С пускането на АМ "Тракия" започват и ремонтите й

Магистралата се оказа пътят на раздора за няколко правителства
16 юли 2013 07:24, Петя Славова
20
С пускането на АМ "Тракия" започват и ремонтите й
Снимка: БТА

"С пускането на цялата магистрала "Тракия" започват и ремонтите й", коментира "Сега". Участъкът между София и Пловдив, който е значително амортизиран и в по-голямата си част, изобщо не прилича на магистрала заради постоянните ограничения. Очаква се съвсем скоро, веднага щом се изчисти нормативният хаос, породен от изкуственото разделяне на регионалното министерство, регионалният министър да издаде разрешение за ремонта на виадукт "Вършилата".

Магистралата София - Бургас, която свърза и няколко правителства, се оказа пътят на раздора. Строена 40 години, тя бе открита вчера без нито един премиер, отразява на първа страница "Преса". Тъкмо от нея, след като сряза лентата, президентът Росен Плевнелиев нападна остро кабинета. Плевнелиев атакува Орешарски, че е назначил "дясната ръка на Алексей Петров" Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към МС. По-късно стана ясно, че държавният глава е станал жертва на тиражиран слух.

Икономически ефекти от намалената алтернативна цена на пътуване, по-ниска амортизация на превозните средства и социални ефекти от магистралите. Това са най-общо преките ефекти, които могат да се обобщят с откриването на магистрала "Тракия", анализира за "24 часа" икономистът Десислава Николова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
10
 
! Отговори
преди 10 години
Чакай да ремонтират Шумен - Варна, то Пловдив - София не са ремонтирали, та път за Шумен ли ремонтират :)
16
0
 
12
 
! Отговори
bahuro преди 10 години
А кога ще се ремонтира Хемус в участъка Шумен - Варна? Там е къде-къде по-зле работата...
15
7
 
9
 
! Отговори
преди 10 години
Европа дава пари за еврокоридори, такива през България са 4, 8, 9 и 10. В тях не влиза АМ ХЕМУС, но пък влиза АМ Черно море и СП Русе - Маказа, но тъй като не минават през шопско, главната тиква на републиката не подготви никакви такива проекти, вместо това направи проекти за АМ Струма 13 км тунел за 2 милиарда и проект за реконструкция на "супер натоварената" жп линия Видин - София за 6 милиарда
14
12
 
17
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
Естествено, че комунистите ще развиваме ЖПтранспорта. Герберите са прекалено много, с камиони няма как да ги караме до газовите камери...
13
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доживях ей богу да я видя завършена. Вече 40 години я гледам как ту я почват ту я изоставят. Вече мислех че ще умра преди да видя една магистрала завършена в България. Да е жив и здрав Бойко че има волята да я довърши. Дано пак дойде на власт че да направи и Хемус за нас Варненци. Комунистите щели да развиват ЖП транспорта вместо магистралите та обмислям сега дали да не си купя влак :)
12
3
 
40
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
"За какво служи асфалта в България....да покрият пътищата,преди да почнат изкопните работи!"-Тодор Колев
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До "няма дори и храсти",нали се сещаш, че тази магистрала няма да се ползва само от шопите, които чакат цяла година, за да дойдат за 5-6 денана морето?Всичко, което е далеч от морето е провинция-Хемингуей
10
30
 
25
 
! Отговори
Плевню е: преди 10 години
Моят президент,гордея се с него!(+) Къф ти президент,тоя и за *** не става!
9
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като Гея принизи длъжноста министър председател до ниво на пладнешки разбойник, той и Моника още не са казали как така свиха 2 млн евро без съда да ги накаже, а пък Хохегер го осъдиха ефективно в Австрия, какво очаквате Орешарски да си подаде оставката. Една обикновена пионка - каквото му кажат , това прави. Сега бесепарите се готвят за още по-големи кражби. Това което Масларова прибра за ремонти или пък Курумбашев от ВЕИ централи или пък Р.Овч от енергетиката е нищо спрямо предстоящото.
8
12
 
23
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
200 км. без нито една тоалетна?Е, то нали България си е ***!
7
1
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Интересна снимка съпровожда тази статия. Има някаква символика. Автомобилите в аварийната лента са повече от тези на пътя. Също като държавата ни. Вече повече от 20 години е в авариен режим на управление и скоро няма да излезе в скоростната лента.
6
4
 
51
 
! Отговори
няма дори и храсти! преди 10 години
Агенция "Пътна инфраструктура" призовава всички пътуващи до Бургас и обратно, да се изпишкат и да се изакат в къщи. Защото по новата магистрала няма дори и храсти!
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво ниво на интелект ми плачеш? Каквото повикало, такова се обадило: само прочети какви коментари си написал, и повече не се оплаквай ...
4
25
 
49
 
! Отговори
тома неверни преди 10 години
След като Тиквун принизи длъжноста министър председател до ниво на интелект и език на общуване до зам.управител на квартална бакалия,сега и ирландската пастирка гледа да не остане по-назад и с длъжноста президент.А от нас,що ли се очаква да уважаваме институциите????????????????????????????
3
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега Расимчо да се извини доброволно, че оня да не дойде и да няма: "Извинини се, бе!!!"Те и двамата са тапи, но Волен ще победи.
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Suji pula!
1
12
 
50
 
! Отговори
Клю, клю преди 10 години
Щом главнокомандващият въоръжените сили или условно наречения Президент на РъБъ коментира тиражирани слухове, какво остава за населението на опосканата от алчните, корумпирани и нагли политици и олигарси държава ? Положението е повече от плачевно.