Ремонтират нигерийски самолет у нас, нямало опасност от ебола

МЗ успокои: Основен източник на заразата е само болният човек
38
Ремонтират нигерийски самолет у нас, нямало опасност от ебола
Снимка: архив, Ройтерс

Приемането на самолет от Нигерия не крие здравни рискове във връзка с вируса ебола, успокояват от Министерството на здравеопазването.

Ведомството е било уведомено от ръководството на Lufthansa Technik София за предстоящо пристигане у нас на самолет на нигерийския авиопревозвач за планов ремонт.

Епидемията от ебола, избухнала в няколко страни от Западна Африка, сред които и Нигерия, взе 1350 жертви, а над 2000 души са заразени.

Експертите от Министерството на здравеопазването са предоставили цялата нужна информация относно начините на предаване на вируса ебола, както и основните мерки за превенция на заразяването с него.

Характеристиките на вируса са такива, че основен източник на заразата е само болният човек с разгърната клинична картина чрез различните телесни течности, в които вирусът се намира в големи концентрации, уточняват от здравното ведомство.

Други начини на предаване на заболяването като обикновен контакт, въздушно-капков механизъм, предаване чрез насекоми и др. не е регистриран до момента. Освен това вирусът е нетраен на външни влияния, унищожава се бързо от всички дезинфектанти.

Според МЗ поради посочените особености приемането на самолет за ремонт не крие рискове за предаване на заболяването нито на персонала, който ще извършва ремонта, нито за населението в съответната страна.

Важно е да се отбележи също, че в Нигерия са регистрирани ограничен брой случай (10), вследствие на внос на заболяването от Либерия и не е допуснато масово неконтролирано разпространение на заболяването, допълват в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Айван преди 9 години
Започвам да се чудя как така американците имаха веднага готово "чудодейно" ефикасно лекарство и какво се говори в сатанистките/глобалистки кръгове на привържаниците на евгениката (изтребването на човечеството)
23
0
 
9
 
! Отговори
Айван преди 9 години
Има една приказка - "Не вярвай на нищо преди да е официално опровергано". Щом се говори че опасност няма опасността е твърде реална. И на първокласници ще им е ясно че при такава смъртоносна и заразна болест която заплашва да се превърне в епидемия която може да опустоши Европа подобно на епидемиите от средните векове да се вкарва каквото и да било от тези страни е умопомрачително безумие с невероятно тежки последици.
22
0
 
9
 
! Отговори
ПРИТЕСНЕН преди 9 години
Току що прочетох в друга медия, че самолетът все още не е пристигнал. Той трябва да пристигне до края на седмицата, след което ще остане ДВЕ СЕДМИЦИ ЗА РЕМОНТА! Т.Е. ДВЕ СЕДМИЦИ ЕКИПАЖЪТ НА САМОЛЕТА ЩЕ БЪДЕ В СОФИЯ!? Трябва да се пусне мухата на някой десен политик да раздуе още утре историята и да стане голям скандал, за да се спре самолета преди да е кацнал!!!
21
1
 
17
 
! Отговори
Алоооо,.. преди 9 години
... Министерството на Здравеопазването, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ от най-висока степен ! Няма ли НОРМАЛЕН човек в тази държава и да се ОТКАЖЕ ВЕДНАГА КАЦАНЕ на самолетите от всички засегнати с вируса страни ! НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ, УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО ! Някакво инспекторче сметнало, че няма опасност, ТОЙ ЛИ *** ЩЕ ВЗЕМА РЕШЕНИЕ ОТ ИМЕТО НА СИГУРНОСТТА НА ЦЯЛ НАРОД??? Това инспекторче и плеядата гъзодавци от Мин. на Здравето и Мин. на Транспорта заслужават ОБЕСВАНЕЕеееееее ! ДА ГИ ОБЕСИМ , мамицата им....!
20
0
 
2
 
! Отговори
спинчо преди 9 години
До АнонименМоже и в министерствата и парламента.
19
0
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Напълно подкрепям! Още не са го докарали, сега е моментът!
18
0
 
21
 
! Отговори
асен преди 9 години
дайте да излезнем на протест това е лудост , мен лично ме е страх!
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи във всички други държави взеха превантивни мерки само в България не, другите държави отказаха да приемат самолета, но тук може! Ние сме безсмъртни! Но си мълним и затова така става. Ако бяхме нормална държава сега всички от Министерството на здравеопазването щяха да са в затвора! Кой го разреши това безумие!?
16
0
 
