Махат пропускателния режим в Слънчев бряг

Спряха и таксите за преминаване в зона "Слънчев бряг – изток"
Обновена: 8 май 2014 14:18 | 8 май 2014 13:07,
12
Махат пропускателния режим в Слънчев бряг
Снимка: Reuters, архив

Отпада планираното от "Слънчев бряг" АД въвеждане на пропускателен режим в курорта от 1 юни. Окръжната прокуратура в Бургас е разпоредила премахване на пропускателния режим в курорта, съобщават от Съюза на собствениците – Слънчев бряг.

Прокуратурата е постановила също, че дружеството „Слънчев бряг“ АД няма право да събира такси за преминаване в зона „Слънчев бряг – изток“.

Планираното въвеждане на пропускателен режим и такси от „Слънчев бряг“ АД от 1 юни 2014 г. е незаконно, пише в съобщението до медиите.

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг уведомява всички хотелиери, собственици на заведения и магазини, че не трябва да заплащат за влизането на превозни средства в курорта.

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг от години изпраща сигнали до главния прокурор и до регионалния министър с настояване прокуратурата да отмени пропускателния режим за автомобили в курорта, който е наложен от държавното акционерно дружество “Слънчев бряг”.

Според хотелиерите и търговците обаче режимът създава проблеми за работата им през активния сезон.

Преди две години Окръжната прокуратура в Бургас излезе със становище, че държавното дружество не нарушава закона с установения режим. От Съюза на собствениците обаче смятат, че ръководството на държавната фирма превишава правата си и по този начин затруднява обслужването в комплекса.

Преди месец Съюзът на собствениците в Слънчев бряг обяви, че ще започне преговори с държавата за пълно отделяне на курорта "Слънчев бряг" от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Като основни аргументи се посочват, че таксите, които община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат. 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Слънчев брягпропуск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой изобщо ходи в този пренаселен, бетонен и надценен курорт? На мен като ми каже някой, че е бил на почивка в Слънчев Бряг му се смея на акъла, с тия пари можеш и до Испания да се разходиш на море, а изживяването няма да е толкова балканско и мутренско.
10
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Е за туй туристи няма, а и персонал вече няма !
9
0
 
8
 
! Отговори
за Витков! преди 10 години
3/4-ти от този бардак трябва да бъдат сринати и изравнени със земята. След това едно яко залесяване и чак тогава можем да говорим за курорт.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После се чудят защо българските туристи бягат в Гърция....
7
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
и после защо ходя на почивка в Гърция ...
6
0
 
26
 
! Отговори
Дордата преди 10 години
Усилено се набират говедари за предстоящия сезон в Слънчев бряг, тъй като и това лято наплива на *** от Великобритания, Германия и Скандинавия ще е голям!
5
1
 
34
 
! Отговори
Редовен клиент преди 10 години
До Анонимен 3Аз съм от Бургас и....на 100% подкрепям казаното. Изключително долнопробен курорт. Западняците и скандинавците там правят всичко, което никога не биха направили в техните си страни - пикаят из градинките,повръщат и хвърлят *** по централните улици целодневно
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То за лятото направо си трябват сини каски там
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAKVOTO I DA STANE TOVA MQSTO VINAGI VECHE SHTE E SBIRSHTINA OT NARKOMANIZIRANI I PIQNI CHUJDESTRANNI I BALGARSKI OTREPKI.TOVA MQSTO OTDAVNA E NAI OTVRATITELNOTO PO RODNOTO CHERNOMORIE.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре сложете сензори на пунктовете за пиратки, че тия англичани не са добре с мозъка.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромските партизански отреди трябва необезпокоявани от никого да си вършат работата. Прави са от прокиратурата. Сигурно доста добре са им заплатили за решението.