Доброволци от страната помагат на бедстващите във Варна

20 пловдивчани отиват на място, в Благоевград и Габрово събират помощи
23 юни 2014 12:56,
21
Доброволци от страната помагат на бедстващите във Варна
Снимка: БТА

Двадесет доброволци от Пловдив заминаха тази сутрин за Варна, за да помагат на жителите на кв. "Аспарухово", които пострадаха от наводненията. Те са от доброволческия клуб "Пловдив 112", който бе учреден наскоро, пише БТА.

В групата участват и двама районни кметове - Ральо Ралев на район "Северен" и Петър Петров на "Източен".

Още по темата

Доброволците заминаха с лопати, кофи и гумени ботуши в два микробуса, осигурени от общината. Те ще останат във Варна до края на седмицата.

На сесията на Общинския съвет в четвъртък ще се гласува предложението Пловдив да отпусне финансова помощ от 100 000 лева за пострадалите от бедствието.

В Благоевград се открива доброволчески пункт за събиране на дарения в помощ на пострадалите, съобщиха инициаторите. Пунктът ще бъде отворен днес от 08:00 часа до 18.00 часа на ул. "Стефан Стамболов" номер 8, офис номер 4.

Предвижда се събраните като дарения трайни хранителни продукти, дрехи, хигиенни и почистващи препарати и други вещи и материали да бъдат изпратени с куриер до Варна и Добрич на 24 юни.

Всеки благоевградчанин или живеещ в района може да донесе някаква помощ за пострадалите от бедствието.

Общинската администрация в Габрово отваря днес пункт за набиране на продукти, инвентар и вещи от първа необходимост, които ще бъдат изпратени на бедстващите, съобщиха от общината.

Пунктът е в приемната на администрацията на пл."Възраждане" 3, а работното време е от 10 до 19 часа всеки ден в рамките на работната седмица.

От администрацията се обръщат с призив към гражданите на Габрово и към местните фирми да дарят консерви, трайна храна за пряка консумация, млека за бебета, памперси, почистващи, превързочни и дезинфекционни препарати, матраци, постелки, възглавници, както и инвентар за разчистване на тинята и наносите от наводненията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
БУРГАС преди 9 години
До раффАБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ВАС!!! НЕ МОЖЕ ВИНАГИ *** ДА СА НА ПЪРВО МЯСТО...А БЪЛГАРИНА-КУЧЕТА ГО ЯЛИ-ДА ДОКАЖАТ,ЧЕ ПОСТРОЙКИТЕ СА ЗАКОННИ-ТОГАВА ПОМОЩ!!!!
15
0
 
4
 
! Отговори
КОПИ ОТ ОЧЕВИДЕЦ... преди 9 години
*** СА НАРЕДЕНИ НА ОПАШКА ЗА ПОМОЩИ...,А БЪЛГАРИТЕ ИМ ЧИСТЯТ КЪЩИТЕ!!!!!!!! СРАМОТА! БРАТЯ БЪЛГАРИ!!! ДО КЪДЕ СТИГНАХМЕ?? НЕ СТИГА,ЧЕ ГИ ХРАНИМ...НЕ СТИГА ,ЧЕ ВЗИМАТ ПО 5 ПЪТИ ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВАТА,НЕ СТИГА,ЧЕ НЕ РАБОТЯТ,НЕ СТИГА,ЧЕ НИ КРАДАТ И УБИВАТ,ИЗНАСИЛВАТ СТАРИТЕ НИ РОДИТЕЛИ ЗА 2 ЛЕВА... А И СЛУГИ ИМ СТАНАХМЕ!!! АМИ ПАРИТЕ КЪДЕ МИСЛИТЕ,ЧЕ ЩЕ ОТИДАТ?? В ДЖОБОВЕТЕ НА МРЪСНИТЕ ***, А НЕ В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ БЪЛГАРИ....!!! СРАМОТА ДРУГАРИ ПОЛИТИЦИ!!! СРАМОТА!!! СРАМОТА!!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До StenlyЕми точно за това думите на кмета на Варна "Държава няма" са най-верни от всичките писаници до тук!!!!Боко дигна хеликоптерите и даде 1милион от субсидията за с.Бисер и бе распнат от Серльо и Мазньо, а те половин Варна и цяла Добруджа ги нема и тех също ги нема!!!!Бил той тиква, мутра и т.н. но сто пъти по-адекватен от Олигофренов и сие!!!Незабавна оставка и господ да ни пази от БСП-ДПС-ДС и антихриста Волен
13
0
 
