Пуснаха под гаранция изверга, влачил куче с кола

Райчо Иванов не бил опасен и излезе от ареста срещу 2000 лв.
Обновена: 20 юни 2013 18:45 | 20 юни 2013 18:44,
78
Пуснаха под гаранция изверга, влачил куче с кола
Снимка: архив, Булфото

Пловдивският окръжен съд пусна под парична гаранция от 2000 лева  55-годишния Райчо Иванов. Мъжът е обвинен в зверското влачене на куче с колата си. Снимка с животното се появи в социалните мрежи и взриви обществеността.

Пред Съдебната палата в Пловдив се проведе пореден протест на екозащитници, които искат най-суровото наказание за подсъдимия.

„От името на организациите за защита на животните е внесена молба, с която искаме да ни регистрират като пострадало лице, защото смятаме, че тези организации са пряко отговорни в такива ситуации и би следвало кучето да бъде върнато на тях, а не на собственика”, заяви адвокат Евгени Атанасов.

Още по темата
 Магистратите прецениха, че Райчо Иванов не е опасен и взеха предвид  чистото му седебно минало, затова го пуснаха под гаранция.

В мотивите си записаха, че убийството на животно не може да се равнява с това на човек. Друг аргумент на съдията  е, че при евентуално дело ще се стигне до административно наказание. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В същото време Окръжната прокуратура постанови проверка на действията на двама полицаи от Асеновград, които не са изпълнили служебните си задължения във връзка със случая. Проверяват се и действията на дежурния прокурор в Асеновградската районна прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: гаранцияРайчо Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Човекът се различава от животните по редица фактори, които нямам намерение да разяснявам, той бива възпитаван от ранна възраст на отговорност и осъзнаване на действията си. Относно въпроса ти, наивник си да, за човешките престъпления отговаря полицията и съдът, а тъй като подобни "сценки" не се разглеждат като равносилни престъпления, за целта се сформират доброволчески природозащитни организации, които се заемат с подобни случаи.
24
8
 
17
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Хищниците прилагат най- разнообразни методи за убиване на плячката си, но всички си приличат по това, че убиват с цел да се нахранят, но никой от тях не изтезава и захвърля жертвата си, за да й даде урок по възпитание.
23
1
 
10
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До колбасарНе мога да преценя дали иронизираш, но ако не, би трябвало да имаш двойно повече зъби за едно такова изказване...
22
3
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
Е, благодаря че ми разясни. Въпросите ми бяха все пак риторични. :) @Първо затова се казват природозащитници, не можеш да очакваш, че ще се надигнат за престъпления извършени от човек срещу човек Всъщност напротив - очаквам. Все си мисля, че преди природозащитник трябва да си човекозащитник. Наивник съм нали?
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До колбасарколбасар, вие сте неадекватен по темата. безплатен съвет: направи се накайма
20
21
 
10
 
! Отговори
колбасар преди 10 години
Райчо Иванов е напълно невинен! Аз като разчленявам псетата в цеха, като ги мелям на кайма, която прибавям за овкусяване на наденицата, която продавам с обич на вас, драги клиенти, нима съм за затвор?
19
2
 
2
 
! Отговори
do 18 преди 10 години
Мхм не се среща. Бялка като влезе в курник избира само едно пиленце /по хилавичко ако може/. Вълк като влезе в кошара също дави и изкормва все още живо само едно агънце /някое по-грозничко/... и т.н.
18
2
 
26
 
! Отговори
Михаил Калашников преди 10 години
Магистратите прецениха, че Райчо Иванов трябва да бъде съден от народа май!
17
1
 
6
 
! Отговори
kilura преди 10 години
Gospodin lainar do esenta si trup. Zamislil sum ti mnogo interesno zabavlenie.Chakai me.
16
2
 
12
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Тук въобще не става въпрос за отнемането на живот или не. И аз имам кандидати, на които бих отнела живота, без да са ми правили мръсно с кокошките ми... Тук става въпрос, че не можеш да летиш с орлите, ако си пуйка. Или си воин, или не. Все още не искам да приема, че Българи са толкова жалки, че да правят или одобряват подобни случки!
15
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мили природозащитници, какви действия и мерки предприемате по коледните празници когато има масови убийства на прасета мили, розови и вкусни?
14
9
 
13
 
! Отговори
Ефект преди 10 години
Основното в случая е възпитателния ефект...Нека този *** да бъде осъден, на глоба, нека да плати 3- 4 000 лв. глоба и тогава неговите последователи ще се замислят малко...
13
2
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Първо затова се казват природозащитници, не можеш да очакваш, че ще се надигнат за престъпления извършени от човек срещу човек и второ, целта на тези организации е да научи ***, че животното не мисли като човек, не реагира като човек и не подлежи на обучение като човек и най- важното- не разбира човешки език е не осъзнава действията си по същия начин. За да се грижиш за едно животно и да очкаваш да те разбира, най- малкото трябва да си наясно как щрака мозъкът му.
12
4
 
13
 
! Отговори
az преди 10 години
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА НЕЧИЙ ЖИВОТ !!! Това си е Божия работа , никой от нас не е съдник, независимо дали е най големият ни враг , НЯМАМЕ ПРАВО ДА МУ ОТНЕМАМЕ ЖИВОТА.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак става дума за живо същество, нормалното човешко поведение не предполага да вържеш животно за теглича си и да го влачиш по асфалта. Нормално е и да не бъде съден все едно е изтезавал човек, но би следвало да му бъде отнето кучето и да бъде предоставено на организации, които знаят как се възпитава куче и въобще как мисли едно животно.
10
1
 
10
 
! Отговори
snoop преди 10 години
Между другото, понеже ми махате коментара, благодаря ви за вниманието (към ***). Но нека префразирам моето мнение. В едно са прави съдиите по-горе: "убийството на животно не може да се равнява с това на човек." Така е, по-добре да беше оживяло кучето... конкретно в този случай.
9
1
 
16
 
! Отговори
cucko преди 10 години
Няма лошо, поне има някакво наказание. Я кажете онези които биха лекарите от спешна помощ скоро колко им е гаранцията че ми е интересно.
8
8
 
10
 
! Отговори
Не искам тении преди 10 години
Извършил е престъпление - ще си понесе наказанието съгласно закона. Толкоз. Разбирам възмущението от грозната постъпка. Не разбирам защо природозащитниците не искат със същия хъс и дори злоба, намиране и сурово наказване на лицето убило например шофьора на таксито? Защо престъпленията срещу хората не водят до толкова пламенни акции, както жестокостите срещу кучета , мечки и т.н. ? В "природозащитниците" ли е грешката или в самата човешка природа?
7
4
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
До ForgetMeNotМисля,че е разкъсало няколко кокошки.
6
5
 
10
 
! Отговори
ForgetMeNot преди 10 години
Не може да сравняваме едно куче, което нищо не е направило с куче, разкъсало човек! Няма почва за сравнение даже! А този е пълен изверг! Да умъртвяваш живо същество по такъв жесток начин!