Стафилококи причинили хранителното отравяне на децата в Банско

Кухнята в хотела остава затворена до второ нареждане
5
Стафилококи причинили хранителното отравяне на децата в Банско
Снимка: Булфото, архив

Вторично замърсяване на храната със стафилококи е причина за стомашно-чревното неразположение на децата, които бяха приети в болница в Разлог с хранително отравяне, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Резултатите от лабораторните изследвания на ОДБХ- Благоевград от взетите проби от храната и повърхностите в кухнята на хотела в Банско категорично сочат, че вторично замърсяване на храната със стафилококи е единствената причина за стомашно-чревното неразположение на част от децата от столичното училище.

Още по темата
Кухнята остава затворена до второ нареждане, като е издадено предписание за извършване на основно хигиенизиране на обекта.

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение.

Както Dnes.bg съобщи, в началото на месеца 12 деца от софийско училище бяха приети с хранително отравяне в болницата в Разлог. Две от тях имали съвсем леки оплаквания и са били освободени същия ден, а останалите техни съученици бяха изписани на следващия ден.

Децата са от софийско училище и са били в Банско на зелено училище. Те са трети клас и са на 9 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
ДЯДО ГОШО преди 9 години
НАРИЧА СЕ ХРАНИТЕЛНО ЗАРАЗЯВАНЕ А НЕ ОТРАВЯНЕ ОТ СТАФИЛОКОКИ ????????
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стафилококови бактерии казвате!? А коя е бактерията за производство на млечни продукти? Не е бацилус булгарикус, а е бацилус стрептотококус термофилус. тя всеки ден нанася вреда на вашия мозък, а в купа с Е-та, гипс и др. неща набутани в млечните продукти нещата стават катастрофални. За това българите са много болни и ще изчезнат, Не е вярно, че СТРЕСА е причината за високата заболеваемост и смъртност. Храната, напитките и отровения въздух с биологичното оръжие КЕМТРЕЙЛС са причината.
3
2
 
4
 
! Отговори
здр. инспектор преди 9 години
Ако е така източника е някои от персонала. Да не забравяме , че контрола се извършва под "вещото" ръководство на ветеринарите от "Агенцията по безопасност на храните" , довчера бъркащи в кравешките ***. Това беше сътворено от празноглавите гербаджий , които отнеха приоритетите от Здравеопазването и в момента незнаят как и по какъв начин се действа при хранително отравяне. Търсят бившето ХЕИ защото пълни профани в тази дисциплина. Превантивния контрол въобще липсва, защото не ги вдява
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутро-Банско с цени като за англичани, французи и германци , а на персонала по 500 лв. заплати пожелавам им от все сърце тая зима пак да карат на изкуствен сняг като миналата той господ си знае работата.
1
0
 
13
 
! Отговори
НЕДОВОЛЕН преди 9 години
Ми напишете името на хотела най-накрая!