Полицаите във Варна били кът, не достигали стотици

Новият МВР началник в града зове за спокойствие на протестите
Обновена: 18 юни 2013 13:11 | 18 юни 2013 13:11,
8
Полицаите във Варна били кът, не достигали стотици
Снимка: БТА

„На Варна не й достигат полицаи, и то става дума не за десетки, а за стотици. Градът нарасна, а щатът се запази“, това коментира новият шеф на полицията в града главен инспектор Чавдар Нанков. Той подчерта, че няма да прави кадрови промени в местната структура.

По повод протестите Нанков обясни, че във Варна те преминават спокойно и отправи апел към гражданите да запазят спокойствие предвид туристическия сезон. „Основната ми задача на този етап е да организирам охраната на частичните местни избори на 30 юни. Работим активно и по противодействие на продажбата на цигари без бандерол и джебчийските кражби”, каза той.

Чавдар Нанков беше официално представен пред медиите днес в качеството му на шеф на варненската полиция. Той е познат в града като досегашен директор на Второ районно управление.

Професионалната му кариера в МВР-Варна започва през 1988 г. От 1997 до 2006 година е в Сектор „Борба с организираната престъпност” в града, а през 2008 е назначен за шеф на II РУП. За около година оглавява БОП-Варна, след което отново се връща като шеф на районното управление.

Преди няколко дни инспектор Чавдар Нанков смени на поста досегашния шеф на полицията комисар Тодор Иванов, който се пенсионира, след като заемаше поста малко повече от 8 месеца.

Новият директор на ОД на МВР-Варна е назначен със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев за временно изпълняващ длъжността за срок от една година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 колежки от НСА (спортната академия) кандидатстваха за полицаи във Варна преди 3 години. ПОнеже са спортистки не им се опряха коремни преси и лицеви опори или *** им бягане 800 метра, проблема беше, че са 165-170 см. и скачането от място което е еднакво за мъже и жени 240см. не успяха да го минат- е да си търсят полицачета от *** махала на Максуда- там и 50 метра ги вземат за 2 секунди щото ако ги хванат лошо им се пише ама ако им извикаш: Полиция - и униформени да са, ще побягнат!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ооо, ама как така!? Малиии, тази статия зарадва хиляди калпазани, които обичат да работят седнали, а защо не и легнали :)
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До batevaleбраво,това е пътят ама няма кой да го направи
3
0
 
8
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
какви 65 000 - над 90 000 са полицаите. и половината са дърводелци и административен персонал. Иначе при 1 милиард бюджет в МВР и още толков минилата година се оказав че имат нужда от още 93 милиона, без да слагаме дълговеет им към Лукойл за 150 милиона....Баааха мамаму, егати и полезната институция. То само контрабандата е 1 милирад и в мвР дето не върши нищо влиза още толкова.
2
0
 
15
 
! Отговори
СС преди 10 години
Хаха, ***! На метри от 2 РПУ Варна се крадат и ограбват коли на поразия, апартаменти също...той тръгнал цялата област да оправя?!
1
0
 
19
 
! Отговори
batevale преди 10 години
......Ако числеността на полицията стане 100 000 ,ще ли е достатъчно? Ще се намали безработицата?........Ще се "произведе" по-голяма сигурност?..........Пълни глупости! Просто си изчистете системата ; обучете добре останалите и новоназначените ; спазвайте законите и правилниците ; никога не забравяйте кой е суверена комуто служите (не е министъра...) Само така ще има уважение и респект към вашата професия................