Четирима души се издирват във Варна след пороя тази вечер

Бедствено е положението в район "Аспарухово"
Обновена: 20 юни 2014 08:20 | 19 юни 2014 21:09, Елка Василева
107

 

Снимка: Булфото

Четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град, съобщиха от полицията в града.

От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Приливна вълна с височина 3 метра е заляла „Аспарухово“, съобщи по Нова тв жителка на квартала.

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

В район "Аспарухово" е наводнена централната зона, което възпрепятства движението на градския транспорт, съобщи Максим Тодоров от общинската фирма "Градски транспорт". Със закъснение с около 40 минути се движат автобусите по няколко линии в града и околностите. На ул. "Николай Ханчев" има закъсала кола, която пречи на прибирането на тролейбусите в депото, работи се по отстраняването на проблема. Огромна водна маса се е събрана в района на гаровия площад в града.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улици са наводнени, има закъсали автомобили. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в квартал "Аспарухово". Два екипа на общината и работници от частна фирма започват работа по отводняването, съобщи БТА.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър.

Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията, съобщи МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
валя преди 9 години
Аз съм от варна и аспарухово е на няколко метра във владиславово само валеше и това стана заради отсичането на горите тъпите *** дет отсичат
72
0
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
защо се чака нещо да се случи......!!!за всичко си иска поддръжка!!! ако имаше нормална отводнителна система - нормални пътна система - нормалн0 мислене щеше да прогресираме!!!
71
0
 
12
 
! Отговори
Симо преди 9 години
35 литра на квадратен метър не са голям дъжд. Имало е и 120 литра, но не са ставали такива трагедии. Явно причините са други - изсечени гори, стари и запушени канализации. *** в реките. Отклонени милиони за водни огледала вместо за подобряване на сигурността - народ гласуващ като стадо години наред за доказани мошеници и сега ни остава само да палим свещи ли? Писна ми.
70
8
 
6
 
! Отговори
АТ преди 9 години
Портних, веднага в следствието пор такъв! Затвор за герберасткитеКалинки като тебе!
69
6
 
7
 
! Отговори
синоптик преди 9 години
Явно и природата е против това престъпно правителство. На пук на всички БСП-ДПС-Атака искат да са на власт даже и България да се затрие. Да ама не. Народа иска да се махнете доброволно или по другия начин ще ви махнем.
68
18
 
6
 
! Отговори
HAARP преди 9 години
Това е предупреждение от САЩ и то за добро. Трябва да скъсаме веднага всякакви връзки с руската ***!
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България такива дъждове скоро не е имало. Загледайте се в облаците и светкавиците-някак неестествени са. Какво се случва?
66
2
 
11
 
! Отговори
диоген преди 9 години
Убеждавам се че българина мисли много повърхностно-ЗАЩО ТРИ месеца вали всеки ден Това не е било от 100 години Няма реколта няма туризъм ИМА наводнения изровени пътища паднали дървета
65
0
 
2
 
! Отговори
чвор преди 9 години
До 86Факт,като го прочетох първия път не ми прозвуча иронично,но вече бях написал коментара
64
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че братската Русия и Император *** отново ни помагат с един голям х*й.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чвор, иронията на пича е явна, ама...
62
0
 
5
 
! Отговори
tragedia преди 9 години
Kato vi cheta komentarite i savsem me obhvashta strah za badeshteto na Balgaria...tuk govorim za chiveshki tragedii a te sednali s bolnite si mozaci da pishat za gerb bsp dps .....*** palni,kak s takiva utrepki yazi darjava shte se opravi,gnili davi dushite ot vatre i mozacite vi sa bolni....horata stradan, dali ***,balgari,turci kakvo znachenie ima-hora sa....Protivni ste mi, pliua v licata na vsicki vi,a Gospod shte se pogriji za ostanaloto P.p-Vodata e kalns,zashtoto se sticha ot
61
1
 
1
 
! Отговори
чвор преди 9 години
До 76С такива като теб нямаме никакъв шанс да станем нация...
60
4
 
16
 
! Отговори
БПЦ преди 9 години
Това е Божие наказание за содомисткия парад.Сега ще си имаме гейпарад по време на бедствие.
59
2
 
7
 
! Отговори
мен преди 9 години
Жалко, много жалко.За съжаление това е в резултат от безхаберието на държавата.Не се почистват коритата на реките,не се поддържа инфраструктурата, на никой не му пука за нищо
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То да беше само аспарухово , цяла варна е наводнена . Вместо водата да се оттича в шахтите от тях извираше по околовръстното и беше истински ад .
57
10
 
3
 
! Отговори
Не ми прекъсвайте СП преди 9 години
В с.Варна канализация нямате ли си още?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен63И ти да потънеш в дън земя,който гроб копае сам пада в него
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗЧЕЗНАТ ЛИ ЕВРЕИТЕ НЯМА ДА ИМА ВОЙНИ ,НО ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ
54
24
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
Изчезне ли САЩ, забрави за нови видове лекарства, нови комп. операционни системи, нови генератори на екологична енергия, иновации в интернет мрежите и т.н.