Бутат незаконни постройки в Столипиново

Около 50 лавки, фризьорски салони, солариуми ще бъдат изчистени
25 апр 2014 08:27, Анисия Иванова
125
Бутат незаконни постройки в Столипиново
Столипиново. Снимка, архив Булфото

Мащабна акция срещу незаконните постройки започва тази сутрин пловдивдската община в квартал Столипиново. Тя ще бъде осъществена с помощта на жандармерия.

"Операцията" е с начало 9:00 часа и се очаква в нея да бъдат съборени между 30 и 50 постройки, предимно павилиони, навеси, нелегални лавки, фризьорски салони, солариуми, гаражи и магазини за хранителни стоки.

90 процента от всички сгради в квартала Столипоново са незаконни според общината. Тя не може да премахне тези, в които живеят хора, защото ще наруши правата им.
Според районния кмет Петър Петров собствениците на незаконните обекти вече са предупредени.
Акцията ще струва около 20 хил. лева на местната администрация, като парите са от собствения бюджет.

На мястото на съборените незаконни бараки ще бъдат изградени зелени площи с пейки. От местната власт обещават да предоставят на всички желаещи законни парцели за изграждането на търговски обекти. Всеки може да се яви на търг, но трябва да си плати.

Според жителите на квартала обаче общината няма право да събаря незаконните им постройки. Хората се готвят да защитят незаконните обекти с телата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
14
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Свиквайте с действителността и не се подигравайте на ***, те са бъдещето на тази държава реално. В момента 60% от родените деца са ***, утре ще станат 80-90%. Ако не са *** утре ще умрете от глад, защото няма кой да ви изработи пенсиите, а децата ви ги изгонихте навън с вашия комунизъм и русофилия.
74
1
 
17
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Срамувам се че съм българин в страната на ***.Преди време Тиквун тръгна да събаря големите вили и да снима имотите на богаташите с вертолет.Не е лошо , но всички *** квартали са незаконни и там никой не плаща и стотинка на хазната.В същото време милиони от нашия джоб влизат в джоба на крадливите ***.Вместо за пенсии на родителите ни , *** взимат парите ни за да се възпроизвеждат."Нема такава държава"-химн на РБ!
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тия пък за кво са им солариуми?ба си дрогираните ***..али...
72
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-мръсното племе в историята на човешкия род!
71
1
 
10
 
! Отговори
акуд преди 10 години
хахаах щяли да бутат солариуми в цинаската махала е тва е най - тъпата статия , или поне не знаех че сигините ползват тез уреди
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** V INDIA, OTKADETO SA DOSHLI.
69
0
 
25
 
! Отговори
Заралия преди 10 години
Елата да видите какво става в Стара Загора, *** незаконни гета се разрастват главоломно, стотици са къщите построени последната година, на място където имаше сташно красиви гори! Унищожиха се боровите гори, около Зеления град, декари - декари унищожителна сеч!
68
0
 
21
 
! Отговори
ямболец преди 10 години
В Ямбол *** си живеят в собствен град.Там всичко е незаконно построено.Контролен орган не е влизал никога, а всека втора къща върти търговия.Никоя власт не ги закача , защото гласовете им са сигурни.Сегашния кмет дори им асфалтира незаконния квартал с нашите пари.Е как да не се срамуваш , че си българин когато *** ядат хляба на децата ни , а властта се крие.Мразя тази *** държава.Браво на софиянци и дано съборят всичко ***.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СОЦИАЛНИ ГРИЖИ, *** SA NAI- UDOBNI ZA BSP. *** PRI ***.
66
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, дето ще убива, че и затварят магазина, да каже колко данъци е платила, колко осигуровки и т.н. Щото и аз искам да въртя бизнес, без да плащам на държавата нищо. Въпросния незаконен обект не само трябва да бъде затворен, а и глоба би следвало да плати.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективенЗа съжаление и това няма да помогне. Ще започнат да заплашват директорите и учителите /те и сега го правят/ да не пишат отсъствия на ***. Тая *** не се интересува от образоване. Проблема е, че държавата нехае... Нямали работа. Има работа, ама те не искат да работят, търсят лесното.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От евророма получават пари от ЕС пращат пари ,само и само да си ги държим тука От тук получават помощи и отделно ток не плащат вода, само смучат като *** и реват .ЕС е решил *** държава да им направят тук .Сорос под фондация ги подпомага Никъде го няма това,в къщи палати живеят незаконни Време е българина да протестира ,а не само да си пишем по форумите
63
0
 
37
 
! Отговори
Bg. преди 10 години
А *** която обясняваше ,че ще убива българи няма кой да я прибере на топло за закана за убийство?Ако българин го каже за *** ще го арестуват веднага.Ей за това ще стане *** ,а не България.
62
0
 
3
 
! Отговори
До Работещ ром преди 10 години
Никой разумен човек няма да възрази срещу това, за което пишеш.И ти самият знаеш, че се налагат санкции и за тези неща. Ако някъде не е наложена глоба или не е премахнато онова, което е незаконно направено, то е защото не е подаден сигнал, а съответните служби не са догледали какво се върши.
61
0
 
20
 
! Отговори
VALIANT преди 10 години
*** ***! Гадни *** същества! Време беше да се вземат мерки и да се набута тая необразована, нахална и миризлива *** в някое бунище!Общината заедно с незаконните постройки и тях да измете от лицето на земята.
60
18
 
2
 
! Отговори
Работещ ром преди 10 години
Хубаво нещо е това спазване на законите, но какъв е този двоен аршин?Ще рушим незаконните постройки на ромите, но няма да пипаме незкконото остъкляване на балконите на българите, незаконно сложените климатици и т.н.Като се спазват законите нека важат за всички!
59
7
 
6
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 10 години
*** СИ ИСКАТ БОЙКО БОРИСОВ !
58
0
 
25
 
! Отговори
Стела преди 10 години
Искам да попитам репортера Благой Бекриев защо подмина с мълчание думите на една цеганка,че ще трепят българи защото те имали работа а ***-не...Защо Бекриев не извика веднага полицаите които се разхождаха наоколо за да приберат тази *** за назидание на всички останали
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха, м..гал в солариум! Безценен майтап. :)))
56
0
 
13
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Значи ако детето не ходи на училище , то не може да получи служебна бележка от училището за детски . Значи аз предлагам допълнителна санкция да се спират и социалните помощи на цялото семейство като наказание за отсъствието от училище . Тогава ще изядат големия бахур . щото те повечето не ходят на училище но получават социални помощи .Ще видите тогава как ще тръгнат масово на училище и няма да правят по толкоз деца щото трябва да ги пращат на даскало