Съдът отмени назначаването на Димитър Николов за кмет на Варна

Според съда липсват конкретни основания и точни мотиви за избора
Обновена: 16 май 2013 17:37 | 16 май 2013 17:37,
5
Съдът отмени назначаването на Димитър Николов за кмет на Варна
Христо Бозов Снимка: архив, Булфото

Административният съд във Варна отмени решението на Общинския съвет, с което арх. Димитър Николов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет.

Николов замени доц. Христо Бозов, който в началото на май беше свален от поста временно изпълняващ длъжността кмет на Варна.

Мотивите, посочени в прессъобщението на съда, са, че местният парламент е трябвало да изложи в решението си конкретни мотиви за необходимостта от предварително изпълнение в съответствие с изискванията на закона.

Според съда липсват конкретни основания и точни мотиви, налагащи допускане на предварителното изпълнение на административния акт, което води до неговата незаконосъобразност и неминуемо налага отмяна на избора.

Още по темата

Решението на Варненския административен съд подлежи на незабавно изпълнение, за което с факсове днес са били уведомени Общинският съвет на Варна, както и в момента изпълняващият длъжността кмет арх. Димитър Николов.

Dnes.bg припомня, че доц. Бозов обжалва отстраняването от поста на 7 май. Делото по жалбата му ще бъде разгледана на 27 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Г-н Бозов,с цялото ми уважение към Вас,моля преведете парите на охранителна фирма БГ-СОД за да ни изплати заплатите. Вечно се оправдават,че общината не им превеждала навреме парите. А дали е вярно????????
4
3
 
10
 
! Отговори
варненка преди 11 години
Изпълни поръчката на ГЕРБ и вече може да си ходи . Защо варненци отново избраха Борисов , след като най-активно протестираха и го свалиха от власт ? Загатка !
3
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Решението на съда е правилно, но...защо след изборите???!!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
ss преди 11 години
на тъпия портних му се * мамата
1
1
 
10
 
! Отговори
Varnenec преди 11 години
Dano Bozov da se kandidatira na kmetskite izbori! Shte glasuvam za nego! D-r, docent i rodom ot Smolyan. Takav rodchanin trqbva na Varna!