До премиера: Спазили са инструкциите в Лясковец

Прокуратурата искала да вкарат Савов в лечебно заведение още през 2012 г.
Обновена: 14 мар 2014 17:21 | 14 мар 2014 16:53,
53
До премиера: Спазили са инструкциите в Лясковец
Снимка: БТА

"Докладвано ми е, че са спазени всички инструкции при операцията в Лясковец". Това каза премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации във връзка с проведената полицейска акция днес, при която загина полицай, а други трима бяха ранени.

Премиерът подчерта, че за днешната операция е имало съдействие на прокуратурата. Орешарски не е бил информиран за този случай преди и всичко, което знае за него, е от информацията, оповестена тази сутрин от вицепремиера Цветелин Йовчев.

Още по темата
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебно производство срещу Петко Савов за убийство на полицейски служител при и по повод изпълнение на служба. В момента се извършват следствени действия и огледи, разпитват се свидетели, назначени са експертизи.

Още през 2012 г. от окръжната прокуратура във Велико Търново е отправено искане за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов. Мотивите са постъпилите множество жалби от негови съседи.

На 15 март 2012 г. е била планирана специализирана операция с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма и Института по психология на МВР за задържането му, но поради разпореждане на главния секретар на МВР акцията не е била реализирана.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, психично болен мъж се беше барикадирал в дома си в село Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията. Един от полицаите, участвали в операцията, беше убит, а други трима пострадаха. Драмата продължи 5 часа и завърши с обезвреждането на стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 24 до 26Аз не защитавам никакви криминални престъпници, а ти си този, който политизира и се опитва да разтвори "чадър" над некомпетентната работа на извършилите днешната кръвопролитна акция ! Признанието, че "всички инструкции са били изпълнени" е ясно доказателство, че е действано непрофесионално, като не е бил изпратен първоначално психолог, за да го уговори да се предаде, а са "инструктирани" да използват направо сила ! Кривиш си душичката, но от това положението няма да стане по-розово!
23
0
 
12
 
! Отговори
Биволъ преди 10 години
Днес медиите на Дилян Пеевски съобщиха, че не само за това бившия гл.секретар е виновен за трагедията в Лясковец. Той , Б.Борисов , Ц.Цветанов и всички от ГЕРБ имат основна вина за десанта на Руснаците в Крим. Тяхна е и вината за изчезналия самолет. Също така да не смятат , че не знаем какви ги вършат при раздаването на Оскарите в Холивуд. Заради тях нашия човек от БСП-ПЕС не го наградиха. При това положение няма да гласуваме за тях, а за нашата обединена партия тесни социалисти БСП-ДПС-ДС.
22
1
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
До Анонимен 24Не съм избирател на БСП и не гласувам за тази партия. Когато един коментар е нелеп и налуден, няма как да кажа, че е нормален. Само защото в момента има правителство на БСП. Твоята политизация на една криминална история е на практика разтваряне на "чадър" над криминалните престъпници. Нещо от което всички страдаме вече 25 години. Освен ти може би, ако имаш криминално минало, което опитваш да прикриеш с политически инсинуации. Тоя тип коментари са закрила за бандюгите!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8След такъв позорен гаф, извършен от "специалисти", кое за теб е здрава психика - да се твърди, че грешки не са допуснати и че всички инструкции са изпълнени ли ? За мен именно това е лабилна психика !
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8 и 21(от стила си личи, че е един човек)И какво му е лудото на коментар 5, щом при тази черна статистика на Орешарски му се докладва, че Инструкциите са спазени ?!?! Кое е лудостта в случая- един статистически коментар след кървавата баня или самите Инструкции, довели до нея ?!? Май ти си този с лабилната психика, от който трябва да се пазим, понеже се ръководиш от "опорни точки", а не от собствения си здрав разум, подобно на всички червеномислещи !
19
5
 
