Мизия има шанс за пари от ЕС при щети над ? 41 млн.

Засега пораженията са за ? 30 млн., но не са описани всички
Обновена: 13 авг 2014 18:02 | 13 авг 2014 18:02,
53
Мизия има шанс за пари от ЕС при щети над ? 41 млн.
Снимка: БТА

Мизия може да кандидатства за финансова помощ от Европейския съюз, ако щетите в региона надхвърлят 41 млн. евро. Това обяви еврокомисарят по реакция при кризи Кристалина Георгиева. Тя посети тежко пострадалия град заедно с вътрешния министър Йордан Бакалов и председателя на БЧК Христо Григоров.

Още по темата
"До 12 седмици трябва да разберем дали щетите в региона надхвърлят 41 млн. евро, за да се кандидатства за помощ от фонда за солидарност на ЕС", каза Георгиева.

Областният управител Венцислав Василев съобщи, че по първоначални данни нанесените щети са за 30 млн. евро. Той обаче допълни, че в тази сума не са включени щетите в общините Бяла Слатина и Мизия, защото тяхната оценка още не е завършила.

В този регион най-разумното е да бъде подготвена комплексна програма за възстановяване и за превантивни мерки срещу друго бедствие, каза Георгиева. Тя участва в заседание на кризисния щаб, разговаря с евакуирани хора от наводнените квартали и посети някои от засегнатите къщи и имоти в града.

По-рано днес кабинетът отпусна по 10 000 лева за близките на жертвите на наводненията във Враниловци и Мизия. На заседанието на правителството като гост присъства и Кристалина Георгиева. Тя беше номинирана от служебния кабинет за втори мандат в Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни лъжи за някакви си помощи- от еса да вземеш пари е все едно да отскубеш косъм от свинска п.утка!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мизия има шанс за пари от ЕС при щети над ? 41 млн.Засега пораженията са за ? 30 млн., но не са описани всички***I koi izmisli tazi suma? OKazva se che ako v Angliia se navodni palata na kralicata to tia momentalno mozhe da poluchi pomoshti. Za da stane tova v Afrika shte se nalozhi da byde zalqta cqla dyrzhava. E, slava bogu che KriStalina e "bylgarka"...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ще ги докарат до 40,9999 млн.и помощи - дръжки
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да се чудят как да вземат пари от ЕС ,те само спъват нещата за да мачкат народа .План Ран -ът все още работи
21
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ВИЦ УЖАС.......
20
0
 
13
 
! Отговори
sergestands преди 9 години
Как така сега се разбра, че помощи за бедствия се дават само ако щетите са над 41 мил. евра.Като дойде време да дават парата тези еврогейци взеха да го усукват.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ПОСТ Е АБСОЛЮТНО НЕНУЖЕН,БЕДСТВИЯ ИМА САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ,А ТАЗИ НИЩО НЕ ПРАВИ ПО ВЪПРОСА,НА КОГО ЕНУЖНА ТОГАВА ГОСПОЖАТА ??? ПУСКАХА НИ ХААРП И Я СЛОЖИХА ТАЗ ТУКА КАТО БУФЕР
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мизия имa шaнс единствено зa среден пръст ес.Тези брюкселски бюрокрaти освен дa говорят друго не птaвят.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА КАКВА СТОЙНОСТ БЯХА ЩЕТИТЕ В СЪРБИЯ ЧЕ, ТАКА СКОРОСТРЕЛНО ИМ ДАДОХТЕ КИНТИ ? ПАК ДВОЙНИ СТАНДАРТИ
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте на богатите с къщи за по 10 милиона евро в Западна Европа и в София, а останалите - на ***.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесно е да се подготви "комплексна програма за възстановяване и за превантивни мерки срещу друго бедствие", но в какви срокове и кой ще я финансира. Без тези параметри става въпрос за празнодумство. Програмите за финансова помощ на ЕС не работят. Факт. Дали ще се правят срещи и заседания няма никакво значение. Хората нямат вода за пиене. Позор и нагло лицемерие!!!
14
0
 
8
 
! Отговори
анархист преди 9 години
тая тьотка,само масрафа за транспорта от европа до мизия ,и по обяди и туй онуй за нея и придружаващите я курбанджии,може половината къщи да ремотнира...
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да станат 41 мл. всички идете там и се таковайте в центъра на Мизия.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и още към 25: а тая нашенската п+тка *** мое ли да даде некакви така пояснения по въпросите? - или лиже нечии работодателски?
11
2
 
11
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Еххх....що народ из центъра *** София преглъща и се облизва, като чете как се задава лапане! Ха на бас, че дори и да отпуснат тези пари, до Мизия няма да стигнат и 2 млн. Евро! Останалите 39 ще ги делнат в столицата! А преди това поне 100 пъти медиите ще хвалят сталинка, герб, роско и 'загрижения' ес! Смях!
10
2
 
11
 
! Отговори
Най-възмитения антие преди 9 години
Ако щетите не са точно 41 568 327,86578432190876543657890125678943256 евро ням да видите и една стотинка обещетение, гадни, долни Българи. Няма Европа да се занимава с щастието ви. Вие не влизате в плановете за бдещето й.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой знае ли:1/ кой и как е определил тази сума от 41 милиона евро за "щети в ТОЗИ регион"; 2/ кой и как определя границите на т.н. "пострадал регион"?!; 3/ тези 41 мил. евра еднакви ли са за всички държави на ЕС и еднакви ли са границите на "регионите"; 4/ а съобразени ли са тези "41" с цените тук и нейде из богаташките ЕСтрани и със стандарта?! - щото нашите къщета я струват 5 х. Е, я не, нашите 50.на трета ръка мепесета я струват колкото едно германско возило - я не.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
неоколониална ни работа.
7
1
 
5
 
! Отговори
ро преди 9 години
Дупето на женския макак ще лъсне!У-У! А-А!Ще има ли хубава банана?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
английски зам министър си дал оставката, че със 120000 паунда не можел да живее със семейството си в Лондон. Ако наводнението беше там в някой квартал , същите щети щяла да ги изчислят на милиард и да се излеят българските и други *** от малките държави там. Затова ни спират еврофондовете, да пренасочват парата при тях си. Нямаше нужда да идваш до България, за да не свършиш нищо. Ходи си на Варадеро и Брюксел.