Миков иска пътят Видин-София да е приоритетен

Така ще се възползваме от геостратегическото си положение
Обновена: 6 юли 2014 15:57 | 6 юли 2014 14:00, Красимир Ангелов
53
Миков иска пътят Видин-София да е приоритетен
Снимка: БТА

Когато на ден през "Дунав мост" 2 влизат 30-40 хиляди автомобила, държавата трябва да се концентрира спешно върху главния път Е-79, или Европейски коридор номер 4, в участъка от Видин до София, за да се възползва от геостратегическото си положение, призова председателят на Народното събрание Михаил Миков при откриването на обходния път на Враца.

Той посочи, че това е първостепенен приоритет, върху който трябва да положат усилия както днешното правителство, така и следващите.

Михаил Миков посочи, че изграждането на обходния път на Враца е първата стъпка, а следо това продължава изграждането на обходния път на Монтана, а през следващите дни трябва да започне строителството на обхода Димово-Ружинци.

"Дунав мост"2 се превърна в едно изключително важно съоръжение за България, което поставя по друг начин геостратегическото място на България на Балканите и връзките между Гърция, Турция и Европа, и затова днешното и всяко следващо правителство трябва да положат усилия за подобряване на пътната инфраструктура в участъка София-Видин", коментира Миков.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева,  председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков, областният управител на Враца Венцислав Василев и кметът на общината Николай Иванов откриха обходния път на града.

Новото съоръжение е с дължина 6817 м, а инвестицията в него е 14,6 милиона лева. На пътя, който е част от трасето на път Е-79, са изградени пътен възел с подлез, кръгово кръстовище и железопътен прелез, както и други съоръжения. Строителните дейности са извършени за около година и половина с финансовата подкрепа на оперативната програма "Транспорт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Видински преди 9 години
И кмет на Герб беше, и той правеше страшни далавери, и на БСП е и той прави далавери. Е нема братче кой да им каже нищо, а ако ида пред съвета и му избия всички зъби, веднага ще ме осъдят! Е не е ли да те е яд. Ако знаех как и б***м_б* щех да направа ама не знам как!
41
1
 
4
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
И ГЕРБ и БСП са от един дол трънки.Във Видин има надлез готов да падне и затвори жп линията.И ГЕБ беше на власт,както и БСП и надлезът от 10 години така си стой неремонтиран.Партиите са вр3едни за България.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименмутрата построи част от нагистрала Тракия и довърши Люлин,започната от БСП
39
1
 
4
 
! Отговори
ахаа преди 9 години
мииковв чорап мръсен гаден и гнусен къде беше досега, че то4но преди изборите се сети *** да агитираш за северозападналата част и з р оод .да се вземете със маичето нали сте си лика прилика стан ишев ще ви кумува доган може дави изненада със подарък изотзад-за повече инфо питай станишката.опитевн е
38
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До един българинНе знам кои са по "безскрупулни", но е факт че в района нищо не се прави от години. И ако в България е зле във Видинско е в пъти по зле
37
2
 
5
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Последният ми коментар беше до номер 41. Забравих да го добавя. Който твърди че само БСП били печелили изборите в Северозападна България, че е бастион на комунизма само на БСП.Да, това беше вярно до известно време. Докато ГЕРБ не навлязоха в политиката.А според моето мнение, комунистите от ГЕРБ са по-безскрупулни от комунистите от БСП.Защото от БСП не се правят чак на такива "капиталисти" каквито се правят тези от ГЕРБ.
36
2
 
5
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Забрави да споменеш и ГЕРБ покрай БСП. Не са само комунистите от БСП. И комунистите от ГЕРБ също вече печелят симпатизанти там.Да не би Искра Фидосова да не е оттам - от Михайловград, а?Остава да кажеш сега, че е от Хасково?
35
3
 
3
 
! Отговори
един българин преди 9 години
А дано да направят нещо. Най-после от София до Видин да има първокласен път.Номер 37: За София - варна също е болна темата и то отдавна. Но и там ще бъде по-сложно, и парите ще са много повече, и ще иска много време да се дострои. Но дори поетапно да се пускат нови участъци пак ще е някакво постижение.А пътят от София до Видин трябва да се направи най-малкото защото вече функционира отдавна мечтания мост над Дунав. Иначе няма да има полза.
34
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Видинско е най-комунистическия район в България. В историята на общината на парламентарни избори не е печелила друга партия. Още ли вярват хората на ***, че ще ги оправят. Най-бедната област не само в България,ами в целия ЕС. Гласувайте и на тези избори пак за БСП. Докога ще спите?
33
1
 
8
 
! Отговори
влах преди 9 години
тоя пиандурник знае ли какво са 40000 автомобила на ден.Точно 27 на секунда или 1600 на час.То бива *** комунисти ,но тоя направо кърти.Замириса на избори и лакардиите тръгнаха.***
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северозaпaднaлa Бългaрия-бaстион нa бсп.Току що по новa дaвaхa едно журнaлистическо рaзследвaне зa видин. Тaм сa големи шaмпиони в дaлaверите.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
30
3
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Според мен трябва да донаправят магистралата София- Варна.А от Русе до Шумен пътя да стане магистрален, или поне 4 лентов скоростен път, а не както е сега- трилентов, с междинна лента, която се сменя на всеки 1-2 километра. Ама те си знаят.
29
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Бойко к'вото е построил тия не могат да го боядисат!
28
4
 
13
 
! Отговори
дамн преди 9 години
***, Е-79 е приоритет на Европа от 60 години!!!Ама този нали е пътник и започна да открива топлата вода. Очаквам да се изцепи в близките дни и за участъка около Кулата /Гърция/
27
3
 
10
 
! Отговори
Плачещ от пленума преди 9 години
Изтъкахме си платното ритнахме / на БСП / кросното. Това направи великия лъжец Станишев. Осигури си топло местенце в Брюксел купи си дворец в Швейцария и сега със сладки приказки изчезва. Уж милеел за партията и Държавата . И докато милееше стана милионер, а баба Гицка от Долно *** кара с пенсия от 130 лв.
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Строителните дейности са извършени за около година и половина с финансовата подкрепа на оперативната програма "Транспорт"." Плюете Бойко, а едва успявате да отворите стартираните при неговото управление проекти. Миков, кажи едно наздраве за Бойко!
25
3
 
15
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Много почтени и нормални хора се отказаха да изразяват мнение в този сайт.Това, че администратора, *** са равни на червения *** или може би и на чорбаджията изедник според думите на 80 % от комунистите-социалисти са зле с пиара нищо не определя. Трябва да знаете, че след изборите когато Моника си замине за Брюксел вие ще сте на борсата. Апропо а Станишко и мутреса Моника ще са в Швейцарския си замък за сметка на баба Гицка от Долно *** която е с пенсия от 130 лв. и гласува за БСП с надеждата пенсията да и стане 134.50 лв. Айде дано сте ме разбрали.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали асфалт не ядяхте комунистите, а сега пък сте се снимали на прощаване с 6.8 км двулентов път като гледам едвам ще се разминават по него. Пет човека са застанали на диагонал по него от осевата линия, а има място за още двама. Пътя на счупените огледала 2.
23
2
 
6
 
! Отговори
111 преди 9 години
господа вие където сте на тия меките столове и с твърд характер ,кога ще постройме Румънско път за Варна там е голяма далавера защо се бавите