Един до друг погребват децата от пътния ад в Елин Пелин

Стенли, Мирослав, Виолета, Иван и Борислав загинаха след удар с кола
Обновена: 18 юли 2013 08:40 | 18 юли 2013 08:40,
94
Един до друг погребват децата от пътния ад в Елин Пелин
Снимка: архив, Булфото

Петимата тийнейджъри, който загинаха при жестоката катастрофа край Елин Пелин, ще бъдат погребани днес, един до друг.

Опелото ще се проведе от 11 часа в храма "Св. Николай Чудотворец". Очаква се траурната церемония да започне в 12 часа и ще премине през града, където днес е обявен ден на траур.

Още по темата

Зам.-кметът на Елин Пелин Йордан Йорданов съобщи, че общинският съвет е гласувал да се отпусне парична помощ на семействата на загиналите в размер на 2000 лв.

Стенли, Мирослав, Виолета, Иван и Борислав загинаха преди два дни след удар в бетонен скат край пътя, докато тестваха посред нощ тунинговано BMW.

"Колите му изядоха главицата, обожаваше ги, ходеше да се състезава и вечно беше над капака", разказва пред "24 часа" бащата на Иван Ушколов – Илиян.

"Ваньо беше слънце за нас, трудолюбив, техничар във всяко едно отношение. Завърши с отличен семестъра си. Беше студент втора година по икономика на транспорта и тъкмо се бе прибрал да ни помага, но Господ си го взе", допълва през сълзи и дядото.

Причините за ада на пътя все още се изясняват, но една от версиите на разследването е, че автомобилът се ударил с висока скорост в пресичащо платното куче, което след попадането си под гумите, причинило загубата на контрола над колата.

Високата скорост и това, че шофьорът на ВMW-то Борислав едва от 2 месеца имал книжка, най-вероятно се оказали фатални, смятат полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Елин Пелинкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам да попитам само - Ако на пътя беше не куче а друго дете ? Ами ако имаше група деца на пътя ?? Наистина боли когато млад човек си отиде .. Но никой не им е виновен .. Съболезнования на родителите на децата...И нека това бъде "обичка" на ушите на други родители преди да купят или дадат достъп до тунингованите си БМВ-та.. Всеки младеж иска да се изгъзари по някъв начин с бърза кола и забравя за последствията и че най - лошото се случва най - неочаквано и бързо..
82
1
 
0
 
! Отговори
Ивелин Недев преди 10 години
До 5Моето момче или момиче незнам що за болен мозък си. И внимавай в картинката. Да не стане при тебе работата пейзаш. ***
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо подобно се случва и Бяла-градче от калибъра на Елин Пелин. НЕПЪЛНОЛЕТНИЯ и НЕПРАВОСПОСОБЕН Георги Петков Владов всеки ден кръстосва улиците с АТВ. Властта нехае щото татито е "голям бизнесмен" и член на ГЕРБ/т.е. наш *** син/. Така е вече повече от две години. Нека сега да почват с минусите. Аре чао.
80
1
 
5
 
! Отговори
Орландо преди 10 години
До Мила 79Чудя се, приятел/ко, кой е тоя ***, дал "минус" на коментара ти??? Ех, колко зли хора има
79
1
 
12
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Да защитим децата си и самите нас също - яки глоби за късопишковците, които хем са некадърни зад волана, хем правят простотии, щото има кой да им ги плаща!
78
5
 
14
 
! Отговори
Мила преди 10 години
Нека да почиват в Мир!Съболезнования на близките и роднините...Само който няма деца не знае какво е да отгледаш едно дете и един ден,някой или дадена случка да ти го отнеме...
77
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да прости загиналите... Но БМВ със скорост над 200 км/ч в населено място... Това е странно. Можеше да прегазят всеки. Задайте си въпроса защо същите наши шофьори в една Германия карат прилично.Извода е - яки глоби за опасно шофиране и... на българина, като му бръкнеш в джоба и е готов - няма да се самоубива.Жалко, че с този шофьор, който се е правил на нещо, дето не е, загинаха още няколко деца.Бог да ги прости!
76
2
 
