Шестима преводачи ще работят към полицията в Слънчев бряг

Те ще останат на работа до края на активния сезон
9
Шестима преводачи ще работят към полицията в Слънчев бряг
Снимка: Булфото, архив

Шестима преводачи ще работят този летен сезон в районно управление "Полиция" в курорта "Слънчев бряг", съобщи началникът на управлението Стайко Манев.

Четирима са с английски език, а по един ще е с немски и с руски.

Преводачите ще бъдат назначени на шестмесечни договори и ще работят в управлението до края на активния туристически сезон.

Това лято ще има и допълнително командировани полицаи в курорта. Една част от тях ще обикалят алеите на колела. Освен за джебчии и хулигани, полицаите ще следят за незаконна търговия, нарушаване на обществения ред и загубени деца на разсеяни туристи.

На разположение в курорта ще бъдат 13 служители от областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", каза директорът й комисар Васил Василев. Пожарникарите ще работят на 4 смени.

Противопожарните автомобили, които ще дежурят в района ще бъдат 3 - с една повече от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждате ли резултата от българското образование. Млади полицаи учили 12 г. англ. език не могат да проведът елементарен разговор на английски. Направен е експеримент с 12-то класници, повечето не могат да напишат "здравей" на англ. ез. Колко пари са инвестирани в дванадесет годишно обучение по англ. ез, от пети клас се учи дори втори език. В БГ всичко е имитация на дейност и отбиване на номер с трагични резултати.
7
2
 
1
 
! Отговори
Башпромоция преди 10 години
Преводачите ще превеждат туристите от единия тротоар на другия.
6
8
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
Световния работен език е английски , и в днешно време е срам било то ченге или друг човек до 50 години да не знам и да не може да разбере елементарно един чужденец ако те попита къде е най близката аптека или иска да се оплаче на патрул че току що са му откраднали портфейла.
5
15
 
6
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
Трябва да си малоуме, че да си губиш времето, за да учиш руски!Няма да ходиш в Сибир!Сял свят учи английски и за съжаление дори африкансите знаят по-добре от нас английски.Преди години показаха едни девойчета, начервени,нагласени, учили четири години английски,журналистът ги помоли да напишат на дъската четири думи на английски и те бяха нещо от сорта:Yess, sex и още нещо, като половината бяха с грешки!Ей това сме ние-българите, вторите по интелект след евреите!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хем живот, хем оборот! Дай Боже всекиму! А руския го знаем. Ако не го знаем, пак ще го научим, този път и с малко бой.
3
6
 
12
 
! Отговори
nulan преди 10 години
Ха, ха. Анонимен. Руският вече в България е страшно дефицитен. Децата от руските гимназии вече не могат да прочетат руски вестник или да разберат руска телевизия. Иначе илюзията,че го знаем е пълна.Това го зная от практика- нали с руски си изкарвам хляба. наскоро един бизнесмен, учил навремето руски си мислеше,че го знае и не нае преводач за една кореспонденция с Русеия и това му струва доста пари. Иначе руснаците са на светлинни години пред нас, особено в културата.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преводачите ще смъкнат сума пара и са назначени все наши хора.Половината полицаи на границата, половината в Слънчев бряг.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! Няма нужда от английски ,немски или руски преводачи ! Тия ги владеем.Трябват преводачи на румънски, иврит,шведски и подобни непознати езици