Почина жената, нахапана от питбули в Русенско

Експертиза ще установява дали смъртта е от кучешките ухапвания
11 апр 2014 16:53, Анисия Иванова
71
Почина жената, нахапана от питбули в Русенско
Снимка. Архив: Булфото

Осемдесет и пет годишната Димитра Г. от русенското село Червена вода, която беше нахапана от два домашни питбула, е починала снощи в русенската болница. Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Инцидентът стана на 29 март по обяд, когато жената отивала до магазина и минала покрай къщата, където са се разхождали животните. Двата питбула прескочили оградата, нахвърлили се върху нея и я нахапали по ръцете, лицето и краката. След инцидента пострадалата бе приета в болницата в критично състояние и с опасност за живота.

Още по темата
Въпреки всички усилия, които лекарите са положили - с интензивно лечение и с грижи, тя е починала, обясниха от болницата.

Говорителят на Районната прокуратура в Русе Радослав Батанов заяви, че се провежда разследване за извършено престъпление по  чл. 325 в, ал.1 от НК срещу 62-годишната А.К., като към момента обвинение не е повдигано. 

След смъртта на жената е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали тя е настъпила от причинените от кучетата травматични увреждания по тялото.

Ако това се установи и се съберат достатъчно доказателства за вината на лицето в извършване на престъплението, ще бъде повдигнато евентуално обвинение по член от НК, който предвижда до пет години затвор и глоба до 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
32
 
! Отговори
антихрист преди 10 години
пратих и спасението смърт
61
8
 
32
 
! Отговори
Феликс преди 10 години
Има хора , който си отглеждат тарантули и отровни змий в къщи и не могат да им се нарадват.Да им е сладко, обаче ако такъв си пусне любимците да се разхождат на улицата би било логично (според мен) да се примени към него евтаназия посредством подковани ботуши.Не разбирам , каква е разликата между тях и тези с бойни кучета, генетически селектирани да са убийци.
60
8
 
33
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
Abe v tolkova dirjavi tia porodi sa zabraneni.....Edin put ,ne vzehme edin hubav primer ot zapada ,,,,Samo prostotii
59
8
 
40
 
! Отговори
ние сме.. преди 10 години
Срам за депутатите,ако и сега не забранят бойните породиНищо няма да направятВ една песен се пееше:"Ние сме безнадежден случай"
58
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убийци, забранете бойните кучешки породиСега -собственикът да влиза в затвораТой и без това е свикнал да живее изолиран - щом се е оградил с тия хищници,които се развъждат за незаконни боеве
57
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да я прости жената!
56
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кучкарите са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЧОВЕКОМРАЗЦИ,отдавна съм се убедил,,,те си имат страст-да се *** с псетата ,да им говорят на мама,и да плюят на правата на всички други хора !!! Пълна забрана на всички ,бойни породи и забрана за развъждането им,а ако това не помогне САМООРГАНИЗАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО И БОЙ ПО КУЧКАРИТЕ И ПСЕТАТА ИМ СЪС СОПИ,,,!!!!
55
8
 