15
 
! Отговори
филията преди 10 години
Единственото "хубаво" е, че не са взели други жертви със себе си. Недейте да съдите децата толкова жестоко. Алкохолните проби са показали, че не са били пили, а просто... хормоните са им били в повече. Всички сме били млади, всички сме допускали грешки и сме били луди! Жалко, че тяхната грешка е толкова жестока и непоправима. И не ги познавам, но ме е яд, че толкова хубави дечица са си отишли толкова рано ...
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 5Просто не говори!
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Автомобилът се ударил с висока скорост в пресичащо платното куче, което след попадането си под гумите, причинило загубата на контрола над колата". Може ли това да бъде причина за катастрофата. Ами ако на пътя беше излязъл човек и той ли щеше да е виновен. Всеки водач на МПС знае, че е нормално в населено място да се появи внезапно нещо на пътя. Затова трябва да се шофира с такава скорост, която ще позволи спирането на автомобила. Въпрос на лична преценка.
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тая България всичко е с главата надолу,защото простаците и бандитите във властта развратиха младите. Какво правят тези млади хора ,повечето деца, след един часа през нощта по пътищата? Какви са тия родители,които разрешават на едно съвсем младо момиче да стои до полунощ, да се мотае с разни коли...? Какво става в тая държава,какво се случва с хората? Жалко за младия похабен живот и то по такъв кретенски начин, жалко за почернените родители. България си отива бързо.
72
19
 
10
 
! Отговори
5 преди 10 години
5-*** *** по-малко...дано на другите им уврат главите, че не всичко дето хвърчи... се яде...
71
3
 
6
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Богат, беден, ***, умен - на пътя всичко мре
70
6
 
7
 
! Отговори
tr преди 10 години
a be bulgarite obichate da se fukate na gladni stomasi v djiba 5 lv nymate ama shte vzemet krediti za da si kupite na vas i na decata vi novi koli novi tel posledni koito izlizat nay nerazumniya narod koito sam vijdal
69
2
 
37
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Абе какви са тези родители. С кой акъл ще купуваш чисто ново тунинговано БМВ на млад водач с два месеца стаж зад волана. Не Господ, а те самите са убили детето си. Колко още хлапета трябва да загинат заради тъпотията на родителите си? Кога по дяволите ще се научим да възпитаваме децата си нормално? Лека им пръст на децата.
68
2
 
5
 
! Отговори
Teo преди 10 години
@TanqСподелям това, което съм прочел по темата. В никакав случай не желая да подведа някого. Истината е, че колкото и да дадат на семействата никога няма да варнат хората, за съжаление. Единственото, което трябва да се направи, е да се вземат мерки такива неща да не се случват повече, или поне да бадат сведени до минимум, а не ежедневие, както сега.
67
4
 
3
 
! Отговори
How happenned. преди 10 години
Петимата приятели ще бъдат погребани един до друг - така, както са били в автомобила ковчег. "Борислав и Вили бяха долу под таблото, събрани накуп. Отзадхванати за ръце лежаха Иван и СтенлиЛицето на Иван бе обезобразено. Част от главата му бе откъсната и скалпът му бе залепнал за страничните прегради на колата. Тялото на Мирослав беше извън автомобила. Лежеше по очи с разперени ръце", спомня си вуйчото.
66
6
 
3
 
! Отговори
Teo преди 10 години
До Анонимен 62Очевидно не си ме разбрал. За каква завист можем да говорим тук? И при двата случая имаме огромна трагедия, да почиват душите на загиналите в мир. Това, което имах в предвид е неадекватността на даржавата. Неадекватност в управление, закони и много други неща. Пошлост до небесата и нехаене на институции - а когато каруцата се обърне - пътища много.
65
1
 
23
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Най-ужасната трагедия е родителите да надживеят децата си. Но днешните младежи се увличат най-вече по лъскавите примамки: коли, дрехи, диско-партита. Животът е нещо съвсем друго, той ни е даден, за да развиваме своя ум и само работата на нашия ум е оправдание за това, че сме получили живот.Защо не тръгнат на пътешествие из родината си, с една раница на гърба и да разберят много неща за живота и за себе си ? Точно така правят младежи от цял свят, щом се видят с малко пари от собствения си труд.
64
6
 
1
 
! Отговори
до Stoneg преди 10 години
Правилно. А сега да ми посочи някой някоя акава писта в България. Лека им пръст на децата, дано почиват в мир! На всички, които при такава трагедия могат да плюят смо омраза и отрова и да броят пари - молете се да не ви се случи!