180 сигнала в пожарната заради пороите

Екипи евакуираха хора в севлиевското село Горна Росица
Обновена: 5 сеп 2014 12:17 | 5 сеп 2014 12:17, Веселина Йорданова
7
180 сигнала в пожарната заради пороите
Пороят в Разград. Снимка: БТА

Екипи на пожарната са участвали в ликвидирането на 180 произшествия, свързани с падналите проливни дъждове през изминалото денонощие, съобщи пресцентърът на МВР.

Съобщение за наводнени къщи в с. Горна Росица, община Севлиево, е получено към 21.30 ч. снощи. След излизането на водите от местно дере е залято част от населеното място.

Още по темата
Засегнати са общо около 100 жилищни сгради, стопански постройки и дворове. Екипи на пожарната са евакуирали и спасили 10 души от 4 жилищни постройки и от заведение за обществено хранене.

Няма загинали, пострадали или бедстващи хора. Обстановката в населеното място е нормализирана, спасителните екипи продължават работа по отводняване и разчистване на засегнатите имоти.

Към 19.26 часа вчера е получено съобщение за преливане на р. Тича, преминаваща през с. Тича, Сливенска област. Вследствие на голяма приливна вълна, реката е излязла от коритото си и е наводнила 10 къщи и автосервиз.

Получен е и сигнал за изчезнали деца, които по-късно са открити и предадени на родителите.  Правени са опити за евакуация на района около коритото на реката, но живущите там са отказали.

Екипи на пожарната в Котел са извършили отводняване на жилищни и помощни постройки.

В момента обстановката е нормализирана и спокойна, като нивото на водата все още е високо. Днес ръководните органи на община Котел ще предприемат мерки по почистване коритото на р. Тича с тежка техника.

В област Разград са постъпили сигнали за 10 наводнени къщи в с. Здравец и с. Лъвино. Пътят между с. Лъвино и с. Капиновци е залят. В момента се извършва проверка на стената на яз. Владимировци, община Самуил. По сигналите работят 5 екипа. Обстановката се нормализира.

Във Врачанско се работи по сигнал за наводнена улица на гара Струпец. Наводнени са около 20 дворове и къщи. Привлечен е багер за прокопаване на канал за оттичане на водата от улицата. Няма застрашени хора.

В оперативния център на врачанската пожарна са получени 4 сигнала за наводнени 3 мазета в Мездра и едно в детска градина. В гара Срупец, община Роман, от падналите валежи е наводнена ул.”Васил Левски”, пострадали са около 20 дворове и къщи. От тях 5 са обитаеми. Прокопани са канали за оттичане на водата. След спиране на валежите и оттичане на водата, ще започне отводняването на имотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: пожарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Набожен преди 9 години
Забравихте Бога, подигравате се с Църквата и Монашеството - сърбайте си попарата, атеистични ***, такива !
4
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 9 години
Ами така е , в Горна Росица не оставиха едно дърво , сестрами беше много весела като продаде дървата от 29дек гора , и всичко се исече , ами сега , какво правим
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sergestandsВзе ми мислите !!!
2
0
 
4
 
! Отговори
sergestands преди 9 години
Има толкова свободна работна ръка( безцелно размножаваща сециганска биомаса, над 10 хил. затворници, над 300 хил. криминална ***- наркомани, сводници, *** и др.), която точи социалните фондове.Трябва насилствено да се впрегне да почиства речни корита, да строи диги,да залесява оголените от сечта български планини.Така ще оправдаят средствата, които се отделят за тяхза да могат да паразитират за сметка на ограбения от непосилни данъции такси честен български данъкоплатец.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
50 тира от ЕС вече са потеглили с помощ към изпадналата в беда братцка страна от ЕС. С думите "дръжте се родни братя, идваме" се очаква да пристигнат ммммм... в България.