Червеният кръст на обиколка из бежанските центрове у нас

България има силна национална политика и червен кръст, заяви Алберто Монгуци
24 сеп 2013 16:24,
4
Червеният кръст на обиколка из бежанските центрове у нас
Координаторът по бедствията на Зона Европа Алберто Монгуци (ляво) посети Хасково. Снимка: БТА

Оценка на хуманитарната ситуация с увеличаващия се бежански поток към страната ни ще направи съвместен кризисен екип на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и БЧК.

Обиколката на червенокръстците стартира днес от Хасково със среща с ръководството на Областна администрация. Екипът се ръководи от координатора по бедствията на Зона Европа Алберто Монгуци.

„България е в добра позиция, защото има силна национална политика и силен червен кръст”, коментира Монгуци. По думите му бежанските кризи се предсказват трудно. Като пример той посочи кризата в Косово през 1999 г., когато за една нощ е трябвало да бъдат приети 10 000 бежанци.

"Ако, не дай си Боже, ситуацията се влоши драматично, ние имаме възможност да използваме логистичните си бази. Най-близката ни е в Дубай. Оттам за 24 часа могат да се доставят стоки за 25 000 души", коментира още Алберто Мангуци.

Утре той и неговите колеги ще посетят домовете за бежанци в Любимец и Пъстрогор.

Обиколката им ще приключи в четвъртък с посещения на центровете за временно настаняване на бежанци в областите Сливен, Ямбол и София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европейският съюз и комисар Сталинка Георгиева(тая, дето преди 18 години сочеше, какво да се приватизира=ликвидира в икономиката ни) не ги е грижа, (напротив, желаят го, за да се отърсят от нас), че България ще фалира финансово и здравно след нахлуването на 20-30000 бежанци. По-малко няма да са. ЕС отправи лавината върху най-бедната си и с най-користно раболепно правителство членка, за да отбрани своите. Позорно деяние. Убиваш един народ, за да си пазиш лукса. Жертвоприношение!!! И най-лицемерно грачат, да няма дискриминация. Но най-грубо я правят.
2
0
 
6
 
! Отговори
www преди 10 години
ПРЕЗ 2020 ГОДИНА СЕ ОЧАКВА БЕЖАНСКА ВЪЛНА ОТ БЪЛГАРИЯ КЪМ СЪСЕДНИТЕ СТРАНИ - ГЪРЦИЯ ТУРЦИЯ СЪРБИЯ КОЙ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ХАМАВИ ПОЛИТИЦИ..
1
1
 
7
 
! Отговори
сс вафен преди 10 години
не ни трябват араби ,*** ,пакистани и индийци-всичкото е ***,също и руснаци.