Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч

Композицията е била управлявана от помощник-машиниста
Обновена: 13 юли 2014 15:29 | 13 юли 2014 09:54, Александър Попов
142
Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч
Снимка: Impact Press Group

Влакът София-Варна се е движил с голяма скорост и това е причината за катастрофата край гара Калояновец. Скоростомерът е бил разчетен и той сочи, че в момента на инцидента влака се е движил със 100 км/ч, при ограничение 40 км/ч, информираха от Националната компания "Железопътна инфраструктура", цитирани от Нова телевизия.

Още по темата
Стана ясно още, че композицията е била управлявана от помощник-машиниста.

По-рано през деня министърът на транспорта Данаил Папазов разкри, че машинистът е изключително опитен, докато помощник-машинистът само от няколко седмици имал право да управлява влак под надзор.

Директорът на БДЖ Християн Кръстев също потвърди, че най-вероятната причина за инцидента е несъобразената скорост на влака.

Около 2 млн. лева ще са щетите след влаковия инцидент. Наблизо е имало река и е можело да стане много по-тежка трагедия, ако влакът е паднал от моста в нея.

Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, коментира още Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много плоско ми звучи отговорността да се прехвърля върху помощник-машиниста, оставя се впечатление, че едва ли не малкият му опит е причина за това. За да получи разрешение да управлява влак, не вярвам да е толкова ***, че да минава със 100 през такъв участък.
41
1
 
26
 
! Отговори
123 преди 9 години
при 100 км/ч щеше да има много жертви, нещо друго трява да е.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 47: ПОДХОДИТЕ КЪМ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И СПИРКИТЕ НА ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ СЪЩО СА МОДЕРНИ! САМО ЧЕ ИМА МАЛКИ ЗАВОЙЧЕТА! ПРИ СКОРОСТ 100 КМ В ЧАС ЕДИН РЯЗЪК ЗАВОЙ НАДЯСНО ИЛИ НАЛЯВО ПРЕДИЗВИКВА СЕРИОЗНИ ЦЕНТРОСТРЕМИТЕЛНИ СЛИ, КОИТО СА ИЗВЕСТНИ СЪЩО КАТО ЦЕНТРОБЕЖНИ! ДИНАМИЧНИТЕ НАТОВАРВАНИЯ СА ГЕОМЕТРИЧНО ПРАВО ПРОПОРЦИОНАЛНИ НА МАСАТА И СА ОТРИЦАТЕЛНИ! ТРЯБВА ЛИ ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ПО НАТАТЪК? ОПИТАЙ СЕ ДА ВЛЕЗЕШ ОТ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ В НЯКОЯ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С 100 КМ/Ч БЕЗ ДА СКАЧАШ В/У СПИРАЧКАТА!!!
39
3
 
16
 
! Отговори
бивш жепеец преди 9 години
виждал съм вагони след катастрофа при 70 - 80 км/ч . ако този влак се е движел с 100 км/ч в момента на катастрофата нямаше да има само 1 загинал , щяха да бъдат поне 50% от пътниците.
38
1
 
34
 
! Отговори
Човек преди 9 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! Даже да е ескпрес, който не спира на тази гара, няма машинист, който да мине със 100 км през отклонение! Нито помощник. Според мен,професионалист съм, или стрелката не е обърната правилно, или са свалени крепежните болтове от релсите. И за да се запази "електората", се хвърля вината на машинистите, като най- дребните риби в случая. А нищо чудно и самият релсов път след ремонта да не е бил в ред и да се прикриват изпълнителите, гушнали маса пари.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1337: ОГРАНИЧЕНИЕТО СИГУРНО Е ЗАЩОТО ВЛИЗАШ В ГАРА, НАСЕЛЕНО МЯСТО! ТИ КАТО СИ ЗАРЕЖДАШ КОЛАТА В БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА ДА НЕ БИ ДА ВЛИЗАШ В НЕЯ СЪС 100 КМ/Ч? ЗАРАДИ ТАКИВА ВЪПРОСИ И НЕОСЪЗНАТИ ЛИЧНОСТИ В БГ НА ДЕНОНОЩИЕ СТАВАТ ПО 40 КАТАСТРОФИ ПО ПЪТИЩАТА И НЯКОЙ СИ ОТИВА ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
8
 
