До премиера: Спазили са инструкциите в Лясковец

Прокуратурата искала да вкарат Савов в лечебно заведение още през 2012 г.
Обновена: 14 мар 2014 17:21 | 14 мар 2014 16:53,
53
До премиера: Спазили са инструкциите в Лясковец
Снимка: БТА

"Докладвано ми е, че са спазени всички инструкции при операцията в Лясковец". Това каза премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации във връзка с проведената полицейска акция днес, при която загина полицай, а други трима бяха ранени.

Премиерът подчерта, че за днешната операция е имало съдействие на прокуратурата. Орешарски не е бил информиран за този случай преди и всичко, което знае за него, е от информацията, оповестена тази сутрин от вицепремиера Цветелин Йовчев.

Още по темата
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебно производство срещу Петко Савов за убийство на полицейски служител при и по повод изпълнение на служба. В момента се извършват следствени действия и огледи, разпитват се свидетели, назначени са експертизи.

Още през 2012 г. от окръжната прокуратура във Велико Търново е отправено искане за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов. Мотивите са постъпилите множество жалби от негови съседи.

На 15 март 2012 г. е била планирана специализирана операция с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма и Института по психология на МВР за задържането му, но поради разпореждане на главния секретар на МВР акцията не е била реализирана.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, психично болен мъж се беше барикадирал в дома си в село Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията. Един от полицаите, участвали в операцията, беше убит, а други трима пострадаха. Драмата продължи 5 часа и завърши с обезвреждането на стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
18
 
! Отговори
Негражданин преди 10 години
Е да ви имаме инструкциите. То ако при всяка операция, да не дава господ, има убити и ранени полицаи то по-добре закривайте цялото МВР. Как ли се чувстват редовите полицаи в момента според вас г-н Орешарски, кой ще тръгне според вас в акция и за какво. Да умре за нищо, за това ли. Да ви имаме и експертите и безочието и наглостта. Във всяка една нормална Европейска държава до момента оставките щяха да бъдат поне ДВЕ. Не разните му там "специалисти" да се изявяват като ТВ звезди. СРАМ, СРАМ, СРАМ.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи докладвано ако си бяхте на място ти , вътрешният министър и гллавният секретар на МВР трябваше да сте там още в 6ч сутринта а не да се изявявате като медийни звезди . Та главният секретар в 9ч още пътуваше на там или докато стрелят по полицаи и деца вие си спите .ОСТАВКА на ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА МВР И ПРАВИТЕЛСТВОТО
2
5
 
3
 
! Отговори
ДОСТОЙНИ УЧЕНИЦИ! преди 10 години
ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА! В АМЕРИКА ДОРИ В УЧИЛИЩАТА СТРЕЛЯТ И ЦЕЛИ КЛАСОВЕ ИЗБИВАТ. ПРЕВЪРТЯЛИ КИЛЪРИ ИЗЛИЗАТ ТАМ НА УЛИЦАТА С АВТОМАТИ И ТРЕПЯТ НАРЕД. НИКОЙ НЕ Е ИСКАЛ ЗАРАДИ ТЕЗИ УБИЙСТВА ОСТАВКАТА НА ОБАМА. ПРОСТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ПРИЕЛИ, ЧЕ ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА. ДЕМОКРАЦИЯТА ИСКА ЖЕРТВИ. ВИЕ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПРИ ДЕМОКРАЦИЯ, НО ДА ИМАТЕ СИГУРНОСТТА ОТ ТОТАЛИТАРНО ВРЕМЕ. ДА ВИ ИМАМ ДВОЙНИЯ ЛИЦЕМЕРЕН, ФАЛШИВ МОРАЛ! ИСКАТЕ НА ДВА СТОЛА ДА СЕДИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
грешката е в стрелеца че е сбъркал мястото трябваше да почне от НС и да мине през МС