и само създават предпоставки за катастрофи! Ако се бяха движили с кола, сега човекът можеше и да е жив все още! Като искат каруци, да си ги карат в гората!
10
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано не е човек ,а *** защото малко са хората в това село.
9
57
 
13
 
! Отговори
Бай Ламби преди 10 години
Ахахахаха, тука кви образи има ... ментално осакатени :Д Имала ли била каруцата светлоотражатели, носил ли бил каруцаря светлоотразителна жилетка, щото видиш ли шофьора можело да не я бил видял ... той кво, без фарове ли кара? По четвъртокласен път с 200 ли се движи? Ае у лево, всички шофьори на кол докато се научите да карате, маа ви мр*сна шофьорска комплексирана.
8
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИНТЕРЕСНО КЪДЕ ЛИ Е ХОДИЛ КАРУЦАРЯ С КАРУЦАТА ПОСРЕД НОЩ И ДАЛИ НЕ Е *** СЛУЧАЙНО ЖАЛКО ЗА КОНЧЕТО.
7
5
 
16
 
! Отговори
Лебовски преди 10 години
Жалко за човека! Иначе ако сам не се пазиш, няма кой да те пази.
6
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно съгласен съм с коментарите.В съобщението на МВР -Плевен пише че не е спазена дистанция,хубаво,но дали каруцата е била със светло отразители за да може шофьорът да я види и да спази дистанцията.Знае ли се хората в каруцата да ли са употребили алкохол?Да не говорим че по тези пътища каруци могат да излязат от всякъде.И докато от полицията си затварят очите и шофьорите са винаги виновни тези случай ще продължават.
5
40
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Ти ли ще им купиш на тия дето управляват каруците автомобили? И каквито и обозначения да е имала каруцата тоя с джипа е карал с несъобразена скорост. Дано да го вкарат в затвора поне за 2-3 години
4
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А простаците карат като луди и трепят невинни хора. Бях в Бангкок-безумно движение отвсякъде и рикши тук -тук и бързи коли и кво ли не, а едно произшествия не видях ,хората са уштиви и толерантни,а не балкански комплексари.
3
32
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ВОЗЕНЕТО И ПОЛЗВАНЕТО НА КАРУЦИ ПО УЛИЦИТЕ , ПЪТИЩАТА И МАГИСТРАЛИТЕ ,ВСЕКИ КОИТО ПОЛЗВА ТОВА ПЪРВОБИТНО-ПРИМИТИВНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО ДА БЪДЕ ГЛОБЯВАН И ДА МУ БЪДЕ КОНФИСКУВАНА "САМОДЕЛКАТА",А ПРИ ВТОРО НАРУШЕНИЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН . НИЕ В ЕВРОПА ЛИ СМЕ ИЛИ СМЕ В НЯКОЯ ИНДИЙСКО-ПАКИСТАНСКО *** ПРОВИНЦИЯ.