9
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
извинете се на ***, кахърляци! Писахте тук, че *** гепили релсите, а в крайна сметка вашата немарливост и безотговорност се проявиха отново.
35
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Страх да няма!Стига глупости! А Тиквата като беше, какво се случи? Успя ли да предотврати самозапалванията, катастрофите, наводнението в Бисер??? Аман от манипулации! Всичките в парламента и зивън него са едни и същи тарикати.
34
1
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Не знам обаче как се разбра че са били пили.Как така след 40 години великите журналисти които са публикували този пасквил са разбрали че в кръвта на двамата има алкохол след като са били телата на Котков и Гунди целите обгорели.Браво на " великите журналисти " те са по- добри от всички следователи.
33
2
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Чисто нови релси са сложени , но с максимална скорост 40 км/ч помощника просто няма опит в малоумията . Същото и с шосето към Варна където имаше едно село с няколко хиляди указателни табели на всеки метър сложени и се следва открай до край 40км/ч в обезлюденото село!
32
7
 
7
 
! Отговори
Ива преди 9 години
До АнонименТочно така е няма как да минеш през гарата със 100 км тези мотриси едвам вдигат 90 км а максимума им е ограничен на 120 км ако не ми е грешна информацията и то на прав път(релси). Всички телевизии гръмнаха за да изместят общественото внимание от по-важните теми на деня за БАНКИТЕ. Сега акцента е катастрофата на влак с един починал, което не малко , но всеки ден по пътищата загиват много хора и няма кой знае какъв интерес към тях. Това е мое мнение разбира се.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да си приказваме в Мангалия не съм чул досега да има виновни за нещо това е стрената на неограничените възможности в която никой никога зе нищо не е виновен, така наречения мутро-псевдо-съд си папа заплатки, бонусчета и подкупчета и си щрака с пръсти цял ден не вършейки работа и за 5 пари та така 100 км/ч 200км/ч, релсите ,*** и т.н. като теглим чертата накрая ще се окаже че всички са невинни.
30
0
 
15
 
! Отговори
. преди 9 години
Нека питат пътниците. Мисля че всеки може да каже дали влакът се е движил със 100 или с под 40 ...
29
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
До Анонимен;Това си спомня за трагичния 30 юни 1971 г., когато в катастрофа край Витиня загиват легендарните футболисти Георги Аспарухов и Никола Котков, художник-фотографът Петра Атанасова от Пазарджик. Тя е и единствената, която успява да документира жестокия пътен инцидент, потресъл цялата страна, при който алфа ромеото на Гунди се блъска челно в резервоара на ЗИЛ, който изскача от страничен горски път и ненадейно се озовава пред колата на футболиста. От удара резервоарът на камиона избухва в пламъци, които обхващат и колата на футболистите.
28
0
 
4
 
! Отговори
НКЖИ преди 9 години
Само хора които разбират за какво става на въпрос да пишат от страна на техническите параметри или предположенията към тях!
27
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам. 100 км. въобще не е малка скорост, всички вагони щяха да продължат по инерция и сега да са някъде из полето.
26
2
 
2
 
! Отговори
до 25-26 преди 9 години
До Анонимен;е ти беше с тях и знаеш колко са били пияни и са бързали за мач!и пияни ще ходят да играят мач,алооо дрегер не трябва има кръвна проба за целта но никой не им е взел такава.тук има неспазено предимство
25
4
 
5
 
! Отговори
akud do 24 преди 9 години
Разбирасе че всичко идва от спестяване на материали какво очакваш от обръча от фирми на ромската партия дпс . дпс ограбват Българските данъци....
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 31Оставаше и на обяд да пие по някоя ракия с обяда си.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 18За съжаление Гунди е българският Гаринча. Огромен талант и алкохолът ги затрива и двамата.