БЧК раздава пакети с помощ на пострадалите в "Аспарухово"

В тях има хигиенни материали, консервирана храна, бельо
1 юли 2014 12:45, Анисия Иванова
4
БЧК раздава пакети с помощ на пострадалите в "Аспарухово"
Снимка: БТК

Доброволци от БЧК във Варна започват от днес раздаване на готови пакети с помощи по адреси на пострадали при бедствието в квартал "Аспарухово". Това съобщи председателят на областния Червен кръст в крайморския град Илия Раев, цитиран от БТА.

Той уточни, че има изготвени списъци, знаят се точните адреси на пострадалите, знаят се и хората, настанени в Социално-учебния професионален център във Варна. Раздаването на пакетите ще се осъществява с представител на общината.

Още по темата
Нуждаещите се ще получат хигиенни материали, консервирана храна, кърпи, бельо и други необходими неща. Раев съобщи, че в момента в пострадалия квартал са необходими лозарски пръскачки, за да могат да се дезинфекцират улици, дворове и др. По-късно днес през деня ще бъдат освободени от митницита и тировете с помощи от турския град Бурса.

В "Аспарухово" предстоят два много важни етапа - възстановяване на постройките, които няма да бъдат събаряни и набавяне на покъщнина, каза зам.-председателят на областната структура Юлиан Страшимиров. Той посочи, че БЧК има потвърждение от повече от 10 стратегически спонсора за доставка на бяла и черна техника и кухнеско оборудване.

Проблем пред БЧК-Варна продължава да е липсата на складова база, където да се складират помощи за нуждаещите се. Според Раев е крайно време БЧК да получи такъв склад за бедствия, в който да има приготвени всички необходими неща, които да се използват в случай на нужда. Той каза, че в момента организацията използва складове, предоставени от приятели на доброволците от БЧК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е разумно решение - помощите да се раздават по адреси, съобразно с това, колко хора са законно регистрирани като живущи на съответния адрес.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За *** и *** с предимство
1
0
 
5
 
! Отговори
ЗНАЧИ преди 9 години
ромите(турците) ще НАМАЖАТ ПАК