Разследваме причините за катастрофата, обяви Лазаров

Създадена е организация за извозването на пътниците
12 юли 2014 18:01, Красимир Ангелов
23
Разследваме причините за катастрофата, обяви Лазаров
Светлозар Лазаров. Снимка: Булфото

Създадена е организация по извозването на ранените от влаковата катастрофа в местната болница в Стара Загора, обяви пред БНР главният комисар на МВР Светлозар Лазаров във връзка с тежкия инцидент при ж.п. гара Калояновец.

"Конкретна информация за причини, причинно следствени връзки от гледна точка на самата катастрофа не мога да дам, тъй като това е вече част от експертизи, разследване и така нататък”, уточни Лазаров, който пътува към мястото на инцидента.

Той бе категоричен, че от страна и на местната, и на централната власт, са вложени доста усилия и е осигурено е извозването с автобуси на пътниците, които в момента се намират на гара Калояновец.

Осъществена е координация и с Министерството на транспорта и Министерството на здравеопазването.

Както Dnes.bg съобщи, машинист загина, а 15 души бяха ранени след тежка влакова катастрофа на входните стрелки на гара Калояновец, община Стара Загора. Установено е, че са дерайлирали локомотивът и първите 4 вагона на влака, като единствено последният е останал на релсите.

Във влака от София за Варна са пътували около 160 пътници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКЪДЪРНИК
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май Нострадамус е Огнян Стефанов,който вчера зададе 25 въпроса,единият от които е до прокуратурата,във връзка с жп инфпаструктура.
14
1
 
3
 
! Отговори
А преди 9 години
ОНЯ ВЛАК КАТО СЕ ЗАПАЛИ И ВЪТРЕ ВСИЧКИ ГОРЯХА КАТО ФАКЛИ ИЛИ ХРИСТО БИСЕРОВ НЯКОЙ МИНИСТЪР ИЛИ ОТНЕПКА ПОДОБНА ДА Е ОСЪДЕН ЗА НЕЩО НИЩО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕННО УПРАВЛЯВАЩИТЕ.......НА ДОГАН *** НА ДС НЕГОВИТЕ ДУМИ ЧЕ РАЗДАВА ПОРЦИИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА АКО Е ГАРМАНИЯ ТОЙ *** ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА И ЩЕ ГО ПОМПАТ С ВИСКИ В ДУПЕТО С КОЖЕНИ ПРЪЧКИ
13
2
 
13
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Няма да пандизят никакви ***. Ще има разследване докато се забрави, както с влака край София. А ако започнем системно избиване на евреи, ще забележим покрай многото полужителни промени като край на робството, че *** ще си стоят по гетата.
12
3
 
2
 
! Отговори
демонократ преди 9 години
До демократНе се гаври с нещастието на младия 37 годишен човек,оставил 2 сирачета.Комунисти му се привиждат в тикватана щрокавия дедо,дето трябва да мре ,вместо младите.
11
1
 
4
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Е вми задьржаха царя им и сега си отмьщават краставите ***.На Ви сега костенурки.Нали усьдиха човека.А Тея кой ще ги сьди
10
2
 
6
 
! Отговори
монк преди 9 години
Сегя ще обявят машиниста за виновен понеже е мъртъв и така ще се потули работата. Ако някой друг загинал ,например пътник, можеше и него да обвинят, както при изгорелия влак преди време уж някой си бил сложил дезодоранта на парното. А истината е че нашите влакове пътуват с 40-50км.ч максимум въпреки многото пари потрошени за ремонти.
9
1
 
3
 
! Отговори
шст преди 9 години
Светлю Лясковски има опит в разследване на смъртни случаи.
8
6
 
1
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Машиниста само е бил комунист русофил.Това ще е най основателната причина за катастрофата.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още няма резултат от разследването на изчезналата жп линия край София, да не говорим за Червен бряг, Кнежа и сега Стара Загора.
6
2
 
4
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ЧАКАЙ,ЧАКАЙ,КАК ТАКА НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРИЧИНАТА,ЗА СТАБИЛИТЕТА НА БАНКИТЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ИЗХОЖДАШЕ,ТА СЕГА МНОГО ХОРА ИЗГОРЯХА С ПАРИ,АМА ЩОМ ЩЕ ВАРДИМ РОМСКИЯТ ЕЛЕКТОРАТ ПРИЧИНИТЕ СТАВАТ НЕЯСНИ,ПАК ЕКСПЕРТИЗИ И ПАК ЗАМИТАНЕ НА *** КРАЖБИ
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причините са ясни:Едни "хора" са си брали джелезо. И липсват или ***, или болтове, каквото са могли да отмъкнат.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на Маймуняка, който е длъжен да осигури безопасността на влаковете!
3
2
 
7
 
! Отговори
кондуктора преди 9 години
цитат "Проектът за рехабилитация на линията Пловдив Бургас се изпълни по Оперативна програма Транспорт. Стойността на отсечката Михайлово Калояновец е над 35 млн. лв. и позволява скорости от 160 км/ч"
2
3
 
47
 
! Отговори
11 преди 9 години
***, Лазарооов! КРАДЛИВИТЕ ВИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ СА ВИНОВНИ!!! :((((((
1
2
 
6
 
! Отговори
fur преди 9 години
dano da ima nagradeni bg policai s gramoti za dobre svarshena rabota!