Няма опасност за стената на язовир "Огоста" край Монтана

Не е вярно, че се е скъсала, заявиха местните власти
4
Няма опасност за стената на язовир "Огоста" край Монтана
Снимка: Булфото, архив

Няма никаква опасност от скъсване на стената на язовир "Огоста" край Монтана, заявиха в изявления от областната и общинската управа в Монтана. Поводът за тях са разпространявани слухове в интернет.

От двете институции заявяват, че след "сигнала" за скъсване на стената веднага е направена проверка на място, която не е констатирала подобно нещо.
 
Към момента състоянието на стената на яз. "Огоста" се наблюдава денонощно. Количеството на водата в язовира е нормално за сезона и няма място за притеснение и паника, обявяват от областната и общинската управа в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Монтанаязовир Огоста
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Нормално ??? преди 9 години
Кое е нормално за сезона , след тези дъждове, наводнения и валежите продължават ?Нормално е да е сухо през август и гроздето да зрее !И покачването на водата ви е нормално и ПОДГИЗВАНЕТО около Язовирните стени ви е нормално !Всичко ви е нормално !
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох , какво е това бе хора добре ли сте?След като се е пуснал слух, че стената на язовир " Огоста " се е скъсала ???Са отишли на проверка ??? И казват , не се е скъсала !!Ами ако се беше скъсала , щеше да повлече тия дето правят проверката -чак до Дунава ??До какво ниво на водата в Язовира , стената може да издържи ???Водата , винаги за сигурност , трябва да е под това ниво ? Отводняват ли се язовирите ?Укрепват ли се стените на язовирите в България ? И в интервал , на колко години?
1
0
 
1
 
! Отговори
Your biological dad преди 9 години
Най-много да ни изкъпе... И без това се е запрашил града след ремонтите.