Бежанците в Харманли на протест, искат свобода

ДАБ: Външни хора ги лъжат, че ще им съдействат за статут
Обновена: 19 ное 2013 19:07 | 19 ное 2013 19:07, Веселина Йорданова
312

Снимка: БТА

Бежанците в Харманли излязоха на протест. С наближаване на зимата те искат по добри условия и по-бърза процедура за статут и днес се събраха на мирен протест пред вратата на лагера със скандирания „Свобода!“.

Васил Данов, експерт "Връзки с обществеността" в Държавната агенция за бежанците, заяви за БТА, че външни хора инспирират протестни действия сред настанените в лагера.

Още по темата

Външните посетители проникват на територията на центъра, като се представят за собственици на фирми, които обслужват кандидати за бежанци. Те лъжат настанените в центъра хора, че могат да ги превозят до София и да им съдействат да получат статут по ускорена процедура, посочват от ДАБ.

Със съдействието на МВР Държавната агенция за бежанците предприема мерки за прекратяването на измамите и на други незаконни действия.

Около 1100 души са настанените чужди граждани в центъра в Харманли, който е разположен в бивше военно поделение. От тях 450 живеят във фургони, които са свързани с електрозахранване и обитателите им се отопляват с електрически печки.

Други около 250 души са настанени в общо помещение в масивна сграда, а близо 500 от чужденците обитават палатки, сочат данни на областната администрация в Хасково.

В момента се извършва ремонт на сгради, които са били част от казармата, и след приключването му в тях ще могат да бъдат настанени около 650 души. Ремонтът ще приключи до 15 дни. Отоплението в масивните сгради ще бъде с твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
47
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Тези хора някой сериозно ги е заблудил, че не са свободни. Те имат пълната свобода във възможно най-кратък срок да си тръгнат от България и да се приберат там откъдето са дошли. Тук не са канени и не са желание, тъй че нямат и място.
187
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
204, Тук не става въпрос за омраза към тия хора, човече, много се лъжеш ! Става въпрос, че те идват нелегално в нашата страна в момент на много тежка икономическа и социална криза, продължаваща вече десетилетия, и на всичко отгоре искат обществото ни да им осигури жилища и да ги издържа ! Много от тях навярно мат повече пари от хората, от чиито данъци те ще трябва да бъдат издържани. При това са с твърде различна култура от нашата, много са на брой, и продължават да прииждат. Това е прекалено!
186
0
 
20
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
тия от амнести как досега не се заинтересуваха как живее българския народ??????Малко са ни маймуните от антибългарския БКХ, сега и тия дофтасаха като хиени надушили *** - бързат да не изтърват паричките около шума с "бежанците"
185
0
 
35
 
! Отговори
И аз имам права преди 10 години
Влизането на имигрантите на наша територия по никакъв начин не задължава държавата да им осигурява добри условия на живот. И в другите европейски страни, това че им се предлага спокойствие, е най важното условие. Те НЕ могат да изскват нищо друго за сметка на местното население и всички проблеми, които имат трябва да си ги изтърпяват или решават в рамките на позволеното. Единственото, което могат да изразяват, е благодарност, че тук се спасяват от война.
184
0
 
8
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Искам да поздравя ВСИЧКИ българи с една песен, за мене това е в тройката ми за всички времена като песен (даже е номер 2) :))Sepultura - Dead Embryonic Cells [OFFICIAL VIDEO] Това пейст в тубата, текст, музика, ВСИЧКО, номер 2 във вечната ми класация :) . Наздраве !!
183
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли още наивници да я обичат тази скапана държава и келявия и народ-матриал. Трябва да си мазохист, или някой емиграт дето го е стегнала носталгията.
182
3
 
3
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
До plamen georgievНе му се карай на детето, аз обожавам БЪЛГАРИЯ, аз съм горд с моя отбор ЛЕВСКИ (СОФИЯ), но .....вече не го чуствам, малък е, ще порастне. Бях свидетел на целия преход. Забравих кавичките на преход. Моята родина е мъртва, скоро и отборът ми ще бъде мъртъв, всичко върви по ппан .....Жалко...........................те победиха !!!!
181
2
 
