Капитан Андреево блокиран цял ден, пускат само леки коли

Утре превозвачите затварят и ГКПП Лесово
Обновена: 9 май 2013 12:11 | 9 май 2013 12:11,
39
Капитан Андреево блокиран цял ден, пускат само леки коли
Снимка: Impact Press Group

Десетки български превозвачи опънаха маси на входа на ГКПП "Капитан Андреево" тази сутрин и така блокираха границата ни с Турция. Превозвачите недоволстват срещу строгия контрол и предприетите от турска страна рестрикции спрямо българския бизнес.

Според протестиращите граничните власти в южната ни съседка спират нашите тирове с дни и им пречат да си вършат работата, без да дават обяснение защо е необходимо това.

Според превозвачите от турска страна им се налагат и допълнителни ограничения за количеството гориво и режима на разрешителните.

На ГКПП Капитан Андреево вече има километрична опашка от тежкотоварни автомобили. За да чуят проблемите на превозвачите, на място пристигнаха заместник-министърът на транспорта Албена Лазарова и ръководството на Автомобилна администрация.

Още по темата
Те обясниха на превозвачите, че са запознати с проблемите им и непрекъснато водят разговори с турската страна, за да намерят изход от ситуацията, но засега преговорите са безуспешни.

Затова българските власти са предприели реципрочни мерки спрямо турските превозвачи. Така за последните няколко дни са проверени над 2000 турски товарни автомобила.

През целия ден днес ГКПП Капитан Андреево ще бъде блокиран. Ще се пропускат само леките автомобили. Утре превозвачите ще затворят и ГКПП Лесово.

Двата гранични пункта ще останат затапени докато не бъде намерен вариант за достъп до турския пазар на нашите превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган пак нещо мъти.
30
1
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Турция е гадна държава. Колкото по- настрани от тях, толкова по-добре! Атака -победа ,Волен Сидеров- премиер !
29
0
 
2
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Държавата има десетки хиляди чиновници, на които тези шофьори им плащат точно за това, за да им защитават интересите , а не самите те да лежат по асфалта.
28
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Абе добре пишете, ама що не питате някой тираджия от Турция колко кожи са му съдрали и нашичките от КАТ, ДАИ, Митници и т.н. Иначе няма лошо от това дето го правят нашите превозвачи. Да накарат чиновниците и от двете страни да установят правила за всички еднакви, щото тия дето въртят геврека за единия хляб имат нужда от това.
27
1
 
1
 
! Отговори
миТан преди 11 години
До Анонимен Ако България печелеше от турския трафик щяхме да имаме шосета. Напротив нищо не печели и се поддържат опорни пунктове на турската мафия/ турският БАН/ и разузнаване.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Хан Дано да е вярно. Златни ти уста.
25
2
 
3
 
! Отговори
Турция вън от Европа преди 11 години
Време е турците да плащат за преминаване през РБ. Идиотският договор за безплатни входове до сега бяха изгодни за 7 пъти по-многобройните турски тирове. Липсата на интелект в *** даде преимущество за нас и сега не им се нрави. Е не може хем по врат хем по шия. Впрочем да държат до 12 май 19:00. УСПЕХ и поздравления. За Русия, *** да минават през Грузия и Армения. *** да плащат и водородна такса за ЕС.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И рейсовете с гласоподаватели да спрете, ей!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със слаба държава така се постъпва.Защо не спират руските или френските тирове.Веднага ще стане международен скандал.Но с българите може,кой да ги защити,правителство премиер или някой измислен министър.
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Турция, българската граница е врата за Европа, която няма алтернатива.
21
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано българските власти да затворят завинаги границата с Турция, пък да ги видим тогава читаците от къде ще минават за Европа.
20
4
 
6
 
! Отговори
do koga ste tarpim преди 11 години
ot ungarzite po golemi *** njama posle da otivat i da blokirat i tjahnata graniza kade sa ni politizite da ni zastitjat zasto dopuskat da se podigravat bg prevozvachite
19
2
 
19
 
! Отговори
Хан преди 11 години
"Затова българските власти са предприели реципрочни мерки спрямо турските превозвачи. Така за последните няколко дни са проверени над 2000 турски товарни автомобила."Браво!!!
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И СЪРБИТЕ И УНГАРЦИТЕ СА КРАДЛИВИ МУТРИ НА ТЕХНИТЕ ГРАНИЦИ СЕ ИСКАТ САМО ПАРИ ОТ БЪЛГАРИ И НЕ ТЕ ПУСКАТ ДА МИНЕШ АКО НЕ ИМ ДАДЕШ.
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ ДОБРЕ Е БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА ДА БЪДЕ ЗАВИНАГИ ЗАТВОРЕНА ,ТАКА ЩЕ СПРЕМЕ ПРИТОКА НА *** В ЕВРОПА И КАТАСТРОФИТЕ ОТ ТЯХ .
16
7
 
3
 
! Отговори
ataka преди 11 години
za tova ste glasuvame za ataka samo volen ste zastiti balgarskia interes ataka
15
1
 
6
 
! Отговори
taka e преди 11 години
posle kragom kam ungarskata graniza
14
1
 
8
 
! Отговори
koi преди 11 години
da blokirat posle i ungarskata graniza tam se gavrjat jako samo s balgarskite prevozvach globiavat nared s ogromni globi v evro do koga ste tarpim koi ste ni zastiti
13
3
 
35
 
! Отговори
Родопа преди 11 години
Пичове!Браво на вас!И всички българи сме с вас.Успех!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пардон, до 13.05.2013 г.