Авария отново спря шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

В рамките на три дни това е втора повреда на реактора
30 окт 2013 19:00,
29
Авария отново спря шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

В 14.17 часа днес 1000-мегаватовият шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян заради сработване на аварийната защита на реактора.

Причината е загуба на захранване на органите за регулиране мощността на реактора, съобщиха от централата.

Още по темата
За случая е уведомена Агенцията за ядрено регулиране.

Няма промяна в състоянието на радиационната обстановка на площадката на атомната централа и в близките населени места.

Екип на атомната централа работи за установяване на причината за загубата на захранване. След отстраняването й, шести блок ще бъде включен в паралел с електроенергийната система на страната.

Dnes.bg припомня, че в рамките на три дни това е втора авария в шести блок на атомната ни централа.

В понеделник 1000-мегаватовият реактор бе изключен поради дефект в дренажен тръбопровод на турбината на блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Ядрен гъбарко преди 10 години
Но кога се там съзирва Козолдуйски бряг БУМ !
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам точно колко "видиотен" трябва да бъдеш, за да претендираш че разбираш каквото и да било от реактори и в същото време да твърдиш, че ако и двата реактора се изключат после няма пускане???Това тъпоумие откъде го измъдрихте бе? Кво неутрони от единя на другия назаем ли ще пускате, или ще си претоплят горивото един на друг може би? Няма пускане ако падне енергийната система на държавата изцяло но това е по съвсем други причини! Смешни сте - хммм не Жалки сте!
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И след няколко години, когато затворят Козлодуй, ще изчезне и последното нещо от което България може да печели. България ще се превърне в един просяк! Няма индустрия, няма земеделие. Ще моли за подеяния от смешния европейски съюз.
22
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Колко назначени от баничара са все още там на работа? Не се учудвам,че това се случва.
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че ако спрат и 2-та блока на централата после няма пускане е истина.Работя там и го потвърждавам. Но това си е чист номер, целта е да Не удължат срока на експлоатация на 2-та блока и да ги затворят. Затварят готова и отдавна работеща на печалба централа за милярди само заради комисионната от Белене. БКП в действие!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А знаете ли че , ако спре и другия блок няма палене в следваищте три години , понеже си помагат при паленето един на друг . една време в началото е имало парова централа която е подсигурявала блоковете с охлаждаща пара но като са танали повечко реакторите не е била необходима , а сега за да се изгради нова газова такава са необходими няколко години.
19
6
 
13
 
! Отговори
akud преди 10 години
това звучи като стар шумкарски номер, предполагам утре БСП ще каже ЕТО ВИДЯХ тели колко голяма нужда имаме от още една атомна електроцентрала та и не изгодна да е поне ще е нова
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почнаха селските пинизи. Интересно как при никоя друга власт освен комунистическата няма дори намек за енергийна криза, а комунистите ни докарват режим задължително до 5-6 месеца. Това през годините се повтаря и изглежда има модел. И всеки път ние им "спираме тока" впоследствие. Явно в тая повтаряемост все пак има далавера, защото иначе изглеждаш откровено *** (което е запазена марка за комунистите). Някъде в суматохата се занулява счетоводството и краденето почва с нови сили.
17
1
 
9
 
! Отговори
Крaев преди 10 години
Aко сме истинскa европейскa държaвa, вече някой от ръководството нa центрaлaтa трябвaше дa подaде остaвкa незaвбaвно. Неможе след постоянни модернизaции и особенно след плaнов ремонт зa стотици хиляди левове 1000Мв-ов блок дa се рестaртирa през ден и дa изпрaвя енергийнaтa системе нa нокти.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ба си и блока протестър, а аз се чудя що нощем светя в мрака и не гасна!(((
15
11
 
0
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Докато не затворим 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй, няма да влезем в Шенген. Вие какво си мислите, пак ще жертваме ядрената ни енергетика, за да може да може да се харесаме на ЕС и да ни одобри за Шенгена.
14
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До 2ЪЪЪЪЪ, кво?!
13
3
 
32
 
! Отговори
mgaev преди 10 години
Ядрен реактор след планов ремонт да аварира 2 пъти за отрицателно време???Само *** могат да кажат че това е случайност!!!
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Козлудуйски бряг, бум!
11
5
 
0
 
! Отговори
2 преди 10 години
До 1. Ноу си компетентан ве *** ! С борина си го тражите а ве поздравявам на М... . Идиоте !!!
10
16
 
30
 
! Отговори
1 преди 10 години
По-добре да е спряла.От 4 месеца работи на загуба.откакто капутите са на власт започна унищожението на централата.Накрая ще я взривят, та да имат повод да изпълнят заповедта на диктатора путин и да почнат да строят белене.БОКО, Пицара и Баничара докато бяха на власт централата реализираше над 10 милиона печалба месечно, общо 148 милиона за 2012 г. които влязоха в бюджета.Данните са публични в сайта на НЕК, който е грамотен,да чете.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И с мен понякога става така, особено ако съм препил.
8
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНТИМУТРАПарите ги зеха БОКО, Пицара и Баничара....
7
3
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 10 години
До Гражданин.Глупости селянино, пише, че е спряло точно от защитата, т.е. всичко е защитено и граждани и селяни!!!
6
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще гръмне, глупости.Написали са го хората-нема ток и системата се е изключила.Тия неща отдавна са развити до такава степен че гърмят само ако някой съзнателно направи саботаж.Другият вариант е да го уцели някой по-голям метеорит.Ама *** го разправяй тва на муньовците.Сега целата далавера е да се плаща скъп ток от разни безмислени "еко" и не дотам еко централи.Както и да се купува вносен.Затва е целият театър.