21
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Тая леля от първата снимка докато не народи 10-15 талибанчета няма да миряса. Пък ако остане тук държавата (с парите от нашите данъци) ще ги отгледа и след това "Алах акбар" и ще се взривяват къде ли не и ще налагат ислям. Не благодарим, имаме си *** да отглеждаме, заминавайте си по родните места. Аман от хрантутници дето само чакат наготово!
180
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мразете се простаци. Всички ще се изядете от омраза. Всичките сте мизерници. :)) Това е краят.
179
1
 
3
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Сега ще ви разкажа една история. 93-ра година, важен мач на България за класиране 94 и аз откраднах едно ОГРОМНО ЗНАМЕ от СМГ-то (беше пуснато от моя прозорец :)) ). Събрахме цялото СМГ, написахме бележки, че понеже сме фенове на Левски и ЦСКА, ще го гледаме във В сектор. Отидохме, викахме, ревахме за БЪЛГАРИЯ върнахме го .После аз лично отидох при нашия директор Владо Ненчев и му казах "аз откраднах знамето , накажи ме" . Той ме погледна и каза "какво знаме , знаме не липсва ?????"
178
1
 
3
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Ванка , има бая по зле и от нас. Като погледна на изток и на юг , май са по големи *** от нас
177
0
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Ми отивай да работиш земята. Тя тебе чака
176
0
 
11
 
! Отговори
Тука има ред преди 10 години
Така казват управляващите.И от ЕС.Така ,че скъпи бежанци не се притеснявайте.всичко ще се оправи . Ще текнат реки от мед и пилаф.И вашият ред ще дойде. Ама първо трябва да е нашия ,нали разбирате.Ние сме на ред преди вас защото сме си от тук.Нали разбирате ние тук си живеем.Ние чакаме 25 години така ,че не бързайте.Ще дойде и вашият ред.Търпение му е майката. Не ви ли казаха.Тука е така.
175
1
 
7
 
! Отговори
свестен преди 10 години
Толкова много неща искам да кажа.... Нашите политици които гласуваха против затварянето на границата със Сирия са всички без АТАКА.По делата им ще ги познаете.Каквото и да говорят те продават България парче по парче.Ако не ги спрем сега утре ще е късно , но как ? Как да го направим ? Няма армия , полицията е политическа притурка , виждам как по селата наемат частни фирми да ги охраняват.Съдебната систем е 100 % съставена от криминални субекти.Аз специално не виждам светлина в тунела.Лошо идва...
174
0
 
5
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Ти си толкова чист българин колкото аз съм балерина
173
13
 
1
 
! Отговори
Кенев преди 10 години
Омаразата на българина към тези хора може лесно да се обясни. Просто е някак си приятно да плюеш хора, които са в по-лошо положение от теб. Нали тъка жалки *** от форума тук? :))
172
0
 
7
 
! Отговори
Верончо преди 10 години
Забранете пуканките и колата със закон, че станахме зомбита ! Не усещате ли как ни влиза отоманския жезъл ?Що от стотиците коментари никой не попита - Защо обществото в България се държи в неведение как, колко и къде ще настаняват емигранти ?Зомбайовците ще се усетят от къде духа вятъра, чак като стане некоя касапница в метрото или некой мол.
171
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВРИКА! Сега ми дойде вдъхновението! Нали ни не дават да имаме българска армия, да ама ние ще си направиме като франсетата чуждестранен легион- Арабския легион! Да видим тогава, кой ще ни се упълчи! Само трябва да дадем статут на беззащитните сирийки с деца и ще сме непобедими! Ал Нусрите ще дотърчат веднага!
170
0
 
13
 
! Отговори
Hitzkov преди 10 години
Какви протести?Като не им харесва да си отиват от където са дошли!В чужд монастир със своите закони не влизат!
169
1
 
15
 
! Отговори
христина преди 10 години
Гнусни миризливи навлеци!Отвращават ме!Мръсни арабски ***! омитайте се по скоро от България!