49
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
кучетата в затвора, а собственика да се убие, или обратното, което е по удобно.
54
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
трябва да сложат една петолъчка на логото на сайта.
53
25
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да я прости жената. Наистина много тъжно.Но защо веднага започва една омраза към кучетата. Да, станал е инцидент, трябва да се направи проверка и да се изясни, който трябва да си поеме отговорността. Но не сте прави да заклеймявате всички кучета. Имам един приятел с питбулка- уникално добро куче е, даже е много лигава. Въпрос на възпитание е и за какво ти е кучето- дали е приятелче или го обучаваш да се бие, или да е агресивен пазач
52
14
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да доживееш до 85 години и да умреш от кучета, развъдили се под егидата на Евро-атлантически ценности.
51
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАМОРДНИЦИ НА ВСИЧКИ ОПАСНИ ПОРОДИ КУЧЕТА Омръзна ми да гледам в паркове и градинки *** КОМПЛЕКСАРИ , които разхождат чудовища с зейнала паст Въпрос на време е да се случи отново подобен инцидент , този път с МАЛКО ДЕТЕ Минала събота в южния парк ръмжаха питбули пред 2-3 годишни дечица Когато родителите се разкрещяха в и изпаднаха в ужас се дотътри някакъв *** по анцунг ,който рече :Амчи то добрико Да ви таковам мамата комплексарска
50
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO KOGA 6TE SE TURPQT T.N."KU4KARI"-LUBITELI NA BEZDOMNITE I DOMNITE MASTII 4IITO "LUBIMCI" IZPOSRAHA STRANATA, IZPIOQDOHA STARI I NEVINNI HORA? SEGA TOZI ***, STUDENTA, KOITO IZGLEGDA6E KATO *** ILI SI E *** ZA A GLEDA DVE TAKIVA KU4ETA.KAGETE, NE E LI KOMPLEKS ZA MALOCENNOST ZA DA GLEDA6 I SE GORDEE6 E PITBULI, ROTVAILERI I DRUGI OPASNI PORODI.V ZAP.EVROPA E ZABRANENO DA SE GLEDAT OPASNI PORODI. SEGA NA IDIOTA DA MU SE KONFISKUVA KU6TATA, PRODADE I PARITE NA NASLEDNICITE A TOI V ZANDANA
49
9
 
55
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Значи бабата е почукала на металната врата с бастуна , но вратата е на комшийка , а не на собственика на кучетата . От звука кучетата са се подразнили . Къде баба на 86 години ще ти се занимава да дразни кучета . Просто оградата е била много ниска и кучетата са я прескочили . Гледах репортаж по телевизията и това е обективната истина
48
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вместо да подклаждат етнически конфлити, по-добре с улични кучета да стопят населението на България до 5 млн."Ку-ку-руку-ку :). За последните 20 г. я има, я няма 20 човека загинали от кучета и стотина нахапани. За сметка на това убитите от хора само за месец-два са в пъти повече, а за загиналите в катастрофи, предвид избиване на нечии комплекси са по 1000 на година. За пострадали не ми се говори.
47
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност прави сте (имам предвид клакьорите). Вместо да подклаждат етнически конфлити, по-добре с улични кучета да стопят населението на България до 5 млн., както е предвидено вНационалната стратегия "Ран-Ът".
46
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Нов Закон"Нов Закон , забрана на кучета извън двора на имота , а бездомните кучета прибрани или избити"Странно тия бездомни кучета откъде са се появили? Материализирали са се от нищото или са изхвърлени на улицата бивши домашни любимци и потомци на домашни любимци.Проблемът не е кучето, както се опитваш да си втълпиш. А ако приложим твоето решение по отношение на истинския проблем до какво решение ще доведе?
45
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Питбули, както и още няколко породи бойни кучета, са изтребени във Франция преди 10-12 години. Но френски феминистки активно поддържат в българия уличните *** да нападат хората."Като избиеш питбулите или даже всички кучета ще си решиш ли проблемите? Като от оръжие и мощни автомобили умират хиляда пъти повече хора от тези, убити от кучета какво правим?Замисли се кой е виновен - оръжието или човека, който го държи и дърпа спусъка.
44
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ico - 46Няма да стане баш тъй. "Не ги храня един месец, пускам ги (да убият тоя дет ми е несимпатичен) и ми дават 5 г. условно"Тук с пет години условно няма да минеш. В горния случай говорим за причиняване смърт по непредпазливост, а примера, който даваш е предумишлено убийство. Предвид, че ще е квалифициран състав отиваш на 15-20 г., доживотен или на доживотен без право на замяна :))).Чети братчед, вместо да пишеш глупости. Не са виновни кучетата, а хората.
43
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питбули, както и още няколко породи бойни кучета, са изтребени във Франция преди 10-12 години. Но френски феминистки активно поддържат в българия уличните *** да нападат хората.