Бедствено положение в община Опан и Гълъбово

Има прелели реки и наводнени къщи
Обновена: 6 сеп 2014 10:46 | 6 сеп 2014 10:45, Александър Попов
8
Бедствено положение в община Опан и Гълъбово
Снимка: Булфото, архив

Все повече селища и общини обявяват бедствено положение заради обилните валежи.

В община Опан е обявено бедствено положение. Пътищата в общината са непроходими, има много наводнени къщи. Няма информация за жертви.

Наводнени къщи, прелели реки и канали, затворени пътища. Така обобщи ситуацията пред БТА кметът на Гълъбово Николай Тонев.

От сутринта са евакуирани няколко семейства от село Разделна. Особено тежко сега е положението в селата Априлово и Обручище.

Дъждът продължава да вали и това затруднява работата на спасителните екипи.

Няколко села в община Стара Загора са наводнени, има увредена инфраструктура, но няма пострадали или изчезнали хора. Кметът Живко Тодоров координира действията на администрацията за справяне със ситуацията в населените места от района.

Тревожна е ситуацията в с. Еленино, където водата постоянно се покачва. Залята е къща до стопанския двор, но хората отказват да се евакуират. Така е било и през нощта, когато на горещия телефон са подадени 4 сигнала за наводнени домове, но обитателите са отказали да ги напуснат.

Приливната вълна е повредила парапета на моста в с. Козаревец. Почиства се коритото на реката от екип, организиран от кмета на селото.

Спряно е електричеството на контактната мрежа и е преустановено движението между гарите  Михайлово, Калояновец, Християново и Стара Загора.

Кметът на с. Михайлово е поискал от EVN да бъде спряно електрозахранването заради опасност от късо съединение и произшествия.

В с. Стрелец е изпратен да отводнява екип на общинския „Инспекторат“, след него е тръгнал втори, но не е успял да стигне заради наводнения до с. Маджерито.
Има 6 наводнени къщи в с. Арнаутито, наводнени са домове и в Християново, но пострадали хора няма.

Предупредителен оранжев код е обявен в осем области на България, където се очакват опасни поройни валежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Оранжев код е в сила за областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив и Пазарджик. Очакваните количества дъждове в тези области до днес на обяд са 40 – 50 л. на кв. м, като на места са възможни и по-големи количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХитлерХитлере,мога и твоята *** да съборя!
6
10
 
1
 
! Отговори
Hitler преди 9 години
който събаря къщите на беззащитни българи в Лозенец в Стара Загора го достига божият гняв.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма пръскане с кемтрейлс от ниско летящи самолети повече от 8 години над БГ! Няма! Няма и химия в храна и напитки, няма излишно ваксиниране, което е и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Няма и вдигане на пенсионната възраст! Има плащане на здравни и пенсионни осигуровки, много от които плащащи ги сега няма и да доживеят, тъй като ще трябва да работят до гроб. Наа много българи им звучи смешно всичко това, но те не знаят защо се смеят!!
4
1
 
0
 
! Отговори
до кученце преди 9 години
кво викаш
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се получава след 25 години крадене,празни обещания и нищо не правене!Всички политици от началото на Прехода,до сега на бесилото,без изключение!
2
1
 
21
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Добре де едно време също имаше валежи които продължаваха с дни но не помня да е имало наводнения, а сега пръсне малко дъжд и веднага бедствено положение...
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** жалката държава. Заваля 70-80 литра на квадрат и се изпоиздавиха хората. УУУУУ...да ти е.ем и държавата майни!