3
 
! Отговори
А Сарафово? преди 10 години
Че терориста нали взриви мега мощна бомба в Бургас? Някой подаде ли оставка заради тоя пробив в националната ни сигурност? Бойко, Цвъ-цвъ? Кой подаде оставка? Бойко ни будалкаше, дрънкаше простотии, че щом сме имали дюнери нямало да има атентати у нас! В цял свят гръмна новината, а у нас ОСТАВКИ ЙОК!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те виновните другарю министър в България никога не са виновни. Те и затова не признавата вината си, защото не явижда, защото я няма. Вината се вижда само от другите, невиновните. Майсторлъка ви е това, да покажете като много виновни, малко виновните или просто сгрешилите, ако не стане - тогава са виновни невинните, до доказване на вината на виновните. Ейа тая бърбореница ви е стихия. Никой не ви разбира и иска, ама вие се натискате!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коментар номер 5 е най-неадекватния и най-налудния. Подозирам, че е писан от някой "побратим" на стрелеца от днес. Неадекватното налудно мнение струи от всеки ред и всяка буква на "най-якия" коментар.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 12Следващия път когато Боко е премиер ДА ПУСНЕ НАПРАВО АТОМНА БОМБА! Така няма да загине нито един полицай. Или да бомбардира с авиация и бомби престъпника!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
койщеси подава оставка чакаме рпоголям позор от тоз за родната полиция няма накъде
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
спецотряда един 53 годишен дятка им расказа играта поголям позор за родната полиция няма накъде
13
2
 
7
 
! Отговори
до 5 - анонимен преди 10 години
До Анонименне че момента е за шеги, лека му пръст на полицая, дано другите да се оправят, но това е най-якия коментар на 2014!хахахахах, да им имам инстрикциите на гадните управници, не ги е срам
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 12А сега заради Боко сме осъдени от Европейски съд да платим стотици хиляди евро. Боко няма да ги плати от своя джоб. От нашия пак ще излязат парите заради Боковата глупост при тази "блестяща" операция! Ние всички плащаме глупостите на Боко да бие с топ по мухи.
11
2
 
7
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Хайде сега *** пак да плюят Б.Борисов защото бил гръмнал Чакъра. Сега да идат да обяснят на децата и родителите на загиналия и ранените полицаи колко са демократични. А на народа малоумния Гл. секретар да обясни как са победили престъпността. МВР загива от такива *** като Министъра и Гл. секретар.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Случая съвсем аналогична на оня път, когато Боко гръмна оная откачалка с гранатомет докато беше главен секретар и отнесе сумати критики след това. Е тогава нямаше никъкви жертви или ранени освен откачалката..
9
5
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА, ЦВЕТАНОВ! преди 10 години
До Анонимен 7Оставка да подаде първо Цветанов! Лудият е застрашавал цели 4 години по време на неговото министерстване живота на децата в близкото училище.
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 5Ето още един луд! Аз затова много пъти съм предупреждавал Днес.бг, че разни луди хора или поне с лабилна психика драскат насъскващи и злобни коментари в сайта. Казвал съм, че някой от тях може да излезе с автомат на улицата както няколко пъти стана в Америка. Никой не ми обръща внимание на предупрежденията. Нито от Днес.бг, нито от МВР в последните 5-10 години. Е затова се стига до такава трагедия. Предупреждаваме,а никой не обръща внимание в обществото
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 2012 до сега са минали 2 , а вие къде спахте.Най тъпата опорна точка е тази която е подхващате в момента , да се оправдавате защо не било реагирано преди 2 година , а защо не е реагирано на заплахата му от преди 2 месеца , че ще стреля по деца.ОСТАВКА
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лудият е имал опасно оръжие с голям калибър ОТ 10 ГОДИНИ. ПО ЗАКОН ОТ 2012 г оръжия от тоя вид са незаконни. Трябвало е да бъдат предадени в полицията или принудително извзети от полицаите. Защо това не е станало в 2012 г?
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи инструкциите са били да има поне един убит полицай и трима ранени, а престъпникът да бъде напълнен с куршуми...!