Грешка в дипломите на 240 зрелостници в Стара Загора

Децата в стрес, кандидатстването им в чужбина под въпрос
Обновена: 4 юли 2013 15:19 | 4 юли 2013 15:19, Красимир Ангелов
13
Грешка в дипломите на 240 зрелостници в Стара Загора
Гимназия Ромен Ролан. Снимка: Булфото

Техническа грешка в дипломите за завършено средно образование създава сериозни главоболия на зрелостници от гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора.

Близо 240-те зрелостници от едно от най-елитните училища в града се оказаха заложници на погрешно попълнен ред за часовете по профилирана подготовка, съобщава bTV.

Неприятната грешка в удостоверенията им излязла наяве след като учениците и техните родители са тръгнали да подават документи за легализация за кандидатстване в чужбина. Сега се оказва, че дипломите им трябва да бъдат преиздадени.

"Това е техническа грешка, случва се, случвало се е и друг път. Компютър работи, хората работят, нормално е. Не виждам нищо притеснително не е първата сгрешена диплома”, изрази мнение директорът на гимназията Теодора Николова.

Не толкова спокойни са обаче завършилите ученици, които гонят различни срокове за кандидатстване в чуждестранни университети. Така например срокът за подаване на документи за следване в Германия е до 15 юли.

Според директора на гимназията обаче повод за безпокойство няма. “Ако министърът разпореди, ще подменим бланките за целия випуск, за сега нямаме такова нареждане”, увери Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше да слязат на земята.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ауууууу сакън, сакън някой да не разбере, че в Стара Загора пак оплескахме пейзажа. Че нали сме селски комплексари, другите трявва да чуват само добро за нас.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПроблема на хората от различните градове в България е, че чуват различния говор и веднага решават, че е грешен, а истината, е че правилата в устната реч се различават от тези в писмената. Когато хората "мекат" или "и-кат" "ъ-кът", това не значи грешно, а различно. Хората от София и региона казват "пиеме", "пушиме", "ходиме" това са грешки, няма такива думи, Ние ПУШИМ, ходим, играем. В Бургас като казват "пили" не значи, че не пишат "пиле" ;), а у шопско съм убеден, че пишат грешно.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инфото е от 10-тина дни и проблемите са оправени! Страшна новина!!!
9
2
 
16
 
! Отговори
мама преди 10 години
"Компютър работи, хората работят, нормално е. " -*** ти каква си ***?извънземна ли?кое е нормално?нали се сещаш ,че като те фрасна и това е нормално,но е грешка!
8
2
 
10
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
Само в България може да се случи така, че да се издадат на 240 души невалидни документи, съдържащи погрешна информация, които да възпрепятстват бъдещето на учениците, а директорката да се прави на пръднала в рейса и да тръби, че всичко било наред! Оставка на директорката (100% съм сигурен, че и тя не помни от колко дълго е окупирала директорския стол) и дисциплинарно уволнение на виновниците. Това, че е грешка не означава, че трябва да бягат от отговорност. А и има достатъчно безработни учители.
7
0
 
12
 
! Отговори
НеВидим преди 10 години
Народа тръгна да се изнася...
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Стара Загора говорят много по-правилно български език от вас, "столичани"!
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали и чуждите езици така ги мякат като българския, който едва ли са научили в училище?!
4
1
 
27
 
! Отговори
OllO преди 10 години
A сега да познае госпожата директорка, тези деца като излязат и се изучат някъде в чужбина, дали ще се върнат в България. Едно "съжалявам!" не успя да измърмори- за излишния стрес, с който ги товарят още в началото на узряването им. Аман от нагли !
3
0
 
22
 
! Отговори
Ел преди 10 години
В същото това "елитно" училище ученик преби съученик за любовна връзка.За да не намалее делегирания бюджет на училището,ученикът-побойникдаже не е преместен в друго училище,а жертвата е на операция в хирургическото отделение в болницата!
2
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типично селска реакция на директорката. Мякаща ***.
1
4
 
27
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Ний какво до правим в случая?