3
 
! Отговори
рафф преди 9 години
пострадалите са крадливи ***! никакви помощи и обезщетения ако не докажат законност на постройките и платени данъци! ако им платите, ще сте смешни и жалки!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доброволци от страната и чужбина.Видях по телевизията младежи от Германия и Великобритания въоръжени с лопати, ринеха калта изцапани до уши.
11
0
 
5
 
! Отговори
Stenly преди 9 години
Супер неадекватно поведение,с марка БГ.Кого ли изненадва това? В нормалните държави,си има кризисен щат ,който би трябвало да загради целия район и да не се допускат граждани до местопроизшествието. Държавата би трябвало ,с необходимата техника, да почисти и обезпаразити района(нещо като карантина),за да не се заразят гражданите. А какво се прави в БГ?Точно обратното. Гражданите са оставени да разчистват (кой чисти ,кой краде), и няма да се изненадам ако пламне епидемия.
10
0
 
7
 
! Отговори
АА преди 9 години
БЪЛГАРИТЕ ЧИСТЯТ, *** ПЛЯЧКОСВАТ ИМУЩЕСТВАТА , КАКТО И ЧАСТ ОТ ДОБРОВОЛЦИТЕ. КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА?
9
4
 
4
 
! Отговори
глас преди 9 години
Единствено помагай,ако неможеш поне не пишете глупости за да делите хората!
8
1
 
4
 
! Отговори
глас преди 9 години
Вие дето пишете тук-там ли сте за да давате мнение-в манастира край Бургас "Св.Богородичка"-сутринта като отидох имаше 1 българин и 6-7 роми от ТИТАН които казаха ,че не им се заплаща защото се водил почивен ден-не съм ромка ,а съм БЪЛГАРКА -впоследствие дойдоха още доста хора
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne zabraviaite che i Boiko Borisov e chovek na ***!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** nikoga ne sa prevarzani kam nichia zemia. Te obichat vsiaka zemia kadeto moje beznakazano da se krade i da izpolzvat glupavite zakoni
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВъзмутенаOt ciala bBalgaria da otida vsichki koito iskat da vzemat uchastie v izgonvaneto na *** vav Varna, sled tova ot Plovdiv i drugi gradove . Bunta protiv darjavnia nespravedliv zakon koito hrani paraziti triabva da obhvane cialata strana ! BUNT ! dokato ne smeniat konstituciata i ne izkarat tezi gnidi vpili se v narodnata sofra.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na plovdivchani i nai veche na kmetvete koito veroiatno sa iniciatorite. Dano ima oshte balgari s dusha sarce i jelanie za pomosht.
3
0
 
20
 
! Отговори
Възмутена преди 9 години
Няма *** в ботуши да разчистват, а цяла България ще им чисти незаконните къщи.Ох до кога все те са нуждаещи хора в тази държава,до кога ще вземат помощи и после цяла нощ банкет, а на другия ден даже и сватба имаше. Пиявици нищожни.Все те са ощетените.*** *** живееща на гърба на работещия българин.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А *** къде са?!Защо някой трябва да им разчиства, за да имат повече време и сили да мародерстват ли?Защо техните *** големци не сформират *** бригади от цялата страна, които да отидат във Варна да помагат? Нали повечето *** са безработни, защо, вместо да безделничат, не отида доброволно да помагат на братята си?Ама така сме ги научили - все някой им е длъжен да се грижи за тях!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ***-доброволци участват в акцията?