Борисов кани Орешарски на среща с негови кметове

Причината са парите за растеж на регионите
Обновена: 10 фев 2014 14:36 | 10 фев 2014 11:26, Камелия Цветанова
92
Борисов кани Орешарски на среща с негови кметове
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ покани премиера Пламен Орешарски на среща с кметовете от партията, в удобно за двете страни време и място, „на която да представите аргументите на правителството за разпределението на средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". 

Причината е несъгласието на бившите управляващи с  начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма, се казва в писмо на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, изпратено до премиера Пламен Орешарски и разпространено до медиите.

Още по темата
От ГЕРБ считат, че одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка.

„Обезпокоени сме от разпределението на средства към общините. Обективният анализ показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините с кметове, издигнати или избрани с подкрепата на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези от БСП, и по 133 лв. при общините с кметове от ДПС. Същевременно общините с кметове, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от Брутния вътрешен продукт. Това създава основателни съмнения, че общините на ГЕРБ са дискриминирани”, се казва още в писмото на лидера на ГЕРБ.

Финансовият министър Петър Чобанов пък още вчера обяви, че е готов да се срещне с кметовете на общини от ГЕРБ и да обсъди поставените от тях проблеми.

Чобанов отхвърли твърденията на Бойко Борисов и подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ, ще получат 36% от средствата, предвидени от програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези 36% възлизат на около 125 милиона лева", пресметна министърът.

"Отправянето на критики за начина на разпределяне е неправилно. Няма несправедливост при разпределението на парите", категоричен беше Чобанов и припомни, че средствата се разпределят от междуведомствен съвет, който е събрал молбите от всички общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
15
 
! Отговори
gost99 преди 10 години
Пожелавам на мутрата *** бойко медотиев борисов *** някъде по улицата .Само така ще се отървем от такъв *** *** на имеи боко тиквата
62
3
 
11
 
! Отговори
пълен смях преди 10 години
Днеска рано от заранаЧоби прати телеграмадо кметета ГерберушкиБойкови послушки!!дзън-дзън...дзън-дзън,дзън-дзън...дзън-дзън"Повече парички НЯМА!дзън-дзън...дзън-дзън,дзън-дзън...дзън-дзънКой не слуша-ВЪН!
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Политическата ситуация у нас няма да се успокои и страната няма да се развива нормално, докато Борисов не бъде изметен от политиката! Този човек профанира и разрушава всичко в държавата, до което се докосне!
60
2
 
15
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
По принцип така се прави в една нормална държава - има диалог между опозиция и власт. И то не със заяждане, а с действия. А за това "наши кметове", направо ми иде да повърна. Това, че един човек е избран от листата на една партия, не означава, че е техен. Според закона, те представляват всички, не само техните си избиратели.
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Този тип пред очите на заспалата власт ще организира сборище на съмишлениците си от шайката на ГЕРБ в китния градец Казанлък, както вече стана известно. Там ще се кроят схеми и проекти за дестабилизация на държавата.
58
3
 
21
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
***, по-***, най-*** простотията на това сикаджийско мутренско недоразумениие минава всякакви граници на допустимото! Опростачи и институциите, и хората, и държавата! Ама когато Ройтерс го казаха, в България всички си направиха оглушки. Сега като гледам, отърване няма от тоя ***!
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Колко трябва да е *** един човек, за да не осъзнава, че става неприятен с всеки изминал ден? Ако си даваше два дена почивка в седмицата, щеше да има огромна подкрепа, но той умори хората с постоянните си и ежедневни изцепки.
56
0
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Луд умора няма. Но поне за първи път в Борисов проличава опозиционен конструктивизъм. Поне това трябва да отчетем на тиквата. Колко е състоятелно твърдението, че се пренебрегват общини, чиито кметове са на ГЕРБ е друг въпрос. Между другото премиерът няма да се занимае, а по-правилно би било да изпрати Чобанов на тази среща. Ако въобще се стигне до там.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Изчерпа ми се запаса от думи за гьонсуратлъка му! Наистина някой трябва да поеме грижи за психичното здраве на този човек. Рискуваме да останем без главния клоун на републиката!
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като видя тоя *** българоубийец на снимката бойко медотиев борисов *** ми иде да се изповърна върху грозната му мутренска физиономия
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toia se namrasten , sardit ..
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Той, без петно, без ***, 4 милиарда си взе!!!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Този го харесват само комплексари като него- дърти инфантили, *** климактериумни домакини и чалга мутанти.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата чувства кметовете като свои, тъй като той ги е назначавал от Костинброд !
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тоя *** на снимката Бойко Медотиев Борисов сте кажа само че е българоубийец ,*** и най големия *** които се е раждал в нашата родина България.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Език мой, ВРАГ МОЙ!!
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Дърводелските изцепки на бб отдавна не се приемат като опорни точки,а предизвикват снизходителни усмивки даже и у най закоравелите му останали малко на файтона привърженици.Вчера беше много гневен.Народната забрава е идеален лек за такива гневни,както между впрочем се случи и на десния му авер Костов.
46
1
 
8
 
! Отговори
bles paskal преди 10 години
prase gnusno,prosta tikvo,izmislen futbolist,nabeden tenesist,shtql da kani .tikvo zabravi mai che si dupka na kaval
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Една проскубана кокошка и днес кукудяка, сякаш е снесла нещо в полога, че банкянкият празноглав кабак, който станал кандидат на науките за маркуча, ама без да знае и буква от някакъв западен език, не бил загубил, а спечелил, изборите през миналото лято! Не е загубено това, което не е било в ръцете му! Той, страхливецът, лично и показван по екраните пред целия български народ, се ОТКАЗА да направи правителство и веднага върна мандата, който му връчи чехльото.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕГОВИ кметове ?!?!???