10
 
! Отговори
Хоросан преди 9 години
Ами ако пилотът тегли един език на някой от техниците?
15
0
 
14
 
! Отговори
дезинфекция преди 9 години
Да вземат мерки сега щото после като почне училище и се напълни София с деца ще е късно. Кажи му на детето как да не се играе с другарчето , да не сяда на седалката в тоалетната на училището, да не се плюят, пръскат и т.н. Направо не ми се мисли като сме натъпкани като *** в тези панелки и с толкова хора с психични отклонения дето не знаят кво правят как ще се опазим недай боже. То сега навсякъде е мръсотия , смрад, пикита и акита къде човешки къде кучешки.
14
0
 
20
 
! Отговори
Протестна мрежа преди 9 години
"Луфтханза Техник"-София АД е собственост на "Луфтханза Техник"-Германия и българското акционерно дружество "Бългериън авиейшън груп". От друга страна "Бългаериън авиейшън груп" е собственост на..."Химимпорт"АД, което е основното дружество на Т(ихомир)И(во)(М)арин от Варна.А, както знаем от Протестна мрежа "Срещу сериозните западни инвеститори НЕ се протестира".
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕМА СТРАШНО ОТ ЕБОЛАТА. АМА ЛУФТХАНЗАЖИИТЕ НИ ГО ЗАКАРАХА ДА ГО РЕМОНТИРАТ В ГЕРМАНИЯ. НАЛИ? ДА АМА МЕРКЕЛ ИМ Е КАЗАЛА ЧЕ АКО ГО ДОКАРАТ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ ГИ ВЗРИВИ ЗАЕДНО СЪС САМОЛЕТЧЕТО. А НАШИТЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ СА СИ СВАЛИЛИ ГАЩЕТАТА И РАЗТВОРИЛИ БУЗКИТЕ ДА ИМ ГО ОТПЕРАТ ЧЕРНИТЕ НИГЕРЕТА. ТО АКО НЯМАШЕ ОПАСНОСТ ЗАЩО НЕ ГО ПРИЕХА ДРУГИТЕ ДВЕ ДЪРЖАВИ? ЗАЩОТО НЕ СА БАЛАМУРНИЦИ. А НИЕ КАТО ПО ТАРИКАТЧЕТА ОТ СЕЛО ГОРНО *** ЩЕ ГО ЛАПНЕМЕ ДРЪВЦЕТО.
12
0
 
14
 
! Отговори
molitva преди 9 години
Освен да се молим друго не ни остава. Чета чуждите сайтове- масово в страните с ебола термокамерите на летищата не работят. Масово се товарят на самолети и заминават от там. Масово бягат от центровете за карантина, докато не умрат някъде из пустошта. Епидемията тече от миналата година и се разраства. да се молим да не дойде тук щото хигиенните навици на българите са под критичния минимум + комарите и докато се усетим че има ебола половин софия ще е пламнала. За справка - синия език по животните.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо този месец не са преведени заплатите по социалните програми и детските се забавиха какво става?
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нужно ли беше, бе?! Ами откажете като другите държави, за какво искате да паникьосвате и без това откачилия народ?! За някой долар повече ли, бе... ваш'та кожа!!! Нямам думи, абсолютно безотговорно поведение!!!!!!!!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Французите искат да спрат полетите си до страните с ебола.Абе много сме търпеливи май.
8
1
 
35
 
! Отговори
Смех и рев преди 9 години
Навсякъде в нета пише колко опасна и заразна е тази болест.Всички подробности- И руски и американски и европейски сайтове - едно и също.И ето Българското министерство на здравеопазването вика "нема страшно, ние еболата сме я минали в първи клас по два пъти".То е трагикомично.Сега и лекарство за спинът ще открият и са бетон.
7
1
 
28
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Да бе ДА ВЕРВАМЕ ВИколко и на тва че банките били СТАБИЛНИБОЙ и БЕСЕНЕ на тия дето се полакомиха за парите на самолета
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Дневник и 24 часа пише, че ще кацне до края на седмицата, значи утре или в други ден.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този минус г-жа Миланова ли го слага!!!!!!!!!!!!!!!!