Задържаха изверга, влачил куче с колата си

Животното е починало, той го заровил, казаха от прокуратурата
Обновена: 13 юни 2013 16:00 | 12 юни 2013 12:01,
384
Задържаха изверга, влачил куче с колата си
Снимката потресе социалните мрежи. Снимка: ANIMAL HOPE - PLOVDIV - Facebook

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с малтретираното куче в пловдивското с. Тополово, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. 

За случая обвинението се е самосезирало по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче от собственика му – 55-годишния Райчо Иванов.  

Той завързал кучето за автомобила си и го е влачил по улиците на селото, след които го е изхвърлил в дере. 

След образуването на досъдебното производство в прокуратурата са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа. В събота от полицията обявиха, че кучето е оцеляло и му е оказана медицинска помощ. 

Днес обаче от прокуратурата съобщиха, че животното е починало и Иванов го е заровил. Според съседи на Райчо той се ядосал на кучето, след като разкъсало кокошки по двора.

Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна  експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението. 

В случай че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева, припомни прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: кученасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen_777 преди 10 години
Nai-mnogo bih iskal bavno da go prebiq do bezobrazie, no s rukavici... tozi e tvurde mrusen ...
286
0
 
2
 
! Отговори
Gitti преди 10 години
Macht das selbe mit ihm Gott wirt ihn strafen
285
1
 
6
 
! Отговори
Весела преди 10 години
нещастен *** ! да убиеш по този начин собствения си домашен любимец. ако се беше грижил за него както е редно, едва ли щеше да разкъса кокошките. *** !
284
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До KiroБаси *** си и ти. Гнус...
283
3
 
9
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Защо в БГ няма зоо полиция? Такава дивотия и простотия цари тук.Ако се обадя на 112, да кажа, че в градинката някой си бие кучето дали ще ми обърнат внимание въобще?Най-вероятно не, дори ако се обадя, че някой родител шамари детето си, пак няма нищо да се случи. Докато това не се промени и полицията и институции не се размърдат дори и при най-малкия инцидент,ще цари беззаконие и безхаберие и България няма да бъде цивилизована дъжава.Сърцето ми се къса за това което е преживяло това животно.
282
0
 
6
 
! Отговори
batso преди 10 години
До Михаил Калашниковneznam kvo e evtanazia ,ama q dai da go prebiem
281
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Chikatilopo dobre da o4isti jena si otkolkoto ku4eto
280
0
 
4
 
! Отговори
big ant преди 10 години
ha sega da ta vidim mister sisterkak 6ta vla4at v zatvora,toq raicho taka ili ina4e 6a qde boi,ama po dobre da e v zatvora ta da go biqt po malko hora
279
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
Запореден път се убеждавам че сме ненормална държава в която живеят, лунатици, болно-душевни хора и всякакви марсианци. Ако утре блъснат някого, или някоя мутра пребие до смърт човек и ..............! Просто нищо няма даже и да се чуе. Голям СЕИР.
278
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименdaite mu na "4oveka" tebe da te vla4a taka, ***!
277
10
 
6
 
! Отговори
льольо преди 10 години
А какво трябваше да направи? Да осъди мастията в съда за кокошките ли? .... можеше и с лопатата....
276
0
 
7
 
! Отговори
varna преди 10 години
До Kiroкиро *** си като *** недей писа глупости ами отиди да ринеш на свинете л-ната това е твоето призвание
275
3
 
15
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Искам този *** да го закача на мойта кола и да пътувам с него от Петрич до София, а може и до Силистра. Изобщо няма да ми трепне окото. Такива същества не трябва да са живи.
274
2
 
14
 
! Отговори
doktora преди 10 години
Е как така па поне едно бездомно куче не видях като ходих на гости в Англия.Сигурно там хората са от друга планета.
273
0
 
15
 
! Отговори
Отриватели преди 10 години
В цивилизованите държави тези проблеми са решени отдавна. Има закони, правила власти зоо полицаи и граждани които ги спазват. Тук нито има закони нито граждани и институции които да ги спазват- защо?- някой печели парички от това да няма правила и ред. Толкова пари се наливат от евро фондовете в разни общини и еко организации да вземат да опишат, кастрират и чипират всички кучета в това число и по селата.Искаш куче доказваш, че можеш да се грижиш за него и си плащаш данък, ако не е кастрирано тройно по-голям данък. Пускаш го бездомно намират те по чипа плащаш глоба и нямаш повече право да имаш
272
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Райчо никрофила и зоофила от село Садистиково.
271
4
 
21
 
! Отговори
гост преди 10 години
Не мога да повярвам че е възможно нормален човек да одобрява отвратителната постъпка на Райчо Иванов. Той със сигурност е със садистични наклонности.
270
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусен селски ***.
269
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не трябва да излиза от затвора поне 20 години
268
2
 
23
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Разни прости / то умни нема де, нали се видя на изборите/ пишат,че кучето е умъртвено заради кокошки,ами като е гладно и този *** селянин не го е нахранил какво да яде животното бе ? Простият българин вече е известен и на Запад, нацията българска вече я нема има само *** от животни в човешки кожи и завършени простаци. Такива като този маймун ви определиха и начинът ви на живот, такива и ще ви определят за в бъдеще как да живеете.