Борисов кани Орешарски на среща с негови кметове

Причината са парите за растеж на регионите
Обновена: 10 фев 2014 14:36 | 10 фев 2014 11:26, Камелия Цветанова
92
Борисов кани Орешарски на среща с негови кметове
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ покани премиера Пламен Орешарски на среща с кметовете от партията, в удобно за двете страни време и място, „на която да представите аргументите на правителството за разпределението на средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". 

Причината е несъгласието на бившите управляващи с  начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма, се казва в писмо на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, изпратено до премиера Пламен Орешарски и разпространено до медиите.

Още по темата
От ГЕРБ считат, че одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка.

„Обезпокоени сме от разпределението на средства към общините. Обективният анализ показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините с кметове, издигнати или избрани с подкрепата на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези от БСП, и по 133 лв. при общините с кметове от ДПС. Същевременно общините с кметове, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от Брутния вътрешен продукт. Това създава основателни съмнения, че общините на ГЕРБ са дискриминирани”, се казва още в писмото на лидера на ГЕРБ.

Финансовият министър Петър Чобанов пък още вчера обяви, че е готов да се срещне с кметовете на общини от ГЕРБ и да обсъди поставените от тях проблеми.

Чобанов отхвърли твърденията на Бойко Борисов и подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ, ще получат 36% от средствата, предвидени от програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези 36% възлизат на около 125 милиона лева", пресметна министърът.

"Отправянето на критики за начина на разпределяне е неправилно. Няма несправедливост при разпределението на парите", категоричен беше Чобанов и припомни, че средствата се разпределят от междуведомствен съвет, който е събрал молбите от всички общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЛИ БСП ОБЕЩА ПРОЗРАЧНОСТ НАЛИ ТОЗИ ПЪТ ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ нали на изборите девиза БСП беше :КРАЙ НА РАЗДЕЛЕНИЕТО ,КРАЙ НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПРАВЕШЕ ДОСЕГА А ТО СЪЩОТО КАТО ПРЕДИ
22
6
 
9
 
! Отговори
Лов и риболов преди 10 години
Доган дал 1,6 млн. лв. на Атака за предизборна кампания2013.06.28 Няма коментариАхмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на Атака Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.Това става ясно от документ, който беше разпространен в социалните мрежи. До момента за съществуването на такъв документ се говореше неофициално в публичното пространство.eminДокументът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган Ахмед Емин. Три години по-късно Емин бе открит мъртъв в сараите на Доган в кв. Бояна, като о
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ъ ?Ама кметовете са слуги на ГЕРБ или бъркам ? Тези кметове служат на народа или на партията и най-вече на ББ ? Каква е тази глупост ? Май ще излезне вярно, че всички кметове на ГЕРБ са избрани в Костинброд !
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЛИ ПРИ БСП НЯМАШЕ ДА ЕТАКА НАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМА НАШИ И ВАШИ НАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ БАТКО И БРАТКО или всичко пак си е като преди 24 год нали бсп обещаха че ще променят всичко този път нали щеше да има край на номерата, край на задкулисието
19
11
 
14
 
! Отговори
Boss преди 10 години
Отново и отново Борисов ни доказва и показва , че от мутра демократ, не става !Само го чуйте :"Моите кметове " ???Те не са твои бе аланкоулу, те са на населеното място или съответната община !Нищо не става от тоя Борисов ....НИЩО!!!Защото от нищо нещо не се става!!!
18
9
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ако съм на мястото на Орешарски няма и да му обърна внимание. Пита ли той Орешарски като охарчи 4 милиарда от резерва, като натрупа нови 4 милиарда и изпари 1.5 милиарда от здравната каса. Оголи и оглозга държавата, а сега хайде да питам и да искам срещи.
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако осигурят задни изходи Орешарски ще дойде на среща,ако не няма.
16
2
 
11
 
! Отговори
пълен смях преди 10 години
Днеска рано от заранаЧоби прати телеграмадо кметета ГерберушкиБойкови послушки!!дзън-дзън...дзън-дзън,дзън-дзън...дзън-дзън"Повече парички НЯМА!дзън-дзън...дзън-дзън,дзън-дзън...дзън-дзънКой не слуша-ВЪН!
15
8
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
Орешарски ,кани кметовете от герб,не партийния сикретар,така че тиквата да не си мисли ,че ще присъства на срещата.
14
10
 
16
 
! Отговори
капо преди 10 години
Щом *** има кметовете за "НЕГОВИ", тогава Орешарски има пълно право да не им дава пари.
13
13
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ББ кани Ореха, ама той хич не обича седенки, най обича да ги "разтура"! Ореха сам не може да реши, трябва Доган да му разреши! Притискане трябва, яко притискане, та да ги чуе народа, и да ги види какви ги вършат!
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно, проблемът му не е това, че някои общини са получили по-малко, проблемът му е, че неговите подчинени са получили по-малко. Иван Тотев ще присъства ли?
11
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОКО,ИЗРОДЕ-КМЕТОВЕТЕ НЕ СА ТВОЙ,,А ИЗБРАНИ ОТ ХОРАТА--А АКО СА КУПЕНИ С ПАРИТЕ ТИ--ТО СТАВА НЕЩО МНОГО ЛОШО----АКО ТОВА Е ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОКУПКА НА ГЛРАСОВЕ--ТО ТИ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СТАНЕШ КЛИЕНТ НА ПРОКУРАТУРАТА--КАКЪВ СРАМ--КУПЕНИ КМЕТОВЕ,КУПЕНИ ПОЛИТИЦИ...БОКО,БОКО...!!!!!
10
8
 
13
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Бе то хубаво,ама трябваше да покани СереГей,защото доколкото знам Орешарски е хетеросексуален,а не ***,акто Буда ;)
9
1
 
11
 
! Отговори
ДС Агентурен Кадър преди 10 години
..... Къде ще е "СРЕЩАТА".... някой да знае? .......... че от сега още да слагаме сересетата...... И да пращаме агент провокаторите............ ?!?!
8
14
 
12
 
! Отговори
цар кулинар преди 10 години
Да го покани на печена тиква, докато не е изгнила съвсем. Я каква пролет пукна, иде краят на кратуните!
7
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, Бойкоооо, кво друго си очаквал от Ореха и Серльо та нали този тандем по времето на Тройната измислиха ПИП /Публични инвестиционни проекти/ и тогава правеха същото. Злият генйи ДС не сменя схемите вече 24г.ОСТАВКА!!!!
6
3
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
А ние си мислим ,че ги избираме.
5
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
КО... - НЕ...
4
12
 
23
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Ще има ли пак някой "Цанков камък" или "Водно огледало"? :)Ама им е къса паметта на робите!!!