Стара Загора очаква осем нови тролейбуса

Водачи и техници ще се обучават за новите возила
29 яну 2014 14:58, Красимир Ангелов
4
Стара Загора очаква осем нови тролейбуса
Снимка: Община Стара Загора

Чешката компания "Шкода електрик" ще изработи и достави нови 8 тролейбуса за Стара Загора по проект на оперативна програма "Околна среда", съобщават от общината.

Превозните средства ще бъдат последен модел и ще пристигнат поетапно на ж.п. гара Стара Загора. От фирмата ще обучат водачи и сервизни специалисти, които ще обслужват тролеите, както по време на тригодишното гаранционно обслужване, така и след това.

Това стана ясно по време на проведената среща на кмета Живко Тодоров и ресорния зам.-кмет Йордан Николов с представители на компанията. На 18 февруари в Стара Загора ще пристигнат специалисти от "Шкода", които ще обсъдят конкретни въпроси от технически и организационен характер с представители на общината и фирма "Тролейбусни превози".

На срещата ще бъде представен графика, по който тролеите ще бъдат произвеждани и ще пристигат в Стара Загора.

Кметът Живко Тодоров подписа договор на 6 ноември, според който Стара Загора ще получи 8 тролейбуса на стойност 7 516 203,00 лева. С още 14, които общината ще придобие при реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, се очаква тролейбусният парк на града да бъде напълно обновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,- В кой български завод са сглабени новите Старозагорски и Софийски автабуси, тролеи..., а също и 70-те нови автобуса във Варна...?- Правилно - не са балгарски..., а малкото останали заводчета амриканците, унгарците и германците ни ги закриват за да работят техните!!!- Питам - КАК КАЗВА СЪПРУГ НА ЖЕНА СИ ..., КОГАТО ЛЯГА НА КОМШИЯТА...???- К...................!!!!!- Правилно...! Познахте...!! Ето заради такива предатели на българския бизнес интерес икономиката ни загива...!!!.
2
2
 
1
 
! Отговори
до румен преди 10 години
Така е, човече. А ние тук се хапем кое било село и кое било град. А всичката ни е една и съща навсякъде - производство никакво. Всичко е разсипано навсякъде. Надяваме се на чужди фирми да работим за тях и да ни дават хляба...
1
2
 
4
 
! Отговори
Wattman преди 10 години
Сега да обучат и водачите на старите тролеи, как да дърпат новите, защото в София така се получи с трамваите!