Бежанците в Харманли на протест, искат свобода

ДАБ: Външни хора ги лъжат, че ще им съдействат за статут
Обновена: 19 ное 2013 19:07 | 19 ное 2013 19:07, Веселина Йорданова
312

Снимка: БТА

Бежанците в Харманли излязоха на протест. С наближаване на зимата те искат по добри условия и по-бърза процедура за статут и днес се събраха на мирен протест пред вратата на лагера със скандирания „Свобода!“.

Васил Данов, експерт "Връзки с обществеността" в Държавната агенция за бежанците, заяви за БТА, че външни хора инспирират протестни действия сред настанените в лагера.

Още по темата

Външните посетители проникват на територията на центъра, като се представят за собственици на фирми, които обслужват кандидати за бежанци. Те лъжат настанените в центъра хора, че могат да ги превозят до София и да им съдействат да получат статут по ускорена процедура, посочват от ДАБ.

Със съдействието на МВР Държавната агенция за бежанците предприема мерки за прекратяването на измамите и на други незаконни действия.

Около 1100 души са настанените чужди граждани в центъра в Харманли, който е разположен в бивше военно поделение. От тях 450 живеят във фургони, които са свързани с електрозахранване и обитателите им се отопляват с електрически печки.

Други около 250 души са настанени в общо помещение в масивна сграда, а близо 500 от чужденците обитават палатки, сочат данни на областната администрация в Хасково.

В момента се извършва ремонт на сгради, които са били част от казармата, и след приключването му в тях ще могат да бъдат настанени около 650 души. Ремонтът ще приключи до 15 дни. Отоплението в масивните сгради ще бъде с твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯГледай си живота, където и да си се уредил! Не мога да разбера за какво въобще влизаш в български сайтове? Ако искаш ела лично да прибереш няколко бежанци. И не знам ти какви л**** ровиш и след като не те интересува България, защо въобще се хабиш да пишеш?
207
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да защитим страната си, докато не е късно, за да не станем свидетели на такива сцени, които показват снимките на линка по-долу. Кабул и Пиреа-Гърция-мюсюлмани бежанци шиити се бичуват посред бял ден боси и полуголи.
206
1
 
1
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
До човекТи си или до 25 години, или платен(а) драскач(ка), или изключително ***(а)! Всяко едно от трите те оправдава за това, което си написал(а).
205
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей тези на снимката ще ни запалят държавата и ще ни изпият кръвчицата. Не веднага. Не. Сега са малко и ще са по-кротки, но жените им ще раждат, нови имигранти араби ще идват, шейховете ще им дават пари за къщи и като станат 40% от населението след 20 години просто ще ни изколят. Краят на България се вижда - след 1350 години. Единствената държава, която от 1350години не си е сменяла името. Жалкото е, че на нас се падна да сме очевидци.
204
0
 
7
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
до 260 пред турсок робство никога не сме живели по-добре - жени са се насилвали, турци са влизали в черкви с кон, най-златното време е 1978-1944 . тогаав България е в икономически и културен подем
203
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 10 години
България да спре да приема бежанци, а бежанците като искат свобода да си хващат пътя и да ходят в друга страна, където да са по-свободни.
202
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Саудитска Арабия (уж султана е пряк потомък на Моханед) вече изгони 60 000 незаконни емигранти. За справка виж например isra/news/167746
201
2
 
5
 
! Отговори
човек преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯВечно някой ни е виновен:) не разбираме ние, че свободата е отговорност сам да се оправяш! искаме си някакъв тоталитарен режим и да ни е виновен някой, но поне да не сме ние... и този някой да ни оправя, щото ние сме неспособни......
200
0
 
20
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
тия дето си крият лицата не са заБългария
199
2
 
14
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ЕМИГРАНТИТЕ - вън. Не ви искаме, мюсюлмани!
198
36
 
6
 
! Отговори
човек преди 10 години
Стига с тази омраза! Нека им дадат Право да се грижат сами за себе си! в България има цели обезлюдени села - да ги настанят там. да им помогнат да започнат да отглеждат сами храната си. Много от тези хора ще останат в България. да ги мразим и обиждаме е глупаво... не са те виновни за нашето положение!!! ние сме мързеливи, недоволни и мрънкащи! причините да сме такива са много и няма да стигне коментара тук. но основните насоки са международната политика и положението ни между Русия и САЩ(Европа)
197
1
 
33
 
! Отговори
Veka преди 10 години
Oтворете им широко границата да си търсят свободата там, откъдето са дошли или навсякъде другаде в арабския свят! Виновни са тези, които ги приеха в страната ни, без да ни питат съгласни ли сме от най-бедната страна в Европа, да се заделят средства за отглеждането на кукувици, които ще ни изритат от страната ни, ще ни претопят, защото раждат докато могат! Ислямът има за цел да завзема територии. Като се заселят, веднага ще изпратят дарения за джамии, но сега не ги вземат при себе !
196
16
 
4
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Прав е Националист.Като се сменят имената на бежанците няма да има видима разлика с българите-всички са дошли от Азия и имат азиатско-африкански черти.
195
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да се махат тези черни ***
194
1
 
34
 
! Отговори
vivian преди 10 години
О, да, те са свободни да се върнат от където са дошли! Ама че нахални типове!
193
1
 
40
 
! Отговори
Статут - друг път преди 10 години
Ама те са свободни да напуснат пределите на България и Европейския съюз веднагически! Някой да ги кара насила да идват тук? Както видяхме, Правителството има достатъчно средства за автобуси и влакове - вместо "поддръжници" може да извозва "бежанците" обратно в Турция. Не желаем бурки и пайети по площадите и църквите ни.
192
30
 
4
 
! Отговори
Националист преди 10 години
Единствения начин да се справим с проблема е на бежанците да им се сменят имената и да ги наречем българи.Те носят пари и са един вид инвеститори.
191
1
 
39
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
*** отиваите си!!
190
1
 
56
 
! Отговори
гхйх преди 10 години
НА АРАБИТЕ НАИ ОТЛИ4ИТЕЛНАТА ИМ 4ЕРТА Е НАХАЛСТВОТО.
189
2
 
3
 
! Отговори
me преди 10 години
До софиянецА Германия какво е колонизирала ?