Бяла черква остава под полицейски контрол

Ситуацията се нормализира, но органите на реда остават
Обновена: 20 авг 2014 14:25 | 20 авг 2014 14:20,
38
Бяла черква остава под полицейски контрол
Снимка: архив Impact Press Group

Бяла черква остава под специален полицейски контрол заради напрежението в града. Докога полицията ще остане там няма да бъде съобщено от съображения за сигурност, съобщи БНТ.

Във вторник жителите на общината обявиха, че искат изселването на четири ромски фамилии заради непрестанния им тормоз над хората в района. Те събраха над 700 подписа за това, получиха подкрепата и на кметицата си Албена Тодорова. От прокуратурата още вчера обявиха, че няма законодателна разпоредба, според която ромите да бъдат изселени.

Още по темата
И в нощта срещу сряда в Бяла черква имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия.

Ситуацията постепенно се нормализира, но полицията ще продължи да контролира поведението на ромските фамилии. Хората в града признаха, че полицейското присъствие им дава повече сигурност, каквато не са имали от години.

“С полицията сме по-спокойни, обезателно трябва да има полицаи тук, защото тези хора са невъзможни, абсурд!”, сподели един от жителите на града. Според друг обаче колкото и да е спокойно, това е временно положение, защото ромите се държали изключително нагло.

Кметът на община Павликени Емануил Манолов призна, че едва ли ще бъдат намерени законови мерки, с които проблемните фамилии да бъдат изселени. Той обясни, че семействата са собственици на недвижими имоти в града. Според него всички институции трябва да положат усилия ромите да бъдат приобщени и социализирани.

Възнамерявам да проведа лична среща с главата на този род, за да си изясним нещата, каза Манолов. Той обясни, че властите ще се опитат да ги приобщят с добро. „Но ако размириците продължат, ние ще бъдем безкомпромисни”, каза кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
Нали знаеш, че в САЩ отнемат децата на родители, които са под 18 г.Неотдавна у нас имаше някакво ТВ-предаване по този проблем. Наша социална работничка, поучително занарежда, че на малолетните и непълнолетни майки от ромски произход им помагали много хора в отглеждането на децата им, защото семействата били многобройни и повечето хора в тях не работели!От това съди какъв е халът на "компетентността" на кадрите, работещи в бълг.соц.служби! Ще поощряват оставането на деца при малолетни родители!
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 25Аз не помня българин да е плащал някога за нещо! Нали трябва да минем по тънката лайсна,щот сме най-големите тарикати на света. Затова българин в чужбина означава просяк!
19
0
 
8
 
! Отговори
Поместете информачия преди 9 години
Информираха ни, че 700 жители на Бяла черква настояват за изселването на 19 нагли, безнаказано вилнеещи хулигани, обединени в 5 ромски семейства.1. Някой от тези 19 човека работи ли?2. На каква обща сума възлизат месечно социалните помощи, които тези 5 семейства получават?Та да знаем колко плаща данъкоплатецът, за да осигури на 19-те гамена възможност спокойно да си безделничат и да тормозят цяло селище!
18
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 9 години
До Анонимен -прав си но тя вече не се нарича България ,турскомонголскопакистансо е нищо повече , ама сега я давидим като няма българи кой ще плаща данъците на всички тези крадци и ПРЕСТЪПНИЦИ на една цяла нация
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 12 Братле,ти не можеш да построиш дори кучешка колиба! Не се изхвърляй,решението е со кротце,со благо и много кютек!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Положението в *** наричана все още България е катастрофално. "Новините" не са нищо друго освен криминална хроника. Тук застреляли някой, там асансьор убил жена, другаде някой пиян сгазил на пешеходна пътека човек, банка фалирала, кмет присвоил /откраднал/ пари, бабичка дала пари на ало измамници, натровили деца с негодна храна и т. н. и т. н. Нищо друго не се чува в БГ. Неволно се сещам, че преди 25 г. новините бяха: открили завод, изнесена продукция за износ, построена ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ и т. н
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кметът на община Павликени Е.Манолов призна, че едва ли ще бъдат намерени законови мерки, с които проблемните фамилии да бъдат изселени. Той обясни, че семействата са собственици на недвижими имоти в града. Според него всички институции трябва да положат усилия ромите да бъдат приобщени и социализирани..."Прави впечатление, че не ромите, а институциите трябва да положат усилия!!!За подобен гьонсуратлък преди повече от 140 г. Ботев беше казал: "Ти го чакаш да се роди, а аз викам - умряло е!"
14
0
 
21
 
! Отговори
Цитирам преди 9 години
На 05.02.2014 г. АТАКА предложи непълнолетни лица , които имат деца , да не получават помощи . НЕДОПУСНАТ ДО ЗАЛАТА ! (това го цитирам от документите с всичките предложения на АТАКА които бяха отхвърлени от герб , бсп и дпс и такива като това предложение "недопуснат до залата ) направете си сами изводите кой храни тези ...........роми !
13
0
 
18
 
! Отговори
Според мен.. преди 9 години
До всички коментиращи Според мен е необходима смяна на съдебната система , както има такива случаи в други страни. Изриване на старите и корумпирани кадри и нещата може и да потръгнат ,с тази съдебна система в този и вид няма шанс дори един.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯКогато получат наказанието: <ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА> тогава са на издръжка от всички нас- работещите. Затова плащаме данъците, за да храним тези които всеки ден ни крадат.
11
0
 
34
 
! Отговори
Богдан Филов преди 9 години
Дори и пехотинци,танкове и хиликоптери да сложат-файда!Като си тръгнат пак ще бъде същата свинщина. Идеята е да се сложи край на тормоза. Вместо това те само замазват положението времемено. Нужни са крайни мерки!
10
1
 
36
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Аз знам решението на проблема ! Нека да бъде построен новият Аушвиц !
9
5
 
31
 
! Отговори
да си спомним преди 9 години
Това е цената на евроатлантическите "ценности" и т.н. бг демокрация.На времето при лошия бай Тошо ,всички *** работеха и слушаха.
8
2
 
13
 
! Отговори
CA преди 9 години
Аз лично не знам за такъв недвижим имот устойчив на ***
7
0
 
25
 
! Отговори
freelancer преди 9 години
не мога да разбера как "държавата" толерира шепа ***....или у панделата или да се махат изобщо от страната ни
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От това, което показаха в репортажа по телевизията снощи, се вижда как едни *** искат да бъдат изгонено от селото други ***- страхотно недоразумение.
5
0
 
23
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Какво значи нагло държание!!!!!!Ако са извършили престъпление да ги арестуват и у панделата по 4-*** в килия да не заемат място!!!!нещо тук не ни се казва всичко!!!!!!!!!!!
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да се вдигаме!Някой гоуем да организира шествие в селото с елементи на бой!Идвам!Нека да отидем там 5000 човека и да изринем ***!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na srestata glei da mu reznes kvitanciata
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според него всички институции трябва да положат усилия ромите да бъдат приобщени и социализирани."Тоя нещо не е с всичкия си.